İş Sağlığı ve Güvenliği masaya yatırıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Avrupa İşletmeler Ağı (A.İ.A.) Çorlu TSO bünyesinde faaliyetlerini yürütmekte olan Çorlu İrtibat Bürosu işbirliğiyle 'AB'ye Uyum Yolunda İş SağlÄ

Çorlu 31.05.2013 20:26:00 0
İş Sağlığı ve Güvenliği masaya yatırıldı

 UZMANLAR VE YÖNETİCİLER KATILDI

29-30 Mayıs tarihlerinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştay ile iş güvenliği alanında son dönemde yaşanan gelişmeler ışığında, konunun teknik ve hukuki açıdan incelenerek bütünsel bir yaklaşım oluşturulması amaçlandı. Çalıştayın hedef kitlesi; işverenler ve işveren vekilleri, iş güvenliği sorumluları, personel sorumluları, sorumlu müdürler, teknik bakım sorumluları, sorumlu mühendisler olarak belirlendi ve bölgemizde bulunan çeşitli sektörlerden çok sayıda firmadan, konuyla ilgili uzmanların ve yöneticilerin katılımıyla çalıştay yapıldı.
 

ÇOK SAYIDA YÖNETMELİK ÇIKTI

Eğitimde katılımcılara bilgiler veren Av. Gökhan Küçük ve Yüksek Kimya Mühendisi-A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Serkan Küçük; “Bir işin kalitesini tayin eden temel unsurlardan birisi, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamıdır. Avrupa Birliği bu alanda oldukça kapsamlı bir mevzuata sahiptir. Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde yol almakta olan ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda çok sayıda yönetmelik çıktı ve halen çıkmaya devam ediyor. Bu bağlamda; yürürlüğe giren yasa ve yönetmeliklere göre işletmelerde de bazı düzenlemelerin yapılması gerekiyor” bilgisini verdi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10