Samsunlular’ın yeni dernek binası törenle açıldı

Kısa bir süre önce Güveniş Caddesi’nden Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlu Geçit Mevkii Namık Kemal Caddesi üzerine taşınan Çerkezköy Samsunlular Derneği’nin yeni binasının açılış

Çerkezköy 20.05.2013 19:53:00 0
Samsunlular’ın yeni dernek binası törenle açıldı

 AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açılış töreni için Türk tarihi için dönüm noktası olan 19 Mayıs gibi anlamlı bir günü seçen Çerkezköy Samsunlular Derneği’nin yeni yerinin açılış töreni pazar günü saat 14.30’da gerçekleştirildi. Programda Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram derneğin açılış kurdelesini hep birlikte kestiler. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetlilere dernek binasında ikramlarda bulunuldu.
 

“GELECEĞİNİ ANLATIP GEÇMİŞİNİ YAŞAMAKTIR”

İkramların ardından program dernek önünde devam etti. Programda saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından Dernek Başkanı Enver Bayram açılış konuşması gerçekleştirdi. Derneklerin bu ülkenin güzel insanlarını bir arada gördüğü zaman, geçmişini ve güzel terbiyeyi dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlayan kurumlar olduğunu ifade eden Bayram “Toplumumuzun yozlaşmaması dernekleri gayelerini aşmadan içindeki dinamiklerini ve yaşamını anlatmalıdır. Kendilerine özgü yemekler, hasta, cenaze, düğün gibi olaylarda bölge ayırmaksızın hizmet vermek ve gençlerimize geleceği anlatıp geçmişini yaşamaktır. Dernek başkanları ve yöneticileri yapacağı işlerin gücünü üyelerinden alır. Çalışmak, icraat, faaliyet demek dernek olmak demektir” dedi. 
 

“DERNEK BİNAMIZI TAŞIDIK”

Tabela derneği olmayacaklarını ifade eden Bayram, “Asıl amacımız dernek çatısı altında yer alan üyelerimizin sorunlarını gidermek, doğup büyüdüğümüz ilin geleneklerini ve göreneklerini yaşatmak yeni kuşaklara aktarmak ve aynı zamanda yaşadığımız yerin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlamaktır. Bizler bu anlamda, Samsun’un 15 ilçesine hitap edebilme adına yönetimimizi oluştururken, 15 ilçeden de karma yönetim kurulu oluşturduk. Bizler göreve talip olurken, tabela dernekçiliği yapmayacağımızı, kimsenin arka bahçesi olmayacağımızı, özellikle tüm siyasi partilere aynı mesafede olacağımızı ve dengeleri iyi kuracağımızı anlattık. Ben ve ekibim bu konuda duyarlı olacağız dedik ve dernek binamızı hemşerilerimizin ağırlıkta olduğu bu mahalleye taşıdık. Kısa zamanda iki aylık bir süreçte çok şükür başardık. Ayrıca 300 metrekarelik ve bize özel bağımsız iki kat olan dernek binamızı faaliyete soktuk” şeklinde konuştu.
 

“700 ÜYEYE YAKLAŞTIK”

Dernek binasının herkese hayırlı olması temennisinde bulunan Bayram “Bizler de 19 Mayıs 2013’te ikinci kata çıtayı yükselterek ve gururla çıkıyoruz. Yaşlısından, gencine, çocuğundan kadınına kadar bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerimizin çok yakında kendi dernek binalarının olması içten bile değildir” dedi. Derneği teslim aldıklarında üye sayısının 284 olduğunu, şimdi ise bu sayının 700’e yaklaştığını belirten Bayram “Bugüne kadar of bile demeden gece gündüz çalışan ekibime ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Biz ekip olarak çoğaldık, büyüdük, büyümeye devam ediyoruz. Bizler dernek olarak büyüdükçe, kenetlendikçe hemşerilerimize daha faydalı olacağımız gibi, Çerkezköy’de yaşayan bu güzel insanlara da faydamız dokunacak, onlara da arkamızı dönmeden el ele, omuz omuza yaşayacağız” dedi.
 

TEŞEKKÜR ETTİ

Derneğe emeği geçenlere teşekkür eden Bayram “Derneğimizin kurucu üyelerine ve fahri Başkan ilan ettiğimiz Şenol Balta’ya teşekkür ediyoruz. Ciddi işler ciddi insanlarla olur mantığı ile yola çıktığımızdan dolayı, bizlerin bir de mütevelli grubumuz var. Her konuda akıl danışacağımız ve hep yönlendirici faydalı olan, eğitimci, sağlıkçı ve din adamlarından oluşan ağabeylerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 

“O BAYRAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram’ın konuşmasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek konuşma yaptı. Samsunluların bugün iki önemli günü birlikte yaşadığını belirten Şimşek “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün ve Samsunlular Derneğinin açılışının yapıldığı gündür” diye konuştu. Ülkenin son günlerde zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Şimşek “Hepimiz bir vatan parçası içindeniz. Ülkenin son günlerde yaşadığı durumdan ötürü burada birlik ve beraberliği gösterdiniz. Türkiye’nin her yerinde böyle beraberliklere ihtiyacı vardır. Son günlerde ülkede bayrak krizi var. O bayrağı bizler bazılarından çok seviyoruz ve o bayrak için çalışıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kimse ile pazarlığı yoktur” dedi.
 

“ÇOK SICAK İLİŞKİLER KURDUM”

Derneğin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer de “Ben eşimin görevi nedeniyle bir yıl Samsun’da yaşadım. Bu memlekette insanlarla çok sıcak ilişkiler kurdum. Samsunluların mertliğinden, dostluğundan, misafirperverliğinden etkilendim. Çerkezköy’e geldikten sonra Samsunlu hemşerilerimizi bulduk. Çerkezköy’e kattığınız güzel değerler için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 19 Mayıs’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı gün olduğunu ifade eden Yüceer” Derneğinizin bugün açılması gerçekten çok anlamlı ve özeldir. Bizim bu bayramlara, değerlere ve tarihe sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.
 

“SAMSUN İHMAL EDİLMİŞ BİR ŞEHİRDİ”

Programda son konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yaptı. Derneğin başta Samsunlular olmak üzere tüm Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni eden Ertem “Çerkezköy ve Kapaklı’da en büyük unsur olmasına rağmen Samsun ihmal edilmiş bir şehirdi. Samsun’dan yüzlerce kilometre ileride bulunan Çerkezköy’de örf ve adetlerinizi sürdürüyorsunuz. Geleneğinizi unutursanız kendinizden koparılmış olursunuz. Ne olur Samsun’da yapılan bir düğünü burada yapalım. Buna da örnek olacak siz derneklersiniz. Bu gelenek ve görenekleri yaşatmanız gerekiyor. Çerkezköy’de on bini geçik Samsunlu var. Dernek olarak üyelerinize her zaman maddi ve manevi desteklerde bulunun” diye konuştu.
 

VEKİLE TEPKİ GÖSTERDİ

Dernek açılışlarında siyaset yapılmasına karşı olduğunu ifade eden Ertem “Dernekler siyasetin yapılmadığı yerlerdir. Ev sahibiyiz, Belediye Başkanı olarak eyvallah ama burayı kimse siyaset meydanına çeviremez. Kimse al bayrağı ben ondan daha çok seviyorum diye tartışma konusu yapamaz, kimse de o bayrağı benden daha az seviyor diye yaftalamasın. Kuzeylisi, Doğulusu, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi hepimiz biriz ve kardeşiz” dedi. Konuşmaların ardından dernek yararına açık artırma ile tişörtler satıldı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından program sona erdi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez,  MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, Ak Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever,  AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Süleyman Kozuva, ÇTSO Eski Meclis Başkanı İsmail Akın, Pera Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aktürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile gaziler, dernek üyeleri, samsunlular ile çok sayıda davetli katıldı
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10