Dolandırıcılıkta yeni moda, “sahte zabıta”

Türkiye’de son yıllarda sıkça rastlanan telefon dolandırıcılığı yöntemine bir yenisi de Çerkezköy’de eklendi. Telefonda kendisini zabıta komiser yardımcısı olarak tanıtan bir şahıs, gÃ?

Çerkezköy 30.05.2013 20:35:00 0
Dolandırıcılıkta yeni moda, “sahte zabıta”

 TELEFONLA PARA SIZDIRMAYA ÇALIŞTI

Ülkemizde son zamanlarda sık sık haberlere konu olan telefon dolandırıcıları, ‘Suç Örgütü Sim Kartınızı Kopyaladı’, ‘Terör Örgütü Hattınızı Kullanıyor’, ‘Banka Hesabınız Terör Örgütü Tarafından Boşaltılacak’, ‘Hakim-Savcıyım’ gibi yalanlarla insanlardan para koparmaya çalışıyor. Telefon dolandırıcıları bu yöntemlere bir yenisini de Çerkezköy’de ekledi. İlçemizde önceki gün birkaç esnafı telefonla arayan ve zabıta komiser yardımcısı olduğunu söyleyen bir kişi, esnaftan para sızdırmaya çalıştı. 

190 TL İSTEDİ
Sahte zabıtanın telefonla aradığı kişilerden biri de Atatürk Caddesi esnaflarından Esat Çamyar oldu. Çamyar, telefondaki kişinin memleketteki annesinin cenazesine katılabilmek için acil olarak 190 TL’ye ihtiyacı olduğunu, parayı alması için de kardeşini dükkâna yollayacağını söylediğini belirtti. Çerkezköy Zabıtası’nda Murat isimli birisini tanımadığını belirten Çamyar, telefonu arayan kişinin yüzüne kapadığını belirterek, “Daha sonra Çerkezköy Belediyesi’ni aradım ve Murat diye bir zabıta görevlisinin çalışıp çalışmadığını sordum. Öyle bir isimde zabıta görevlisinin bulunmadığını belirttiler. Bunun üzerine olayı kendilerine anlattığımda konuyla ilgili birkaç şikâyet daha aldıklarını ifade ettiler” dedi.

ZABITA MÜDÜRÜ EREZ UYARDI
Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, birkaç esnaftan aynı şekilde şikayet geldiğini söyleyerek, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli memurların bu tür taleplerde bulunmaları söz konusu olamaz. Bu tür olaylarla karşılaşan vatandaşlarımızın bu gibi kişilere itibar etmemesi ve durumu en kısa zamanda 155’i arayarak polis ekiplerine bildirmeleri gerekir” uyarılarında bulundu.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10