Savaş çözüm değildir

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen Yerel Yönetimler 3 konulu Siyaset Akademisi’ne konuşmacı olarak katılmak üzere ilçemize gelen AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı önceki

Çerkezköy 26.05.2013 22:46:00 0
Savaş çözüm değildir

 BARIŞ SÜRECİNİ ANLATTI

Çerkezköy Samsunlular Derneği’ne yaptığı ziyarette AK Parti Hükümeti’nin izlediği “Barış Süreci” ile alakalı bilgilendirmede bulunan AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, kavga ederek, savaşarak hiçbir problemin çözülemeyeceğini belirtti. Problemleri çözmenin tek yolunun konuşmak olduğunu belirten Bostancı, “Eğer birileri AK Parti Hükümeti’nin izlediği ‘Barış Süreci’ni beğenmiyorsa bunu eleştirmekle kalmamalı, ortaya kendi çözüm önerisini sunmalı” diye konuştu.

BARIŞ SÜRECİNİ BALTALAMAYA ÇALIŞIYORLAR
İnsanların milliyetçilik duygularının istismar edilerek birileri tarafından barış sürecinin baltalanmaya çalışıldığını söyleyen Naci Bostancı, “Şehit ailelerinin karşısına nasıl çıkacaksınız diyerek insanları kışkırtıyorlar. Terör örgütü ile anlaştınız diyorlar. Geçtiğimiz günlerde Van’da bdp’lilerin de bulunduğu bir toplantıya katıldım. Orada pkk yanlısı bazı gençler bdp’li vekilleri ‘Davayı ne uğruna sattınız?’ diyerek eleştiriyordu. Bu laflar bana çok tanıdık geliyor. Bunlar barış istemeyenlerin laflarıdır” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 70’İ SÜRECİ DESTEKLİYOR
Terör sorununun 2 çözüm yolu olduğunu ifade eden Amasya Milletvekili Bostancı, “Bunlar dövüşmek ya da konuşmaktır. Biz yıllarca dövüştük fakat bu sorunu çözemedik. Demek ki dövüşerek olmuyormuş. Şimdi konuşarak çözmeyi deniyoruz” dedi. Doğu ve Güneydoğu halkının yüzde 88’inin barış sürecini desteklediğini, bu oranın ülke genelinde ise yüzde 70 olduğunu savunan Bostancı, “Ülke insanının barış sürecine olan güveni her geçen gün artmaktadır” dedi.

2010 REFERANDUMU TÜRKİYE İÇİN MİLATTIR
Terör sorununun merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından 1993 yılında çölümle aşamasına geldiğini fakat Özal’ın vefatının ardından tekrar devam ettiğini ifade eden Naci Bostancı, “AK Parti Hükümeti tarafından yapılan 2010 referandumu, Türkiye için bir milattır. Çünkü bu referandum ile hükümetlerin önündeki engeller ortadan kaldırılmış oldu. Bundan sonraki kurulacak hükümetlerin deyim yerindeyse davul da kendi boynunda olacak, tokmak da kendi elinde olacak” diye konuştu.

Haber / Türker ÖZKAN 

0282 726 91 91
0282 747 65 10