Belediye, depo ve hayvan barınaklarını yıktı

Kapaklı’da 6 ay önce yıkılmasına karar verilen hazine arazileri üzerindeki hayvan barınakları yıkıldı. Mithatpaşa Caddesi’nde Hasan Acar’a ait ardiye, Kazak Gölü yolu civarında bulunan 5 hayvan bar?

Kapaklı 31.05.2013 21:01:00 0
Belediye, depo ve hayvan barınaklarını yıktı

 Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, hazine arazileri üzerinde kurulan hayvan barınakları ve işletmelere ait depoları yıktı.

 

HAYVAN BARINAKLARI YIKILDI

Kapaklı Belediyesi yıkım ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda beş hayvan barınağı ve bu barınaklara bağlı olarak depo ev ve samanlıklar yıkıldı.  Mithat Paşa Caddesi’nde bulunan Hasan Acar ve Köybaşı İnşaat işletmelerine ait depolar da Kapaklı Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yıkıldı.
 

MESKENLER TÜP DEPOSU

Aynı cadde üzerinde yıkılması planlanan Keleşler Halı Saha işletmesine ait depo ve Ufuk Bayraktar’ın işlettiği Aygaz tüp deposunun yıkımı esnasında sürtüşmeler yaşandı. Aygaz Tüp Bayii Ufuk Bayraktar, yıkım ekiplerine direnirken, belediyenin kendisine depo için yer göstermesinin kanuni bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Bayraktar, “Kapaklı’da 5 tüp bayisi, binaların bodrum katlarını depo olarak kullanıyor. Biz insanların zarar görmemesi için burada ticari faaliyetimize devam ediyoruz. Elimde Milli Emlak Müdürlüğüyle aramızda imzalanmış kira sözleşmesi var. Ruhsat olmaması benim değil belediyenin bir eksiğidir. Yasalara göre belediye bizim gibi işletme sahiplerine uygun olan yeri göstermekle yükümlüdür.” dedi.
 

BELEDİYE YER GÖSTERSİN

Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın yıkım olacağını bildiği için izne ayrıldığını ileri süren Ufuk Bayraktar, “Bugün yıkım olacağı, Kaymakam tarafından biliniyordu. Ayrıca hem kaymakamlık hem de Valilikte dilekçem bulunuyor. Biz yasal olmayan bir eylem içerisinde değiliz. Tüp deposu olabilecek yeri belediye göstermekle mükelleftir. Her nedense bunu yapmak yerine bizleri zora sokuyorlar.” diye konuştu.
 

KİRA SÖZLEŞMEMİZ VAR

Keleşler Halı Saha işletmesine ait depoyu yıkmak isteyen Kapaklı Belediyesi zabıta ekipleri, Mustafa Keleş’in engeline takıldı. Mustafa Keleş Milli Emlak Müdürlüğü ile arasında mevcut kira sözleşmesini gösterdi. Yasal olmayan hiçbir şey inşa etmediklerini ifade eden Keleş “Halı Sahaya ait depo yasal çerçevede yaptırmış olduğumuz bir yerdir. Elimizde kira sözleşmesi vardır. Kaldı ki Belediye Başkanı yıkılmaması konusunda işlem başlattı. Şayet yıkılmasını gerektirecek yasal olmayan bir durum varsa zabıta birimine gerek kalmadan kendimiz bu depoyu yıkmaya hazırız.” şeklinde konuştu. Yıkım çalışmaları sırasında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı.
Mustafa Keleş ve Ümit Bayraktar, Kapaklı Belediyesi ekipleri ile yaptıkları uzun görüşmeler sonucu ikna edilerek yıkım işlemleri gerçekleştirildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10