Filibe Konsolosu’ndan Tekirdağ TSO’ya ziyaret

Türkiye’nin Bulgaristan Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci ve Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarete Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yöne

Tekirdağ 28.05.2013 19:45:00 0
Filibe Konsolosu’ndan Tekirdağ TSO’ya ziyaret

 PROJELER DEVAM EDECEK

Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci yapılan toplantının öncelikle tanışma amaçlı olduğunu ve bundan sonraki süreçte ticari işbirliği çerçevesinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerinin Bulgaristan’a yatırımları konusunda destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT sayesinde Bulgaristan ile birçok proje gerçekleştiğini ve gerçekleşmeye devam edeceğini belirtti.
 

DESTEK BEKLİYORUZ

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, “Konsolosumuzu ve Ticaret Ateşemizi şehrimizde ve kurumumuzda görmekten dolayı büyük mutluluk duydum. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz aylarda Bulgaristan’a bir dizi ziyaretlerde bulunmuştuk. Geçtiğimiz dönemlerde de Bulgaristan’a fuar, iş forumları ve birçok toplantıya katıldık. Tekirdağ potansiyeli yüksek olan bir şehir ve büyükşehir statüsü ile bunu artık daha da perçinlemiş bir halde karşımıza çıkıyor. Tekirdağ etrafına yatırım yapılabilir ve kabına sığmayan bir şehir. Sivil Toplum Kuruluşları ve ekip çalışması ile çok faydalı projeler yapılabilir” dedi. Bulgaristan’da katıldıkları forumda orda yaşayan insanların dış ticarete ne kadar önem verdiklerini gördüklerini ifade eden Günay “Türk iş adamlarının gelişini festival havasında karşıladılar. Ticari işbirliği çerçevesinde Türk iş adamları ile ortak projelerde yer almak için çok istekli ve arzuluydular. Bizler Tekirdağ TSO olarak ticaret erbabımıza bundan pay çıkarmanın peşindeyiz. Ticari işbirliği haritasında sizlerden büyük destek bekliyoruz” diye konuştu.
 

GEZİLERE ÖNEM VERİYORUZ

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden, “Ticari işbirliği açısından baktığımızda üyelerimize fayda sağlamak için yapılacakları tespit edip bölgesel anlamda öne çıkan avantajları belirlememiz gerekiyor çünkü Bulgaristan ve Türkiye bölgesel ve coğrafi anlamda birbirine çok yakın iki ülke. Gerçekleşen toplantının amacına uygun olduğunu düşünüyor ve sizlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Doğru yol ve doğru kişiler ile gerçekleşecek ticaretin önemli olduğuna dikkat çekildi. Önümüzdeki dönemde birçok sektörde projeler yapılabileceği bunlardan öne çıkanlarının et ve et ürünleri olabileceği dile getirildi. Tekirdağ TSO Başkanı Günay, “Avrupa Birliği’ne satılamayan ürünlerin Bulgaristan’da kurulacak fabrikalar ile Avrupa Birliği’ne satabiliriz, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz için dış ticarete ve yurt dışı gezilerine büyük önem veriyoruz” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10