“O aile hayatıyla beraber insanlara en güzel örnektir”

Verenel Derneği Çerkezköy Temsilciliği tarafından önceki akşam bir konferans düzenlendi.

Çerkezköy 20.05.2013 19:52:00 0
“O aile hayatıyla beraber insanlara en güzel örnektir”

 KONFERANS VERİLDİ

Saat 21.00’da Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen program Suriye Şam Feth'ul İslam Üniversitesi Üyesi Şeyh Mair’in kuran-i kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra ise Dernek adına üye Ahmet Tokmak bir konuşma gerçekleştirdi. 2011 yılı Temmuz ayında faaliyete başlayan Verenel Derneği Çerkezköy temsilciliğinin açıldığı yılın ilk altı aylık döneminde 150 ihtiyaç sahibi aileye düzenli olarak gıda yardımı yaptığını belirten Tokmak “2012 yılında ise bu sayı 310 ihtiyaç sahibi aileye ulaştı. 2013 yılında da bu yardımlar artarak devam ediyor” dedi.
 

“BİR HAFTADA ANLATAMAYIZ”

Ahmet Tokmak’ın konuşmasının ardından 11 yaşındaki Saliha Tokmak “Secdeden Gayrı” adlı şiirini okudu. Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay “Peygamber Efendimizin aile eğitimi” konulu konferans verdi. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “O’nun onuruyla kutladığımız kutlu doğum haftası çerçevesinde o yüce resulün insanlık alemine getirdiği mesajlar çeşitli konferanslarla anlatmaya çalıştık. Ancak O’nun bu güzelliklerini, örnek davranışlarını kutlu doğum haftasında bir haftaya sığdıramıyoruz. Yüce Resulün aile hayatı anlatılmaya çalışılacak. Burada anlatılacakların önemli olanı aileye intikal ettirilişidir” dedi.
 

“EN GÜZEL ÖRNEKTİR”

Ay “Bir ticaret erbabı olarak Hz Peygamber en güzel örnektir. Kulluk hayatı ile bize ve devlet başkanlığı ile idareciliği ile en güzel örnek Hz Muhammed’tir. Belki bugün en çok ihtiyacını hissettiğimiz aile hayatı ile ilgilide en önemli örnektir. O sebeple peygamber efendimizin hayatı ile ilgili hususta bizlere nasıl örnek sunduğuna dair sizlerle bu konuyu incelememiz gerekiyor. Son peygamber Hz. Muhammed rabbimiz insanlığa gönderdiği zaman onu sonradan kıyamete kadar gelecek tüm insanlık için her yönüyle mükemmel kılması gerekiyordu. İşte mükemmellik peygamberimizde vardır. O aile hayatıyla beraber insanlara en güzel örnektir” diye konuştu. 
 

“KULLUKTA EN GÜZEL ÖRNEK PEYGAMBER EFENDİMİZDİR”

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed S.A.V’in bütün dünya insanlarına nasıl aile olunacağının en güzel örneklerini sunan en mükemmel örnek olduğunu ifade eden Ay “İnsanlık ana ve baba hakkını ondan öğrenmişlerdir. Peygamberlerin getirmiş oldukları mesajların en sonuncusu en mükemmeli onun dilinden dökülmüştür. Allah’ın rızası anne ve babanın rızasındadır sözünü insanlık ondan duymuştur. Bununla beraber peygamberimiz kadın olsun, erkek olsun bizler için kullukta da en güzel örneğimizdir. O sebeple aile hayatına baktığımızda bir kadının da Allaha güzel kulluktaki en güzel örneği peygamber efendimizdir. Yani kadınların kadın olmasının, peygamberimizin erkek olmasının hiçbir önemi yoktur. Çünkü Allah’a kullukta cinsiyet farkı yoktur. Kullukta en güzel örnek Peygamber Efendimizdir” dedi. Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay’ın konferansının ardından Verenel Derneği’ne destekte bulunanlara plaket verildi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

 Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve eşi Nuran Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan ile davetliler katıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10