Yerel yönetimler ve görgü kuralları anlatıldı

Yerel Yönetimler-3 konulu Siyaset Akademisi’nin beşinci hafta programına konuşmacı olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdulkerim Çalışkan ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yüksel Bağışla

Çerkezköy 19.05.2013 22:23:00 0
Yerel yönetimler ve görgü kuralları anlatıldı

 ALAYLILIK ÖN PLANDA

Önceki gün saat 13.30’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen siyaset akademisinde ilk olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdulkerim Çalışkan “Karşılaştırmalı Yerel Yönetimler Örnekleri” konulu sunum yaptı. Siyasetin bir okulunun olmadığını söyleyen Çalışkan, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan siyasetin yaşayan kitabı gibi oldu. Siyasette genel olarak biraz alaylılık vasfı ön planda” dedi.
 

BU KAYGILARI ÇÖPE ATAMAYIZ

Türkiye’de bölünme ile ilgili bazı kesimlerin kaygılarının olduğunu ifade eden Çalışkan “Bu kaygıları tamamen çöpe atamayız. Bu korkuyu iyi niyetle ortaya koyanlara kızmamak lazım” diye konuştu. Türkiye’deki tüm partilerin temelinde ‘ülkeyi nasıl kurtarırız’ düşüncesinin olduğunu ifade eden Çalışkan geçmişten günümüze belediyeler ve belediye hizmetleri ile ilgili de konuştu.
 

TÜRKİYE ÇOK HIZLI ŞEHİRLEŞİYOR

Şehirler var olduğundan beri farklı isim altında da olsa belediyeciliğin var olduğunu söyleyen Çalışkan “2004 yılına kadar 1930 yılında çıkarılmış belediyeler kanunu kullanıldı” dedi. Türkiye’nin çok hızlı kentleştiğini kaydeden Abdulkerim Çalışkan “1930’lu yıllarda ülkenin nüfusu 7 milyondu ve bu nüfusun yüzde 80’i köylerde yaşıyordu. Şimdi ise 70 milyondan fazla nüfus var ve bu nüfusun yüzde 80’i şehirlerde yaşıyor” dedi.
 

KENTLERİ RANT HALİNE GETİRDİ

Çok hızlı kentleşmenin, kentleri de rant haline getirdiğini söyleyen Çalışkan, Türkiye’nin Cumhuriyet döneminde burjuvaziyi kovarak köylü bir toplum olarak kaldığını ifade etti. Katılımcı belediyecilik anlayışının hızla arttığını söyleyen Çalışkan, sivil toplumun da artık belediye kademelerinde yer almak istediğini belirtti.
 

İLGİ AZ OLDU

Programın ikinci bölümünde de Kişisel Gelişim Uzmanı Yüksel Bağışlar “İletişim, protokol ve görgü kuralları” konusunda sunum yaptı. Siyaset akademisi programına Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce, Kenan Çetin, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve az sayıda akademi üyesi katıldı.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10