26 Mayıs ÇTSO için milat olacak

ÇTSO başkan adayı Süleyman Kozuva 26 mayıs'ın hem Çerkezköy için hemde ÇTSO için milat olacağını söyledi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde sarı liste ile başkanlığa ad

Çerkezköy 19.05.2013 22:25:00 0
26 Mayıs ÇTSO için milat olacak

 ETİK DIŞI DAVRANIYOR

Pazar günü yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde sarı listenin grupların tamamını alarak kazanacağına inandıklarını söyleyen ÇTSO Başkan Adayı Süleyman Kozuva rakibi mevcut başkan Dursun Ali Tever’in etik dışı davrandığını iddia ederek “Bizler içi boş vaatlerle geçen dört yılın hesabını yapmak yerine önümüzdeki geçen dört yıl için yapmayı planladığımız çalışmalarla 10 grupta bulunan tüm üyelere ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız yapılacak olan seçimde üye katılımını maksimum seviyede tutmak ve üyelerimizin seçeceği meclis üyelerini birebir görmeleri ve tanımalarını sağlamaktır. Aynı zamanda üyelerimizin oy kullanabilmesi için değişen seçim yönetmeliğini, seçme ve seçilme şartlarını anlatıyor, tüzel kişilerde oy kullanabilmek için gerekli olan oy kullanabilme yetki belgesini hazırlıyor, gerçek kişilerde ise sadece nüfus cüzdanı ile kullanılabileceğinin bilgisini veriyoruz” dedi.

BENİ VE EKİBİMİ ÜZÜYOR
Sarı liste çalışma ekibi olarak üyelerin büyük çoğunluğundan memnuniyet verici destek gördüklerini söyleyen Kozuva “Fakat topladığımız yetki belgeleri ile ilgili grubumuza yakın kişilere gidilerek, mavi listeden bazı kişilerin “bizler de sarı liste ile beraberiz” diyerek oy kullanmak için gerekli olan yetki belgelerini topladığını duyuyoruz. Seçimlere bir hafta kala, yapılan nezaket dışı davranışlar beni ve ekibimi üzüyor” diye konuştu.

SON GÜNE KADAR ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
Seçimlerin 10 grupta yapılacağını anımsatan Başkan Adayı Süleyman Kozuva, seçim gününe kadar seçim hazırlıklarını sürdüreceklerini ifade etti. Pek çok kesimin kendilerine destek verdiğini anımsatan Süleyman Kozuva, sarı liste olarak Veliköylü İş Adamlarının yanı sıra Arçelik AŞ ile B/S/H Ev Aletleri AŞ’nin ve sektöründe lider olan Çetin Grup’un da desteğini aldıklarını söyledi.

TEK GAYEMİZ ÜRETMEK
ÇTSO Başkan Adayı Süleyman Kozuva, aylardır yoğun bir şekilde çalıştıklarını, üyeleri ziyaret ederek onların beklentilerini, sorunlarını ve önerilerini dinlediklerini ve ortak akılla daha işlev bir ÇTSO için çözüm önerileri ürettiklerini ifade etti. Bu yola hizmet için çıktıklarını vurgulayan Kozuva, “ÇTSO'da tek gayemiz atalarımızın yaptığı gibi çalışarak üretmek olacaktır. Biz önce hakka sonra halka hizmet ederek gelecek nesillere yakışır bir yarın hazırlamalıyız. Her geçen gün kentleşen Çerkezköy'ümüzün saygın bir kurumu olan ÇTSO'nun da bu değişimden payını almasının zamanı gelmiştir” dedi. Dursun Tever tarafından zaman zaman bel altı eleştiriler de yapıldığını söyleyen Kozuva, eleştirilere aynı şekilde cevap vermediklerini ve vermeyeceklerini ifade etti.

ODAYI HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ
Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetim zafiyeti nedeniyle sürekli prestij kaybettiğini ifade ederek “Seçilmem halinde ekibimle birlikte odayı hak ettiği noktaya taşıyacağız” dedi. Yönetime gelmeleri halinde odayı kendi işleri gibi yöneteceklerini ifade eden Süleyman Kozuva, aile olarak yaptıkları tüm işlerde başarılı olduklarını, odayı kendi işleri gibi yöneterek oda yönetiminde de başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

ÜYELER İLE ÇALIŞANLAR ARASINDA SET KURULMUŞ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın şeffaflıktan uzak olduğunu söyleyen Başkan Adayı Kozuva, oda çalışanları ile üyeler arasında adeta set kurulduğunu, kapalı birimlerin oluşturulduğunu ifade ederek “Göreve gelirsek üyelerimiz ile oda çalışanları arasındaki engelleri kaldırılıp tabuları yıkacağız. Odayı üyelerimizin aktif hizmetine sunacağız” dedi. Kozuva, görevini layıkı ile yapan, çalışan, aldığı ücreti hak eden personel ile hiç kimsenin bir sorununun olamayacağını ifade etti. Ekip olarak koltuk peşinde olmadıklarının altını çizen Kozuva, tek gayelerinin Çerkezköy’e daha kaliteli hizmet vermek olduğunu vurguladı.

VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ YERİNE GETİRDİK
Kozuva, iş yaşamında ve sosyal yaşamda verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini, yapamayacağı hiçbir söz ve vaat vermediğini ve verdiği tüm sözlerin arkasında durduğunu ifade ederek, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda göreve geldiklerinde kısa sürede durum tespiti yaptıktan sonra bazı konuları değiştireceklerini söyledi. Sarı listenin hizmet için yola çıkmış kişilerden oluştuğunu söyleyen Kozuva, listelerine henüz son şeklini vermediklerini ifade etti. Tüm arkadaşlarının son ana kadar çalışacağını belirten Kozuva “Grup adaylığını netleştirip de oturan hiçbir arkadaşımız yok. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmak için gece gündüz demeden sahada. Sarı listeye katkı sağlamak adına sanayici ve ticaret erbabı ile görüşmelerine devam ediyorlar. Bizler ÇTSO’da kavgadan ve kısır çekişmelerden uzak birilerinin, güdümünde değil büyük şehirle birlikte, gelişen, hedefleri büyük Çerkezköy’ün hizmetinde köklü zihniyet değişimi arzulayan bu değişimi sağlamak için düşünen, üreten isimlerle bir aradayız” dedi.

SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN YAPILMIŞ İÇİ BOŞ BİR VAAT
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever ile bazı yönetim kurulu üyelerinin geçtiğimiz günlerde Saray’a gerçekleştirdikleri ziyarette Saray’a yapılması planlanan MYO binası için, 2012 yılının gelir ve giderleri ibra edilmeyip 2013 yılı bütçesi kabul edilmeyen, bütçesi olmayan ve onaylanmayan odanın bütçesinden 200 bin TL taahhütte bulunmalarının etik bir davranış olmadığını söyleyen Kozuva, bunu seçimi kazanmak için yapılan ucuz bir hamle olarak değerlendirdi. Sarı listenin yönetim kurulu başkan adayı olarak arkadaşlarıyla birlikte aynı okul için ceplerinden 25 bin TL bağışta bulunduklarını söyleyen Kozuva “Dursun Ali Tever, odanın olmayan bütçesinden oy avcılığı yapacağım diye hayali vaatte bulunmak yerine bizler gibi cebinden aynı oranda bağışta bulunsun. Ondan sonra bunu kamuoyu ile paylaşsın” diyerek adeta Tever’e meydan okudu.

SEÇİM ARİFESİNDE YAPILMASI MANİDAR
ÇTSO’nun bu ve benzeri yardımları yapmasının doğru olduğunu, fakat bu yardımların seçim arifesinde yapılmasını manidar bulduğunu ifade eden Kozuva “ÇTSO’da bütçesini onaylatamayan Tever’in böyle bir vaatte bulunması kendilerinin dört yıl boyunca odayı nasıl yönettiğini ortaya koymuştur. Saraylılar için hoş ama realite için boş vaatten öte bir şey değildir. İnşallah 26 Mayıs seçimlerinin ardından oluşacak yeni yönetimin onayına sunarak bu içi boş vaadi Saray için yasal hoş bir vaade çeviririz” dedi. Kozuva, Saray MYO için meclisin onaylayacağı yeni bütçeden Saray’a bağış kalemini onaylaması neticesinde söz konusu bağışı kendilerinin ödeyeceği vaadinde de bulunurken, aynı oranda benzer bir yardımı da Çerkezköy MYO için yapacaklarını söyledi.

HİZMETTEN HER ÜYEMİZ EŞİT ORANDA YARARLANACAK
26 Mayıs 2013 tarihinin ÇTSO üyeleri için önemli bir tarih olacağını ifade eden Süleyman Kozuva, ÇTSO'daki bu yönetim değişimin beraberinde bir zihniyetin de değişeceğini söyledi. “Odadaki bu kalite anlayışı sadece oda çalışanlarını ve yönetim kurulu üyelerini değil büyük küçük demeden bütün üyelerimizi kapsayacak bu değişimden ortaya çıkacak hizmetten her üyemiz eşit oranda faydalanacak” diyen Kozuva sarı listeye duyulan güvene teşekkür etti.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10