AK Parti’den Tekirdağ çıkarması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 Yerel Seçimleri’nde AK Parti saflarına kazandırılmasına ne kadar önem verdiğini, Tekirdağ’a 37 Milletvekili göndererek bir kez

Çerkezköy 12.05.2013 22:06:00 0
AK Parti’den Tekirdağ çıkarması

 Çerkezköy Haber - AK Parti Tekirdağ Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Kahraman Maraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur Çerkezköy ve Kapaklı’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde vatandaşların istek ve şikayetlerini dinledi. 

 
VEKİLLER KALABALIK BİR HEYET TARAFINDAN KARŞILANDI
Dün saat 11.00 sıralarında AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na gelen Milletvekilleri burada Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Gökhan İnce, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek ve Ercan Çorbacı, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Veliköy Belde Başkanı Ömer Memiş, Belediye Meclis Üyeleri Zafer Erdağ, Hasan İşcan, Behçet Güven, Vehbi Demirtaş, Nuran Yeşil, Ziya Osmanoğlu, Mikail Ünlü, Süleyman Ak, Aynur Düzgünel, Belde Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe ve Belde Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. 

AMACIMIZ ÇERKEZKÖY’Ü FETHETMEK DEĞİL
Milletvekillerini İlçe Teşkilat Binası’nda ağırlayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının Çerkezköy’ü fethetmek değil, Genel Merkez tarafından görevlendirilen milletvekilleri ile birlikte halkın sıkıntılarını ve isteklerini dinlemek olduğunu belirtti. Türkiye’nin her karış toprağının kendileri için aynı değere sahip olduğunu söyleyen Demirbağ, “Biz ilçe teşkilatı ve ilçe yönetimi olarak Çerkezköy’de sürekli ziyaretlerde bulunuyoruz. Her ziyaretimizi farklı bir bakış açısıyla gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Ziyaretlerde parti olarak eksiklerimizi görme şansına sahip oluyor ve bu eksiklikleri giderme gayretinde bulunuyoruz” dedi.
 
ZİYARETLER 7 KOLDAN GERÇEKLEŞTİ
AK Parti’nin Çerkezköy’de oy oranını her geçen yıl arttırdığına dikkat çeken Demirbağ, Çerkezköy gibi adeta Türkiye’nin mozaiği olan bir ilçede siyaset yapmanın zorluğuna değindi Demirbağ, milletvekillerini, ilçenin eğitim, sağlık ve emniyet sorunları bilgilendirdi. Demirbağ’ın konuşmasının ardından vekiller ve partililer 7 gruba bölünerek Çerkezköy, Kapaklı, Karaağaç, Kızılpınar, Veliköy ve köylerde esnaf, dernek ve STK ziyaretlerinde bulundu.
 
KAHRAMAN MARAŞ VEKİLİ’NDEN ENGELLİLERE SÜRPRİZ ZİYARET
Birinci grupta bulunan AK Parti Tekirdağ Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca beraberindeki AK Parti heyeti ile birlikte Çerkezköy’de Atatürk Caddesi-Oto Sanayi-Güveniş Caddesi güzergâhındaki esnaf ve vatandaşlarla görüştükten sonra Kapaklı’ya geçerek burada da Kenan Baldiş Kıraathanesi, Kapaklı Tokatlılar Derneği ve Kapaklı Erzurumlular Derneği’ni ziyaret etti. İkinci gruptaki Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ise beraberindeki AK Partili heyet ile birlikte Gazi Osman Paşa Mahallesi-Öztrak Caddesi-Barbaros Caddesi-Malkaralılar Derneği-Hayrabolulular Derneği-Gaziler Derneği-Solucaklılar Derneği-Gümüşhaneliler Derneği-Kafkaslılar Derneği-Malatyalılar Derneği ve Vezirköprülüler Derneği’ni ziyaret etti. Üçüncü grupta bulunan Kahraman Maraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar beraberindeki heyet ile birlikte Çerkezköy Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Daha sonra ÇOSB Turkuaz Restaurant’a geçen Kaçar, burada Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen pikniğe katıldı. Kaçar, Güneşler Otel’de AK Parti tarafından kadınlara yönelik düzenlenen seminere de katıldıktan sonra ilçedeki STK ve esnafları ziyaret etti.  
 
ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI
İstanbul Milletvekili Mehmet Muş kendisine eşlik eden AK Parti heyeti ile birlikte Kapaklı Bahçelievler Mahallesi-İsmet Paşa Mahallesi ve Pınarça Köyü’nü ziyaret ederken, Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise beraberindeki heyetle birlikte Kapaklı Ordulular Derneği ve Kapaklı Samsunlular Derneği’ni ziyaret etti. Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Kızılpınar, Veliköy, Çerkezköy Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı ve Çerkezköy Erzurumlular Derneği’ni ziyaret ederken, Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ise Karaağaç, Bahçeağıl, Yanıkağıl, Karlıköy, Uzunhacı Köyü, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Dernekler, Muhtarlıklar ve Şehit Ailelerini ziyaret etti.  
 
HER ZAMAN HALKIN SESİNE KULAK VERDİK
AK Parti Trakya Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca aralarında Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Belediye Meclis Üyesi Zafer Erdağ ve çok sayıda partilinin bulunduğu heyet ile birlikte Atatürk Caddesi, Küçük Sanayi Sitesi ve Güveniş Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlar ile bire bir görüşerek, hükümet çalışmaları hakkında bilgi veren Harun Karaca, vatandaşın her bir talebinin değerlendirilerek çözüm yolu arandığını kaydetti. Yapılan ziyaretlerde vatandaşların olumlu olumsuz tüm düşüncelerinin alındığını, her bir vatandaşın beyanının değerlendirildiğini, bu doğrultuda çalışmaların yapıldığını söyleyen Karaca, AK Parti olarak her zaman halkın sesine kulak verdiklerini ifade etti.
 
EMEKLİLER DERT YANDI
Atatürk Caddesi’nde ki ziyaretlerinde BAĞKUR emeklisi Selahattin Çöven ile bir süre sohbet eden Harun Karaca, Çöven’in sıkıntısını dinledi. 23 yıl prim ödemesine rağmen 900 TL emekli maaşı aldığından dolayı üzüntüsünü dile getiren emekli Selahattin Çöven, “Devlete Kızılırmak gibi para akıyor. Emekliye ise 200 TL maaşı çok görüyorlar. Ben 23 yıl boyunca prim ödedim. Ancak emekli olduktan sonra 900 TL maaş alıyorum. 13 yıl prim ödeyenler yeni sistemle birlikte bizden daha çok maaş alıyorlar” siteminde bulundu.
 
EMEKLİLER 500 TL’YE TAKLA ATIYORDU
Emekli vatandaşların sıkıntılarını anladıklarını ifade eden Karaca, “Devletimizin yıllık yatırım bütçesi 40 katrilyondur. Şuan itibariyle ülkemizde 11 milyon emeklimiz bulunuyor. Her emekliye 2 bin TL maaş verirseniz bu 22 katrilyon para yapar. Devlete kalan 18 katrilyon para ile hizmet yapamayız. AK Parti hükümeti başa gelmeden önce emeklilerimiz 500 TL paraya takla atıyorlardı. Ancak hükümetimiz emekli vatandaşlarımızın mağduriyeti ile bizzat ilgileniyor. İlerleyen günlerde bu maaşlarla ilgili yeni bir düzenleme yapılacaktır” diye konuştu.

KIYAK EMEKLİLİĞİ GEÇİRMEYİN
Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, Belediye Meclis üyeleri Behçet Güven, Hasan İşcan, Vehbi Demirtaş ve bazı partililer ile birlikte Gazi Osman Paşa Mahallesi-Öztrak Caddesi’nde ziyaretlere başlayan Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, güzergahındaki esnafları tek tek dolaştı. Esnafın ve vatandaşların dilek ve şikâyetlerini dinleyen Ahmet Salih Dal beraberindeki heyet ile birlikte Çiçek Kıraathanesi’ne girdi. 70 yaşındaki Hikmet Ercan meclisten halk arasında kıyak emeklilik diye adlandırılan ve milletvekillerine birçok ayrıcalık tanıyan paketin geçirilmesine ilişkin eleştiride bulundu. Hikmet Amca, Kilis Milletvekili Dal’a“Kıyak Emekliliği meclisten geçirmeyin” diye uyarıda bulunurken, Raif Öztürk adlı vatandaş ise Çerkezköy’ün işçi kesiminin yoğunlukta olduğu bir ilçe olduğunu belirterek asgari ücretin çok düşük olmasından şikayet etti.
 
BEN DE KIYAFET SERBESTLİĞİNE KARŞIYIM
Ahmet Salih Dal’ın bir sonraki durağı ise Vize Giyim mağazası oldu. Burada okullarda uygulanan kıyafet serbestliği uygulamasından duyulan rahatsızlığın dile getirilmesi üzerine konuşan Dal, “Ben de kıyafet serbestliğine karşıyım. Milli Eğitim Bakanlığımız da bu yanlışının farkına vardı. Çünkü tek tip kıyafet okullarda disiplinin sağlanmasında büyük rol oynuyor” dedi.
 
TERÖR ÖRGÜTÜ İLE EL SIKIŞANLARIN ELİNİ SIKMAM
Ziyaretlerinde tüm vatandaşlarla ve esnafla tek tek tokalaşan Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, bir vatandaşın uzattığı elini sıkmaması üzerine adeta neye uğradığını şaşırdı. “Terör örgütü ile el sıkışanların elini sıkmam” diyerek AK Partili milletvekilinin elini havada bırakan Hakan Yazgın adlı vatandaş, pkk terör örgütüne verilen tavizlerden rahatsızlık duyduğunu ifade etti. 
 
BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR MUTLULUK OLABİLİR Mİ?
Terör örgütüne taviz verilmesinin söz konusu dahi olamayacağını belirten Ahmet Salih Dal, “Silah bırakmak zorunda kaldıkları için onlar bize barış elini uzattı. Son aylarda şehit haberi almamak sizleri sevindirmiyor mu?” diye sordu. 1999 yılında terör sorununun şimdikinden çok daha hızlı bir süreçte çözülebileceğini, fakat bazılarının geri çekilmekte olan terör örgütü üyelerini ‘Siz bize lazımsınız’ diyerek geri çevirdiğini söyleyen Ahmet Salih Dal, “Eğer gerçekten barış olacaksa, artık şehit haberleri gelmeyecekse, bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi?” diye sordu.  Kilis Milletvekili ve AK Partili heyetin bir sonraki durağı ise Brilliant Perdecilik oldu. 15 yıldır Çerkezköy’de yaşadığını söyleyen Rafet Uslu, “Burası ülkenin çok farklı bir noktasıdır. Burada hiçbir sıkıntı yok” dedi. Uslu, bir Sosyal Demokrat olarak AK Parti’nin çalışmalarını takdir ettiğini sözlerine ekledi. 
 
2002 ÖNCESİNDEN ÇOK DAHA İYİYİZ
Kahraman Maraş Millet Vekili Sevda Beyazıt Kaçar ise Uğur Mumcu caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti. Çerkezköy AK Parti Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Aynur Düzgünel ve Teşkilat Üyelerinin eşlik ettiği ziyarette esnafın sorunları dinlendi. Kahraman Maraş Milletvekili Sevda Beyazıt Kaçar, hükümetin politikasına yönelik yapılan eleştirilere zaman zaman cevap vererek, yaşanmakta olan sıkıntıların geçmişten kaynaklanan kemikleşmiş sorunlar olduğunu, bunları çözmek adına hükümetin gece gündüz çalışmalar yaptığını ifade etti. Eğitimin başlı başına bir sorun olduğunu bu konuda da yapılmış olan birçok düzenlemeyle bir hayli mesafe kat ettiklerini söyleyen Kaçar sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerin eleştirileri, bizlerin gelecekte size daha güzel hizmet getirebilmemiz bakımından önemlidir. Ne var ki ülkemizin AK Parti iktidarı öncesinde ne durumda olduğunu da unutmamamız gerekir. 80 Yılda yapılmış olan okul sayısını 8 yıllık zamanda yüzde yüz artırdık.  Çocuklarımızın önüne koyduğumuz bedava kitaplar bu çalışmalarımızın yalnızca bir parçasıdır.”
 
ALTYAPI BOZUK
Yerel yönetime dair sıkıntıların da var olduğunu dile getiren vatandaşlar, özellikle Çerkezköy’de sokakların bozuk olmasından, çocuk doktoru sayısının az olması ve bu nedenle uzun zaman sonraya randevu verilmesi, Çerkezköy Devlet Hastanesinde hastaların gerektiği şekilde muayene ve tedavi görememesi konularındaki şikâyetlerini de dile getirdi. Yerel konularda vatandaş tarafından dile getirilen sorunlara karşılık cevaplar veren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, cadde ve sokakların TREDAŞ’ın beş yıldır gerçekleştiremediği yapım işi ihalesinden kaynaklandığını belirtti. Çerkezköy Belediyesi’nin yapılmış olan güz çalışmalarının sadece vatandaşımızın ayağını çamurdan korumak amacıyla yapıldığını, asıl çalışmalara içinde bulunduğumuz günlerde başlanacağını ifade etti. Nuran Yeşil “Belediyemiz alt yapının bütün unsurlarını standardına uygun şekilde yapmıştır. Tredaş beklediğimiz ihalesini yapar yapmaz, cadde ve sokaklarımız bir daha bozulmamak üzere asfaltla kaplanacaktır” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA - Cem BÜLBÜL – Türker ÖZKAN 

0282 726 91 91
0282 747 65 10