Ertem “Adayım” dedi

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem geçtiğimiz gün saat 11.00’da makamında yaptığı açıklamada önümüzdeki yerel seçimlerde Çerkezköy Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olabi

Çerkezköy 28.05.2013 21:31:00 0
Ertem “Adayım” dedi

 MEVCUT DURUMDA ADAY OLMAM DEMİŞTİM

2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde tekrar Belediye Başkan Aday Adayı olmayı düşündüğünü söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Daha önceki söylemlerimde mevcut durumda aday olmayacağım, Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ve beldelerin Çerkezköy’e bağlanması halinde aday olabileceğim yönünde beyanatlarda bulunmuştum. Hepimizin bildiği gibi Tekirdağ Büyükşehir oldu. Kızılpınar ve Veliköy, ilçemize bağlandı. Bu çerçevede ben de seçimlerde aday adayı olmayı düşünmeye başlayabilirim” dedi. 
 

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR OLMASAYDI SİLİNİR GİDERDİ

Tekirdağ’ın Büyükşehir olması gerektiğini bundan yaklaşık 5 yıl önce dile getirdiğini ifade eden Ali Ertem, “Büyükşehir, Tekirdağ için gerçekleştirilebilecek en büyük projedir. Ben bu düşüncemi bugüne dek bulunduğum her platformda paylaştım” dedi. Tekirdağ’ın bir yanının tarım, diğer yanının ise sanayi alanı olduğunu sözlerine ekleyen Ertem, “İstanbul gibi dünyanın en önemli metropollerinden birine komşu olan Tekirdağ, Büyükşehir olmazsa silinip giderdi” diye konuştu.  
 

OLUMSUZ BİR TEPKİ ALMADIM

Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ve iki beldenin Çerkezköy’e bağlanması kapsamında ilçenin nüfusunun 3’te 1 oranında arttığına dikkat çeken Ali Ertem, “Bu saatten sonra Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na seçilecek kişinin en önemli projesi Kızılpınar ve Veliköy’ün Çerkezköy’e entegrasyonunu sağlamaktır. Bu ancak tecrübe ile sağlanabilir” dedi. Şuana kadar aday adaylığı kapsamında çevresinden olumsuz bir tepki almadığını söyleyen Ertem, “Bu değerlendirmeler ve hislerim doğrultusunda tekrar Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olabilirim” dedi. 
 

ÇERKEZKÖY 5 YIL SONRA NEREDE OLACAK

Tekrar başkanlığa seçilmesi halinde Çerkezköy’ün 5 yıl sonra geleceği noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ali Ertem, “Son 10 yılda yapılan hizmetin en az iki katı hizmet yapılmış bir Çerkezköy düşünün. Nüfusu 50 bin daha arttığı, yaşam kalitesinin en az 2-3 kat arttığı bir Çerkezköy tahayyül edin. Sosyal ihtiyaçlar, kültürel ve sportif ihtiyaçlar noktasında Çorlu ve İstanbul’a bağımlı olmayan bir Çerkezköy hayal edin. Ben bütün bunları tahayyül edebiliyorum” ifadelerini kullandı. İnsanların, Çerkezköylülük bilincinin arttığı bir ilçede yaşayacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “İnsanımız Çerkezköylülük şuuruna ulaşmış olacak” dedi.
 

KIYASLAMA YAPILAMAZ

2004 öncesi ile 2013 yılının kıyaslamasını yapmanın mümkün olmadığını ifade eden Ali Ertem, ilçenin son 10 yılda yaşadığı olumlu değişimi, ivmesini artırarak devam ettireceğini sözlerine ekledi. Ertem “Biraz arif olan, Çerkezköy’ün geçmişini iyi bilen her insan, önümüzdeki 5 yılsonunda Çerkezköy’ü nerelere getirebileceğimizi tahmin edebilir” dedi. Hükümet ile yerel yönetimlerin uyumlu olmasının halka verilecek hizmet açısından büyük önem arz ettiğini söyleyen Ertem, “Diğer hükümetlerin kendi partilerinden olmayan belediyeleri mağdur ettiğini gördük. AK Parti hükümeti için böyle bir varsayımda bulunamayız. Çünkü AK Parti hükümetteyken diğer partilerin mağdur olmadı” diye konuştu. 
 

TEK SORUN KALDI O DA ERGENE

Mevcut halde bölgenin tek sorununun Ergene olduğunu ifade eden Ali Ertem, “Ergene kirliliği sorunu da çözüldükten sonra buralar tadından yenmeyecek. Ergene’nin temizlenmesi için 3.2 milyar TL’lik proje hayata geçiriliyor” dedi. Gelişmekte olan ve gelişen ülkelerde sanayi kuruluşlarına dur demenin mümkün olmadığını ifade eden Ertem, “her yıl üniversitelerden yaklaşık 1.5 milyon öğrencimiz mezun oluyor. Bu insanların istihdam edilmesi gerekiyor. Bunu için de üretmek gerekiyor” dedi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER    

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10