“Kendi listesinden çekinmesine anlam veremiyorum”

Yeniden başkanlığa aday olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, dün saat 15.00’da odada bir basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 24.05.2013 00:47:00 0
“Kendi listesinden çekinmesine anlam veremiyorum”

 “BENİM LAFIMLA KALMASIN”

Süleyman Kozuva’nın 26 Mayıs’taki seçimlere Başkan Adayı olarak gireceğini anımsatan Tever, Kozuva’nın 4. Grupta seçimi kazanamaması halinde, 2. gruptan meclise girme olasılığının olmadığına dair Gürdal Adal ile yaptığı telefon konuşmasının yer aldığı kaydı basın mensuplarına dinlettirdi. Tever “Gürdal Adal, Süleyman Kozuva ve Mustafa Kozuva ile konuştuğunu ortak bir noktaya vardıklarını ifade etmiştim. Aynen aktarıldığı gibi ben ondan haber bekliyorum. Resmiyetini ve dürüstlüğünü görmek istiyorum. Benim sadece lafımla gazetede kalmasın” diye konuştu.
 

“KİM NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYOR”

Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın seçime saatler kala halen listesini açıklamadığını ifade eden Tever “Süleyman Kozuva listemizi açıklayacağız diyor, hangi listeyi açıklayacaklar. Seçim sabahı listeyi açıkladıktan sonra iş işten geçmiş olacak. Hiç kimse kimin nerede olduğunu bilmiyor. Süleyman Kozuva’nın açıklayacağım demesi sanki diktatörlük dönemindeymişiz gibi algılanıyor. Süleyman Kozuva herkese bir söz vermiştir. Liste açıklamadan psikolojik olarak sarı listeye oy verin diyorlar. Adam bende o listedeyim diyip sandık başına geldiğinde isminin orada olmadığını görünce yaşayacağı durumu düşünemiyorum” dedi.
 

“LİSTESİNİ AÇIKLAMAKTAN ÇEKİNMESİN”

Seçime katılacakların uyanık olmalarını isteyen Tever “Çünkü taşeron gibi kendilerini kullandırmasınlar. Herkesin şahsiyeti ve kişiliği vardır. Ama ben oradayım deyip, seçim sabahı o listeye giremeyecekse problem olacak. Kendi listesinden çekinmesine anlam veremiyorum. Biz nasıl açıkladıysak, herkesin kendi listesini açıklaması normaldir. Seçmenlerin ve üyelerin en doğal hakkıdır. Kim nerede oy kullanacağını bilsin” ifadelerini kullandı.
 

“BİZ BAŞARISIZ OLMADIK”

Süleyman Kozuva’nın üyelerin zihnini bulandırdığını iddia eden Tever “Seçim sabahı neyi açıklayacaksın. Açıklamanın faydası olmayacaktır. Bu arada yaptığı açıklamada gençlerimize laf atmış. Bizim gençlerimizin hepsi pırıl pırıl insanlardır. İşlerinde başarılı olan, hepsi ayaklarının üzerinde duran kendi işinin peşinde koşan şahsiyetli delikanlı çocuklardır. Biz yönetim olarak hiçbir zaman başarısız olmadık. Yönetimimizde hiçbir zaman kavga olmadı, kavga mecliste oldu. Kavgaların sebebi Meclis Başkanı İsmail Akın, onun yardımcısı Süleyman Kozuva, meclis üyeleri ve kavgalara çanak olan Rahmi Yılmaz’dır. Bu kişilerin çekingenliği var ki bu isimleri oraya koyamıyorlar. Madem sen istifa ettin, göreve neden talip oluyorsun. Ne var burada” dedi.
 

“GÜVENLİK EN ÜST DÜZEYDE OLACAK”

Pazar günü gerçekleştirilecek Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde seçim kurulu ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün geniş güvenlik önlemi alacağını belirten Dursun Ali Tever basın mensupları ile gezdiği üçüncü katta sandıkların yer alacağı yerde en sıkı şekilde güvenliğin sağlanacağını ifade etti.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10