166’ncı kuruluş yıldönümü kutlandı

Tapu ve Kadastro Teşkilatının 166. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. Çerkezköy Tapu ve Kadastro Müdürü R

Çerkezköy 21.05.2013 19:35:00 0
166’ncı kuruluş yıldönümü kutlandı

 Çerkezköy Haber - Tapu ve Kadastro Kurumunun 166. kuruluş yıldönümü, Çerkezköy personeli tarafından kutlandı.

 

BAYHAN’I ZİYARET ETTİLER

21 Mayıs 1847 Tarihinde Defterhane-İ Amire Kalemi adıyla kurulan ve daha sonra adı Tapu ve Kadastro olarak günümüze ulaşan kurumun 166. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. Kutlama programı kapsamında dün saat 16.30’da Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ı da ziyaret eden Tapu Kadastro personeli, çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ziyarete, Çerkezköy Tapu kadastro Müdürü Raziye Muslu, Müdür Yardımcısı Dilek Avcı, Bilgisayar İşletmecileri, Ayşegül Palabıyık, Neşe Sezer, Elif Çelik, Elif Gökçe Sezer ve Uğur Kaygusuz katıldı.
 

7 MİLYON İŞLEM YAPILIYOR

Ziyaretin ardından basın açıklaması yapan Tapu Kadastro Müdürü Raziye Muslu, kurumun yılda yaklaşık 7 milyon işlem yaptığını ifade ederek “Türkiye’de bir asırdan fazladır halkımızın mutluluğu için çalışan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, merkez ve taşrada 18 bine yakın personelle, 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü,957 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde birimi olan, yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yapan, 20 milyonun üzerinde vatandaşımıza hizmet veren yaygın ve köklü bir kurumdur.” diye konuştu.
 

BİRÇOK PROJESİ BULUNUYOR

Genel Müdürlüğün, insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkının var olduğu müddetçe işlevini sürdüreceğini ve önemli hizmetler yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Muslu “Yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız, Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Bu projelerimiz Tapu Kadastro Bilgi Sisteminin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi projesi, Tapu Arşiv Bilgi Sisteminin kurulması projesi, Türkiye genelinde 24 saat gerçek zamanlı cm duyarlılığında ölçü yapmaya imkân tanıyan TUSAGA-AKTİF projesi, Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi, Harita Bilgi Bankası projesi, 2/B kadastrosunun bitirilmesi projesi, Hizmet Takip Masası projesi, Sürekli Kurumsal gelişim projeleridir” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10