Satranç Turnuvası başladı

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Haftası Satranç Turnuvası Cumartesi günü Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda başladı. Dört kategoride başlayan turnuvaya 18 ilden 180 satranççı katıldı.

Çerkezköy 19.05.2013 22:24:00 0
Satranç Turnuvası başladı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Satranç Turnuvası Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda Cumartesi günü başladı.  

 

3 TUR, 6 MAÇ ŞEKLİNDE OYNANIYOR

18 İlden 220 asil ve yedek satranççının katıldığı turnuvanın açılışına Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin, Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Fen İşleri Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, ilçe dışından gelen sporcu yakınları ve vatandaşlar katıldı. Turnuva öncesinde konuşan Belediye Başkanı Yardımcısı Habip Bilgin, turnuvanın Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti. Habip Bilgin, “Yarışmaya katılan bütün sporcularımıza ve turnuvada görev yapacak hakemlerimize başarılar diliyorum.  Turnuvanın düzenlenmesinde başta Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Müsabakaların sporcu ruhuna yakışır şekilde olmasını temenni ediyorum. Turnuva Çerkezköy’e hayırlı olsun” dedi.
 

ULUSLARARASI OLACAK

Bilgin’in konuşmasının ardından başhakem ve Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, turnuva ve kurallarla ilgili bilgilendirme yaptı. Vardar, önümüzdeki yıl turnuvanın uluslararası olarak düzenleneceğini ifade etti. Çerkezköy Belediyesi tarafından Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen Satranç Turnuvasında Başhakem ve İl Temsilcisi Mehmet Vardar’ın yanı sıra Nejdet Dizman, Yüksel Arıcı, Remzi Yakut, Sevgi Uzun, Murat Altınal, İlker Üner ve Sencer Sancaktar görev aldı.
 

180 SATRANÇÇI YARIŞTI

Turnuva, 4 kategoride yapıldı. Minikler, küçükler, gençler ve genel şeklinde oynanmaya başlayan maçlarda 4 kategoride 180 satranççı yarışmaya başladı.  Bir günde 3 tur ve toplamda 6 maç şeklinde yapılan turnuvada  elenenler tekrar kendi aralarında eşleştirilerek tekrar maç ettirildi. 6,7 ve 8 yaş minikler grubunda 50, 9-12 küçükler grubunda 60, 13-18 yaş gençler grubunda 40, 19 ve üzeri genel grubunda 30 kişi olmak üzere 180 kişi müsabakalara katıldı. 
 

18 İL KATILDI

Çerkezköy’de yapılan satranç turnuvasına; Tekirdağ 143, İstanbul 18, Edirne 6, Antalya 2, Kocaeli 2, Bursa 1, Kırklareli 1, Ankara 1, Çorum 1, Denizli 1, Eskişehir 1, Manisa 1, Muğla 1 ve Yalova 1 asıl sporcu ile katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10