“Kentlerin ulaşım anayasalarıdır”

Tekirdağ Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Master Planı konusunda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya sunum eşliğinde bilgi verildi.

Tekirdağ 31.05.2013 20:45:00 0
“Kentlerin ulaşım anayasalarıdır”

 PROJELENDİRİLEREK YAPILACAK

Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda dün gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Ulaşımdan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Erkaya, Belediye, Emniyet ve Jandarma Yetkilileri ile Ulaşım Master Planını hazırlayan firma yetkilileri katıldı. Başkan Dalgıç toplantıda, Ulaşım Master Planının kent için önemli bir çalışma olacağını kaydederek şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün çalışmaların plan ve program dahilinde yapılarak, projelendirilerek yapılacağını ifade etti.
 

SONA GELİNDİ

Planla ilgili bilgiler veren Dalgıç “Tekirdağ Belediyesi ülkemizde sayılı Büyükşehir Belediyesi’nden sonra bu kapsamda bir ulaşım çalışması yürüten ilk belediyelerden biridir. Ulaşım Master Planı yapmaktaki ana hedefimiz, günlük ve noktasal çözümler üretmek yerine kentin ve kentlinin kısa, orta ve uzun vadeli ulaşım ihtiyaçlarını iyi anlamak ve bu doğrultuda bir yol haritası çıkararak uygulamaya koymaktır. Ulaşım Master Planları dünyada tüm gelişmiş kentlerde yapılan bir çalışmadır. Ulaşım Master Planları kentlerin ulaşım anayasalarıdır. Bu kapsamda Tekirdağ için 2025 hedef yılı belirlenerek başlatılan bu çalışmalarda sona gelinmiştir” dedi.
 

KONFORLU BİR ULAŞIM SİSTEMİ HEDEFLİYORUZ

Dalgıç “Çalışmalar sonlandığında, Ulaşım Master Planı doğrultusunda, Tekirdağ kentinin trafik sıkışıklığından büyük ölçüde arındırılmış, entegre bir toplu taşım sistemine sahip, motorsuz taşıtları ve yayaları gözeten, çağdaş, sağlıklı, sürdürülebilir ve daha konforlu bir ulaşım sistemine sahip olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10