Çanakkale Müzesi’ni 25 bin kişi ziyaret etti

Çanakkale Gezici Müzesi son günlerde ziyaretçi akınına uğradı. Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda açılışı gerçekleştirilen Çanakkale 1915 gezici

Çerkezköy 17.05.2013 18:19:00 0
Çanakkale Müzesi’ni 25 bin kişi ziyaret etti

 MÜZE ÖZEL DEFTERİNE YAZDILAR 

Çerkezköy Belediyesi tarafından 6 Mayıs’ta açılışı gerçekleştirilen gezici 1915 Çanakkale Müzesine öğrencilerin rahat ulaşabilmesi için servisler kaldırıldı. Belediye Başkanlığı tarafından temin edilen müze özel defterine duygularını aktaran birçok vatandaş; Çanakkale Savaşında canını vatan uğruna severek feda eden Şehitlerimize minnet duygularını işlerken aynı zamanda Belediye Başkanı Ali Ertem ve Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce’ye de teşekkürlerini içeren pasajlar yazdılar. İşte o pasajlardan bazıları:
 

HEP HATIRLAYACAĞIZ

“Gezdim, gördüm ve hissettim… Neden hep şehitliklere ‘Asla unutmayacağız’ yazıyor’ da ‘Hep hatırlayacağız’ yazmıyor. Ağlayarak yaşanılan olayları, günümüz gülerek geçiyor, O zor şartlarda birlik, beraberlik ve vatan sevgisi ile mücadele vardı. Hep hatırlayacağız. P.N.A.L
 

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu güzel müzeyi Çerkezköy’e getirerek öğrencilerimizin ruhundaki asil duyguları uyandıranlara teşekkür ediyorum.
 

OĞLUMA ANLATACAĞIM

Ben Bartınlı biri olarak sergilemiş olduğunuz bu müze dolayısıyla sizlere çok teşekkür ederim. İmkânları ayaklarımıza getirenlerden Allah razı olsun. Ülkemizin ne zor şartlar altında kazanıldığını oğluma anlatma fırsatını bana sunduğunuz için bir kez daha teşekkür eder saygılarımı sunarım.
 

NASIL KAZANILDIĞI BİLİNMELİ

Bu müze Çanakkale’ye gidemeyenler için çok yararlı oldu. Açıkçası biz bu kadarını beklemiyorduk. Müze il il gezmesine rağmen Çanakkale zaferini mükemmel bir şekilde göz önüne seriyor. Bence bu müzeyi gezip görmeyen bir Türk evladı, birçok şeyden yoksun. Ülkesinin nasıl kazanıldığını bilmeyen, ülkesinin değerini bilemez.
 
  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber / Cem BÜLBÜL

                                       

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10