ÇTSO’da Kozuva tarih yazdı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda dün seçim heyecanı yaşandı. Seçimlerde odayı temsil edecek 27 meclis üyesi belirlendi. 10 grupta yapılan seçimlerde Süleyman Kozuva öncülüğündeki sarı l

Çerkezköy 26.05.2013 22:23:00 0
ÇTSO’da Kozuva tarih yazdı
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda merakla beklenen meclis üyeleri ve meslek komiteleri seçimi dün gerçekleştirildi.

BEKLENEN SEÇİMLER YAPILDI
Dün sabah saat 08.00’da başlayan seçim akşam saat 17.00’da sona erdi. Oy kullanma işlemi ise saat 09.00’da başladı. Üyeler Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Sergi Salonu’nda konulan 10 sandıkta oy kullandı. Oy kullanma işlemi saat 17.00’da sona erdi.

YÜCEER’DEN HAYIRLI OLSUN
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de saat 09.50’de CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ile birlikte odaya gelerek başkan adayları Dursun Ali Tever ve Süleyman Kozuva ile görüşerek seçimin Çerkezköy’e ve bölgeye hayırlı olmasını temenni etti. Sandıkta görev yapan görevlilerle de görüşen Yüceer görevlilere de kolay gelsin dileğinde bulundu.
 
  

BAŞKAN ADAYLARI OYLARINI KULLANDI
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Süleyman Kozuva oyunu saat 14.55’te 4.grupta kullanırken, mavi liste ile aday olan Dursun Ali Tever de oyunu aynı saatte 7.meslek grubunda kullandı. Oy kullanma işlemini sona ermesinin ardından sandıklar kapanarak seçimler tamamlandı. Sandıkların içindeki oy pusulaları Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu görevlileri tarafından tek tek sayıldı.

4. GRUPTA 3 LİSTE YARIŞTI
10 meslek grubunun yarıştığı seçimde 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10’uncu gruplarda Süleyman Kozuva öncülüğündeki Sarı Liste ile Dursun Ali Tever öncülüğündeki Mavi Liste yarışırken, 4. grupta ise sarı ve mavi listenin yanı sıra Erol Buz öncülüğündeki Beyaz Liste de yarıştı. İlçe Seçim Kurulu görevlileri tarafından sandıkların açılması ve oyların sayılmasının ardından sonuçlar sesli olarak ilan edildi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEÇİLECEK
Sandıklarda en fazla oyu alan seçimin ilk raundunu kazanırken, şimdi gözler Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Meclis Başkan Yardımcıları, Katip Üye ve TOBB delege seçimlerine çevrildi. Seçimlere itiraz olmaması durumunda meclis önümüzdeki günlerde toplanarak, yapılacak seçimle yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu, meclis başkanı, iki meclis başkan yardımcısı, katip üye ve TOBB delege seçimlerini yapacak. 

BİRİNCİ GRUP (SARI LİSTE)
10 grupta yapılan seçimlerde birinci grupta 158 kişi oy kullanırken kullanılan oyların 122’sini sarı liste, 35’ini mavi liste alırken, oyların biri ise geçersiz sayıldı. Birinci grupta meclis üyeliğine Dilaver Budak, Mehmet Sait Erdem ve Gürhan Ergen seçildi.

İKİNCİ GRUP (ORTAK LİSTE)
2. grupta ise mavi ve sarı listenin ortak listesi ile seçime gidildi. 37 kişinin oy kullandığı grupta 37 kişi oy kullanırken, oyların tamamı geçerli sayıldı. 2. meslek Grubunda Saim Buyruk, ve Asım Yavuzarslan meclis üyeliğine seçildi.

3. GRUP (SARI LİSTE)
3. meslek grubunda da 152 seçmen oy kullandı. Kullanılan oyların 104’ünü alan sarı liste bu grupta da rakibine fark attı. Üçüncü gruptan meclis üyeliğine İsmail Akın, Hacı Mehmet Erdoğan ve Murat Seymen seçildi.

4. GRUP (SARI LİSTE)
4. meslek grubunda da sarı liste 225 oy alırken, mavi liste, 40 oy ve beyaz liste 86 oy aldı. 4. gruptan meclis üyeliğine Süleyman Kozuva, Mehmet Danyeli ve Metin Taşdelen seçildi.

5. GRUP (SARI LİSTE)
5. meslek grubunda da 200 oy kullanıldı. Kullanılan oyların 118’ini sarı liste, 76’sını mavi liste aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı. 5. meslek grubundan meclis üyeliğine Talip Sivri, Göksel Bozdağ ve Gürkan Kesim seçildi.

6. MESLEK GRUBU (SARI LİSTE)
6. meslek grubunda 149 oy alan sarı liste, 73 oy alan mavi listeye fark attı. 6. meslek grubundan meclis üyeliğine İsmail Tezcan, Kadir Uz ve Mehmet Aksoy seçildi.

7. MESLEK GRUBU (SARI LİSTE)
7. meslek grubu da seçimin en kritik gruplarından oldu. 106 oy kullanılan grupta oyların 68’ini sarı liste alırken, mavi liste ise 34 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı. Mavi liste ile başkanlığa aday olan Dursun Ali Tever grubundan çıkamazken, 7. meslek grubundan meclis üyeliğine Muharrem Yamaç, Mehmet Savaş ve Mesut Görgün seçildi.

8. MESLEK GRUBU (SARI LİSTE)
Sarı liste diğer gruplarda olduğu gibi 8. meslek grubunda da rakiplerine fark attı. Grupta kullanılan oyların 84’ünü sarı liste alırken, mavi liste ise 37 oy aldı. 8. meslek grubundan meclis üyeliğine Taha Ülker, Gürel Kızılto ve Sinan Sifil seçildi.

9. MESLEK GRUBU (SARI LİSTE)
9. meslek grubunda da 84 oy kullanıldı. Kullanılan oyların 66’sını sarı liste, 17’sini mavi liste alırken, 1 oy ise geçersiz sayıldı. Bu gruptan meclis üyeliğine Aktaş Güler ve Hasan Dursun seçildi.

10 MESLEK GRUBU (SARI LİSTE)
10. meslek grubunda da sarı liste 51, mavi liste ise 26 oy aldı. Bu gruptan meclis üyeliğine Rahmi Yılmaz ve Mustafa Seçkin seçildi.

KOZUVA TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
Seçimlerin sonuçlanmasının ardından Süleyman Kozuva tebrikleri kabul ederken, Kozuva’yı ilk tebrik edenlerden biri de rakibi Dursun Ali Tever oldu. Kozuva’yı tebrik eden Tever, Kozuva ve ekibine başarılar diledi. Seçimden 10-0’lık zaferle ayrılmanın sevincini ekibi ile birlikte yaşayan Süleyman Kozuva, ailesi ve kardeşleri ile kucaklaştıktan sonra seçim sandıklarını tek tek dolaşarak seçim sandık görevlilerine seçimde gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etti.

Haber / Gülveren VATANSEVER – Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10