Seçimlere son düzlük kaldı

AK Parti Çerkezköy İlçe Danışma Toplantısı önceki akşam saat 21.00’da Beylice Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 17.05.2013 01:26:00 0
Seçimlere son düzlük kaldı

 BEYLİCE’DE DÜZENLENDİ

İlçe teşkilatı tarafından gerçekleştirilen bir aylık çalışmaların sunulduğu slaytın ardından program divan teşekkülü ile devam etti. Saat 21.00’da başlayan programda Divan heyeti başkanlığına AK Parti Tekirdağ İl Arge Başkanı Yavuz Avcı seçilirken, divan üyeliklerine Mahmut Ferit Ertürk, Vahdet Akın, Çiğdem Köroğlu, Gözde Tolon seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programda ilk konuşmayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ yaptı. 
 

“SEVİNEREK VERİYORLAR”

Hatay’da yaşanan olaya değinerek konuşmasına başlayan Demirbağ “Hatay’da yaşanan vahim olay nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türkiye’de durumlar iyiye gittiği zaman böyle olaylar gerçekleştiriliyor. Bu sefer kararlıyız. Başbakan ve hükümetimizin her bölgede yaptığı ankette Türkiye’de barış sürecine yüzde 60 oranında evet oranı çıktı. Bu demek ki o kendini parçalayan partilere oy verenlerden bir kısmı bu sürece evet diyor. Herkes kararlıdır. Bu olay bitmiş oluyor. Türkiye’de önceki gün üzücü bir olay meydana geldi. Muhalefet kesimi ve bazı basın mensupları ölü sayısının artmasını sanki millete müjdeler gibi açıklamalarla veriyorlar. Kendi halkına zulüm yapan diktatörlerin yaptıklarını över gibi insanları üzüyorlar. Din bağını ortaya koyuyorlar. Ama o insanlara yapılan zulmü görmezlikten geliyorlar” diye konuştu.
 

“ARAMIZDAKİ FARK BUDUR”

Demirbağ “Barış sürecinde bazı kişiler Abdullah Öcalan ile neler konuşulduğunun ve neler yapıldığının gizlilik içersinde yürütüldüğünü ifade ediyor. AK Parti bunlara hiçbir zaman ödün vermedi. Bu ülkede birlik ve beraberliğin sağlanması için bu ülkenin bölünmemesi için yapmamız gerekenleri gecikmeli olarak yapıyoruz. Elli sene önce yapılması gerekenler bugün yapılıyor. Ayrıca Abdullah Öcalan tutuklandığından bu yana bundan önceki hükümetler döneminde her dönemde ona devletin görüşmesi gereken kurumları zaman zaman görüşmüşlerdir. O zamanki hükümetlerin haberi olmamıştır. Şimdi ise hükümetin kontrolünde devam ediyor. O zamanlar nelerin ve kimlerin konuştuğu belli değildi. İşte aramızdaki fark budur” dedi.
 

“GÜZEL ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Türkiye’nin IMF’ye borcunun bittiğini ifade eden Demirbağ “Ölünün arkasından sevinilmez. Kötü söz söylenmez. Birkaç gün önce bu memlekette bir cenaze oldu. Onun açısından sevindik. İzmir’de cenaze namazı kılındı. IMF denilen lanet rahmetli oldu. Ödendi ve IMF tarihe gömüldü. Bu geçtiğimiz Cumartesi günü tüm Tekirdağ’da milletvekillerin programı oldu. Yedi milletvekili ile saha çalışması yaptık. Biz kardeş ilçemiz olan Bağcılar ilçesini sekizinci grup olarak aldık. Sekiz ekip halinde Çerkezköy’ün tamamına ulaşamadık ama yüzde 15’ine ulaşmayı başardık. Güzel bir çalışma oldu. Çerkezköy’e Türkiye’nin diğer ucundan gelen milletvekillerinin gözünden baktık. Belki bizlere söylenemeyenler onlara söylendi. Çerkezköy’deki eksiklerimizi ve hükümet nezdinde isteklerini Ankara’ya taşıdılar” diye konuştu.
 

“SON DÜZLÜĞE GİRDİK”

Yerel seçimlere 10 aya yakın bir süre kaldığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Dolayısıyla aşağıya doğru geçiş başladı. At yarışında son düzlük terimi vardır. Gerçekten seçimlere son düzlük kaldı. Dolayısıyla son düzlükte yapacağımız atakla neyi başarabilirsek onu yapacağız. Teşkilat ve belediyeler olarak hep birlikte yapılacak seçimlere hazırlanacağız. Yerel seçimlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte daha da büyük önem arz ediyor. Bu şuurla inşallah yerel seçimlere çok iyi çalışacağız. Sadece Kapaklı ve Çerkezköy değil, Büyükşehir belediye başkanlığını kazandıracak bir katkıyı sunmak zorundayız. Bizim üzerimize iki görev düşüyor. Rahatlık içinde olmayalım” dedi.
 

“ATATÜRK CADDESİ BAYRAMDA BİTECEK”

Çerkezköy Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgiler veren Ertem “Yaklaşık bir haftadır Atatürk Caddesi başta olmak üzere Barbaros Caddesi’nde çalışmalar başladı. Elektrik hatlarının yer altına alınması nedeniyle çalışmalar gecikmişti. İhaleyi gerçekleştirdik ve ihalenin sonunda da çalışmalara başladık. Atatürk Caddesi’nin üst kısmını daha önce yapmıştık. Atatürk, Barbaros ve Öztrak Caddesi’ndeki kaldırımlar diğer ilçelere de örnek olacak. Buradaki esnaf arkadaşlarımdan biraz sabır bekliyorum. Her inşaatın yapıldığı yerde böyle sıkıntılar olacak. En geç bayramda Atatürk Caddesi’nde yol çalışmaları sona erecek. Bölge olarak kaldırım, cadde, ışıklandırma, ara sokakları ile birlikte inşallah gurur verici duyacağımız bir ilçe olacağız” diye konuştu.
 

“EYLÜL AYINDA HİZMETE AÇILACAK”

Terminal inşaatının devam ettiğini belirten Ertem “Belediye terminalini Eylül ayında açmayı hedefliyoruz. Engelliler binamızın inşaatı tamamlandı. Açılışını yapamadık ama engellilerimize teslimini yaptık. Kültür merkezinin ihalesini yaptık. Bağlık Mahallesi’nde Pakize Narin’in arka tarafında çok modern bir kültür merkezini kazandıracağız. Kent konseyi binamızı ihalesi bu ay sonunda yapılacak. Yıl sonunda da hizmete açmayı düşünüyoruz. Belediye olarak bu tip çalışmalarımız devam ediyor. Su kanalizasyon ve alt yapı ile sorunumuz yok. Dere ıslah çalışması devam ediyor. İnşallah Pınarca deresi ıslah çalışması tamamlandıktan sonra Çerkezköy daha modern olacaktır” ifadelerini kullandı.
 

“HEPİMİZ HEMŞERİYİZ”

Çerkezköy’ün yapısı itibariyle kozmopolitik bir şehir olduğunu ifade eden Ertem “İlçemizde her bölgeden yaşayan insanlar vardır. Dolayısıyla Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, inanç olarak Alevisi, Sünnisi, batılısı, doğulusu bu bölgemizde yaşamaktadır. Bizler Çerkezköy’de barış ve huzur içinde yaşıyoruz. Ülkemizin birçok noktasında böyle vahim olaylar olduğunda çok şükür bu barış ortamı bu anlamda zedelenmiyor. Bu kişilerin özellikle geriye dönüşü amaçladıklarını belirtiyorlar. Bu ülkede 1970’li yıllarda yaşanan Alevi Sünni kavgasını kızıştırmak istiyorlar. Çünkü arkasında özellikle hükümeti suçlayan, yanlış söylemlerde bulunan kişiler ve sosyal medyayı tahrik ederek gösterdikleri belgelerle bunun sinyalini veriyorlar. Bizler hepimiz hemşeriyiz. İçimizdeki Sünni kardeşlerimizin Alevi kardeşlerimizi çok daha fazla, Alevi kardeşlerimizin Sünni kardeşlerimizi çok daha fazla kucaklamasını ve bir araya gelmesini istiyoruz. Hükümet bu süreci iyi yürütüyor. Maalesef düşman da boş durmuyor. Dışarıda bulanan ve ülkenin büyümesini istemeyen kişiler bunu taşımanın derdindeler. Bunun için uyanık olmak ve elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız” dedi.
 

BASINA KAPALI DEVAM ETTİ

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. Toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti İl Arge Başkanı Yavuz Avcı, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Çerkezköy Koordinatörü Ahmet Cavit Gür, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin, Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı ve Abdurrahman Çiçek, ilçe ve belde yönetimleri, AK Parti Kapaklı, Kızılpınar, Veliköy ve Karaaağaç Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, ilçe ve belde gençlik kolları ile kadın kolları yönetimleri, mahalle yönetimleri ve sandık görevlileri ile çok sayıda partili katıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10