Sudan’a ilk sevkiyat yapıldı

Geçtiğimiz yıl, Sudan’la 3 bin adetlik traktör satış anlaşması imzalayan Hattat Traktör, Sudan’a özel ürettiği traktörlerin ilk sevkiyatını dün gerçekleştirdi. Sevkiyat dolayısıyla düz

Çerkezköy 23.05.2013 00:33:00 0
Sudan’a ilk sevkiyat yapıldı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hattat Traktör, Afrika’ya özel ürettiği traktörlerin ilkini dün düzenlenen törenle Sudan’a gönderdi. 

 

BAŞARILI YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Dün saat 10.00’da düzenlenen törende konuşan Hattat Tarım Genel Müdürü Abdullah Akkuş, Hattat Holding bünyesinde 2002 yılında traktör yatırımına start veren Hattat Tarım’ın, ihracat liderliğindeki iddiasını sürdürdüğünü belirtti. Hattat Tarım’ın Avrupa’dan Latin Amerika’ya, Asya’dan Ortadoğu’ya 5 kıtada 40’tan fazla ülkeye yaptığı ihracat ile ihracat şampiyonu olduğunu ifade eden Akkuş “Hattat Tarım, Sudan ile gerçekleştirdiği 3 bin adetlik traktör satış anlaşması ile geçen yıl ihracatta yakaladığı başarılı yükselişi, bu yıl da sürdürecek” dedi.
 

İLK SEVKİYATIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Törende konuşan Hattat Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat da traktörde yerli marka olarak ihracat şampiyonu olduklarını ifade etti. Hattat markası ile Tunus, Cezayir ve Senegal’den sonra Sudan ile gerçekleştirdikleri 3 bin adetlik traktör satışı ile Afrika pazarındaki ihracat bağlantılarını artırdıklarını söyleyen Hattat “Aralık ayında imzaladığımız anlaşma ile 5 ay gibi kısa bir sürede Sudan’a özel olarak tasarladığımız traktörlerin üretimini gerçekleştirdik. 3 bin adetlik siparişin ilk sevkiyatını bugün gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
 

HEDEF 2 SENEDE 10 BİN TRAKTÖR

İbrahim Hattat, Polanya’dan sonra en büyük ihracat bağlantılarını Sudan ile yaptıklarını ifade ederek “2 sene içerisinde yıllık üretim miktarını 10 bin traktöre çıkartmayı planlıyoruz. Hattat Traktör önümüzdeki yıl uçuşa geçecek” dedi. 
 

5 AYDA TAMAMLANDI

“Hattat Traktör’ün Afrika pazarındaki hızlı büyümesi Afrikalı çiftçiler için daha basit ve kolay kullanılabilir yeni traktör modelleri geliştirmesi sayesinde oldu” diyen İbrahim Hattat, Sudan ile ön anlaşmayı Aralık 2012’de yaptıklarını anımsattı. Yeni traktör modelinin ortaya çıkması ve ilk ihracatı gerçekleştirmenin 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını söyleyen Hattat “Başta Hattat 290 modelimiz olmak üzere birçok model traktörümüzü Sudan’a göndereceğiz” ifadesini kullandı.
 

İHRACAT YAPILAN ÜLKE SAYISI 40’I AŞTI

İbrahim Hattat, Türk markası olarak birçok firmanın dünya genelinde ciddi ihracat yaptığını ifade ederek “Yerli bir marka olarak bu sektörde Türkiye'de en fazla ihracatı gerçekleştiren firma Hattat Traktör’dür. Sudan ile birlikte ihracat yapılan ülke sayısını 40’ın üzerine çıktı. Geliştireceğimiz kullanımı kolay, ergonomik, yakıt tasarrufuna sahip yeni traktör modelimizle gelişmekte olan ülkelerdeki pazarlardaki payımızı arttıracağız. Irak başta olmak üzere Afrika ve Ortadoğu’daki ülkelere daha fazla satış imkanımız olacak” şeklinde konuştu.
 

209 FARKLI MODEL

Çerkezköy’de 200 bin metrekarelik tesislerde traktör üretimi gerçekleştiren Hattat Tarım’ın,  2007’de Hattat Traktör markası ile üretime başladığını ifade eden İbrahim Hattat, otomatik boyahane, robotlu montaj ve test makineleri ile yüksek teknoloji kullanılarak üretim yapabilen 20 bin kapasiteli fabrikada, 50 beygir gücünden 102 beygir gücüne kadar 209 model traktör üretildiğini belirtti. Hattat Tarım Makineleri A.Ş.’nin, 5 yıl içinde Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermaye, yan sanayi ve altyapı ile traktör ürettiğini kaydeden İbrahim Hattat, “Sektörde ihracat lideri durumuna geldik. Yurt içinde Hattat, Valtra ve Ferrari markaları ile çiftçilere ulaşıyoruz. 2009’dan bu yana Avrupa’ya Hattat, HTT ve Pol-Mot marka traktörlerin satışını yapıyoruz” dedi.
 

İLK TRAKTÖRLER GÖNDERİLDİ

İlk iki traktörün sevkiyatı kapsamında düzenlenen törende kurdeleyi, Hattat Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, Hattat Tarım Genel Müdürü Abdullah Akkuş, Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, Hattat Tarım İletişim Müdürü Fatih Büyükyahşi ve Türk Metal sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak birlikte kesti. HH290T0001 ve HH290T0002 seri numaralı traktörler tören alanında bulunan tıra yüklendi. Törene, Hattat Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, Hattat Tarım Genel Müdürü Abdullah Akkuş, Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, Hattat Tarım İletişim Müdürü Fatih Büyükyahşi ve Türk Metal sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın yanı sıra, Hattat Otomotiv Genel Müdürü Güneş Tuncer ve çok sayıda Hattat Traktör çalışanı katıldı.    
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10