CHP başkanına çelenk cezası

Kırklareli’nin Vize İlçesi'nde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atatürk Anıtı’na partililerle birlikte çelenk koyan CHP Vize İlçe Başkanı Kenan Çiftçi’ye 'Kabah

Bölgede Gündem 23.05.2013 00:30:00 0
CHP başkanına çelenk cezası

 Çerkezköy Haber - Kırklareli’nin Vize İlçesi’nde CHP İlçe Başkanı Kenan Çiftçi ve beraberindeki partililer, resmi törenin ardından saat 10.30’da Devlet Mahallesi Mahmut Erbil Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sundu.

 

BİR CEZA DA VİZE’YE

Polis tarafından tutulan tutanak Vize Kaymakamlığı’na iletilirken, Kaymakam Murat Duru da, CHP Vize İlçe Başkanı Kenan Çiftçi’ye, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi uyarınca, 182 lira idari para cezası yazılmasını uygun gördü. İdari yaptırım kararı önceki gün polisler tarafından Çiftçi’ye iletildi. Cezayı gören ve şaşkına dönen Çiftçi, "Babaeski ve Kofçaz'dan sonra bize de anıta çelenk sunduğumuz için ceza geldi” dedi.
 

23 NİSAN’DA DA CEZA KESİLMİŞTİ

23 Nisan’da olduğu gibi 19 Mayıs’ta da Kırklareli’nde Atatürk anıtına çelenk koyan ilçe başkanlarına ceza kesildiğini belirten CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek konuyu meclis gündemine taşıyarak, ceza kesilmesinin amacını sordu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Atatürk Anıtı’na partililerle birlikte çelenk koyan CHP Babaeski İlçe Başkanı Ozan Yetkin Hazar ile CHP Kofçaz İlçe Başkanı Abdullah Mutluer'e 'Kabahatler Kanunu' kapsamında 182'şer lira idari para cezası kesilmişti.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10