Siyaset Akademisi’nde hafıza teknikleri anlatıldı

Yerel Yönetimler–3 konulu Siyaset Akademisi’nin yedinci hafta programına konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Uzmanı Abdulkadir Özbek ve Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölü

Çerkezköy 2.06.2013 23:30:00 0
Siyaset Akademisi’nde hafıza teknikleri anlatıldı

 Önceki gün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Yerel Yönetimler–3 konulu Siyaset Akademisi’nin yedinci hafta programı, siyaset akademisi katılımcılarından Cumhur Özaslan’ın bir önceki haftanın değerlendirmesini yapması ile başladı. Siyaset Akademisi, Kişisel Gelişim, Hafıza Teknikleri ve Hızlı Okuma gibi konularda uzman Abdulkadir Özbek’in bilgilerini katılımcılarla paylaşması ile devam etti.


HAFIZASI EN GÜÇLÜ SİYASETÇİ DEMİREL’Dİ
Özellikle siyasetçilerin tanıştıkları insanların sayısının fazla olması nedeniyle isimleri aklında tutmasının zor olduğunu belirten Özek, “Hafızası en güçlü Türk siyasetçisi Süleyman Demirel’di. Yıllar önce ziyaret ettiği bir köyde tanıştığı muhtara yıllar sonra ismi ile hitap etmesi hem hafızasının ne kadar güçlü olduğunun hem de siyaset arenasında yıllarca kalmasının kanıtıdır” dedi. 

İSİM İLE HİTAP ETMEK ÇOK ÖNEMLİ
Özbek “Siyasiler günde neredeyse yüzlerce insanla tanışıyor. Bu yüzden çoğunun isimlerini unutabiliyor. Fakat tanıştığınız biri ile aylar sonra ya da yıllar sonra karşılaştığınızda eğer ona ismi ile hitap edebilirseniz, bu hem karşınızdaki için hem de kendiniz için çok önemli bir artı avantaj sağlar. Bunun için siyasetçilerin bazı teknikleri bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

TEMEL SİYASAL KAVRAMLAR ANLATILDI
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği Yerel Yönetimler–3 konulu siyaset akademisinin 7. haftasın ilk dersi, Kişisel Gelişim Uzmanı Abdulkadir Özek’in, beynin sağ lobunu geliştirmek için yapılması gerekenler hakkında yaptığı bilgilendirme ile son buldu. Programın ikinci bölümünde ise Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanel Demirel tarafından ‘Temel Siyasal Kavramlar’ konulu sunum yapıldı. Siyaset akademisi programına Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce ve Habip Bilgin, Belediye Meclis Üyeleri Aynur Düzgünel ve Hasan İşcan, Çerkezköy Belediyesi Mezarlılar Müdürü Kenan Çetin, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Seçkin, Selda Yeşil ve Erol Demir ile az sayıda akademi üyesi katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10