Güney Kore’den Çerkezköy’e ziyaret

Sanayi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak üzere ilçemize gelen Güney Kore Nam Dong İlçesi Belediye Başkanı BAE Jin-Gyo, dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret

Çerkezköy 24.05.2013 00:47:00 0
Güney Kore’den Çerkezköy’e ziyaret

 MUTLULUK DUYUYORUZ

Ziyarette konuşan Nam Dong İlçesi Belediye Başkanı BAE Jin-Gyo, Türkiye ile Güney Kore’nin yıllardır iyi ilişkiler içerisinde olduğunu ifade etti. Kendileri gibi bir sanayi bölgesi olan Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etmek için Türkiye’ye geldiklerini söyleyen BAE Jin-Gyo, Nam Dong İlçesi’nin de Çerkezköy gibi sanayi açısından oldukça gelişmiş bir belediye olduğunu ifade etti. BAE Jin-Gyo, Türkiye’nin en gelişmiş sanayilerinden birine sahip olan Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. 
 

500 BİN NÜFUSA SAHİP

Nam Dong Belediyesi’nin özellikleri hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı BAE Jin-Gyo, Nam Dong’un 500 bin nüfusa sahip bir belediye olduğunu ifade etti. Devletin en önemli kurum binalarının da kendi belediyeleri sınırları içerisinde olduğunu söyleyen BAE Jin-Gyo, “Belediyemiz ayrıca, ülkemizin ekonomi merkezi olma özelliğine de sahiptir” dedi. Nam Dong sınırları içerisinde 6 bin 300 şirketin mevcut olduğu sanayi bölgesine sahip olduklarını ifade eden BAE Jin-Gyo “Sınırlarımız içerisinde tarihi bir liman da mevcuttur. İlçemiz, başkentimiz Seul’a 30 dakikalık mesafede bulunmaktadır” diye konuştu.
 

DOSTLUĞUMUZ YILLARDIR DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Güney Kore ile Türkiye arasındaki dostluğun yıllardır devam ettiğini söyledi. Ertem, Güney Koreliler ile Türk insanının yakınlığının 50’li yıllara dayandığını belirterek, “Biz sizleri çok seviyoruz. Biliyoruz ki sizler de bizleri çok seviyorsunuz. Dost bir ülkeden sizin gibi değerli misafirleri ağırlamak bize mutluluk veriyor” diye konuştu.
 

İHRACATIN YÜZDE 2’Sİ ÇERKEZKÖY’DEN SAĞLANIYOR

Ali Ertem misafirine Çerkezköy ve belediye hakkında da bilgiler verdi. Çerkezköy’ün bağlı olduğu Tekirdağ’ın önümüzdeki yıl Büyükşehir, Çerkezköy’ün de büyükşehire bağlı bir belediye olacağını söyleyen Ertem Çerkezköy’ün nüfusunun şu an 85 bin olduğunu, önümüzdeki yıl ilçeye bağlanacak beldelerle birlikte bu sayının 110 bini aşacağını ifade etti. Çerkezköy sanayisinin yüzde 35’inin tekstili kapsadığını söyleyen Ertem, bölgede ilaç, mekanik, beyaz eşya üretimi yapan firmaların da olduğunu ifade ederek “Otomobil hariç tüm sanayi üretim tesisleri bölgemizde mevcut” dedi. Ertem, Çerkezköy’ün yıllık ihracatının yaklaşık 3 milyar dolar olduğunu, 150 milyar dolarlık ülke ihracatının yaklaşık yüzde 2’sinin Çerkezköy’den sağlandığını ifade etti. 
 

BELEDİYENİN TARİHİ ÇOK ESKİ DEĞİL

Çerkezköy Belediyesi’nin tarihinin çok eski olmadığını söyleyen Ertem “İlçemizin yaklaşık 150 yıllık bir geçmişi var” dedi. 1970’lerde ilçede sanayi bölgesinin kurulmasıyla birlikte nüfusun hızla arttığını belirten Ertem, “İlçemiz, Türkiye’nin en gelişmiş sanayi bölgelerinden birine sahiptir. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 300 sanayi tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerde 60 binden fazla insan istihdam edilmektedir. Türkiye’nin birçok büyük işletmesi de ilçemizde faaliyet göstermektedir” diye konuştu.
 

ÖNEMLİ BİR YERLEŞİM YERİ

Ertem, Çerkezköy’ün gerek dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’a yakınlığı, gerek sanayisi gerekse jeopolitik konumu itibari ile önemli bir yerleşim yeri olduğunu vurguladı. Demiryolu ve otoyolun buradan geçtiğini söyleyen Ertem, “Türkiye’nin en büyük konteynır limanına 60 kilometre mesafedeyiz. Atatürk Havalimanı’na ise 90 kilometre mesafedeyiz” dedi. 
 

KARŞILIKLI HEDİYELER SUNULDU

Ertem, Çerkezköy ve Nam Dong belediyelerinin kardeş şehir olabileceğini, kendisinin de ilerleyen zamanlarda Güney Kore’yi ziyaret edebileceğini belirtti. Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret eden BAE Jin-Gyo Ertem’e Güney Korelilerin yemek yerken kullandığı geleneksel ‘stick’lerden ve kaşık takımlarından hediye etti. Ertem de BAE Jin-Gyo’ya el işlemesi varak kaplama vazo ve Çerkezköy’e özgü bir kilim hediye etti. BAE Jin-Gyo daha sonra Çerkezköy Belediyesi hatıra defterine yazdığı yazılarla duygularını paylaştı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10