Avustralya heyeti Tekirdağ’da

Bir dizi etkinlikte bulunmak için Tekirdağ’a gelen Avusturya Federal Adalet Bakanı Beatrix Karl, Büyükelçi Dr. Klaus Wölfer, Avusturya’nın İstanbul Başkonsolosu Paul Jenevein ve Linz Johannes Kepler Üniversitesi Re

Tekirdağ 17.05.2013 18:17:00 0
Avustralya heyeti Tekirdağ’da

 TEKİRDAĞ İLE İLGİLİ BİLGİLER ALDI

Heyet Tekirdağ Valiliğine gelişinde, Vali Ali Yerlikaya ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından karşılanırken, ziyarette Vali Yerlikaya tarafından ilk olarak Avusturya Federal Adalet Bakanı ve beraberindeki heyete, Tekirdağ ile ilgili bilgi verildi. Vali Yerlikaya iki ülke üniversiteleri arasında iş birliği ve Erasmus Projesi ile ilgili olarak gerçekleşecek imza töreninin, kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, bu türden etkinliklerin dost ülke Avusturya ile aramızdaki ilişkileri daha da geliştireceğini söyledi ve konuk bakan ve heyete ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 

YENİ KAPILARI ARALIYOR

Konuk Avusturya Federal Adalet Bakanı Beatrix Karl da; Türkiye ile Avusturya arasında köklü ve geçmişe dayanan bir münasebetin olduğunu, bu ziyaretten de oldukça memnun olduklarını söyleyerek, iki ülke üniversiteleri arasında karşılıklı olarak imzalanacak anlaşmaların başta öğrenci değişimleri olmak üzere birçok alanda yeni kapıları da araladığını belirtti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10