CHP, Çerkezköy’den hükümete yüklendi

Çerkezköy ve Kapaklı’da gerçekleştirilen çeşitli pikniklere katılmak üzere Pazar günü Çerkezköy’e gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğl

Çerkezköy 3.06.2013 21:03:00 0
CHP, Çerkezköy’den hükümete yüklendi

 SAMSUNLULAR DERNEĞİ’Nİ DE ZİYARET ETTİLER

Burada gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan CHP milletvekilleri, daha sonra Çerkezköy Samsunlular Derneği’ni ziyaret etti. CHP Heyetini Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Bayram ile çok sayıda dernek üyesi karşıladı. CHP’nin üç milletvekili ile birlikte derneği ziyaret etmesinin, kendilerine verdikleri önemin göstergesi olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Enver Bayram, “Biz hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Bütün partilere eşit mesafedeyiz” dedi. Ülke son zamanlarda yaşanan olaylara vakıf olamadıklarını belirten Bayram, “Bugün işin ustalarından başta Taksim Gezi Parkı eylemleri olmak üzere yaşanan gelişmeler hakkında bize bilgi vermelerini bekliyoruz” dedi.
 

TÜRK MİLLETİ HER ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE

Ziyarette konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Türk Milleti’nin her zaman birlik beraberlik içinde olduğunu ifade ederek “Bu birlik ve beraberlik, siyasete kurban edilmemeli” dedi. İnsanların son zamanlarda yaşanan olaylardan haberdar olmadığına dikkat çeken Yüceer, “Bir vatandaş olarak hepimizin haber alma özgürlüğü var. İşini layığıyla yapan basın mensuplarını tenzih ederek söylüyorum fakat insanlara istediklerini istedikleri kadar gösteriyorlar” şeklinde konuştu.  Yüzde 50 oy alarak iktidara gelen AK Parti hükümetinin her platformda ülkeye ileri demokrasi getireceğini belirttiğini söyleyen Yüceer, “Yüzde 50 oy ben her şeyi yaparım deme hakkını vermez. İnsanlar ağaçlarının kesilmemesini isteyebilir ya da barış sürecini desteklemeyebilir. Bu onların en demokratik hakkıdır. Önemli olan iktidar olmak değil, iktidarın nasıl kullanıldığıdır” dedi.
 

DEMOKRATİK HAREKET SALDIRIYLA KARŞILIK BULDU

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin yalnızca eleştirmekle uğraştığını söylediğini belirterek “Taksim Gezi Parkı projesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçtiğini söylüyorlar. Doğru. İlk gezi alanı projesi oybirliği ile kabul edilmişti. Fakat daha sonra projede değişiklikler yapıldı. CHP’li meclis üyeleri buna karşı çıktı. Taksim’deki olayları CHP başlatmadı. İstanbullular sosyal medyada koordine olarak eylem yapmaya karar verdiler. Fakat bu demokratik hareketleri, gazlı coplu saldırıyla karşılık buldu” diye konuştu.
 

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Yıldız, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayların bir halk hareketi olduğunu ifade ederek barış sürecini de eleştirdi. Bir dönem cezaevlerinde açlık grevi başlatıldığını ve bu grevin 65 gün sürdüğünü hatırlatan Yıldız “İmralı’dan bir mesaj geldi. Açlık grevi sona erdi. Hemen akabinde de hükümetin barış süreci açıklandı. Biz CHP olarak halkımızın sağduyulu olmasını istiyoruz. Eğer barış süreci doğru bir zemine oturtulamazsa gelecek nesillere hesap veremeyiz” dedi.
 

BAŞKA ÜLKELERİN İÇ İŞLERİNE KARIŞIR HALE GELDİK

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ise Türkiye’nin yıllarca barış içerisinde yaşadığını fakat bugün başka ülkelerin iç işlerine karışır hale geldiklerini belirterek “Bizim Suriye ile ne gibi bir sıkıntımız var. 2 yıl önce başbakan Esad ile kardeşlik mesajları veriyordu. Bugün o kardeşlik bitti. Esad’ın ismi Esed oldu. Daha sonra NATO’nun Libya’da ne işi var dedi. 3 gün sonra herkesten önce Libya’ya biz girdik. Kaddafi’nin devrilmesinde Türkiye’nin rolü büyük. Ancak aynı Kaddafi değil miydi Başbakana barış ödülü veren” ifadelerini kullandı.
 

SAVAŞA HAYIR DEMELİ

Karaahmetoğlu, Türk halkının yüksek bir sesle ‘Savaşa Hayır’ demesi gerektiğini vurguladı. AK Parti iktidara geldiğinde ülkede 4 dolar milyarderi olduğunu şimdi ise bunu 44’e çıktığını söyleyen Karaahmetoğlu, “Senin benim cebimden kaybolan paralar, bu 44 kişinin cebinde birleşiyor” dedi. AK Parti hükümeti öncesi Giresun’da fındığın kilosunun 7,5 TL olduğunu, şimdi ise kilogram fiyatının 2,5 TL’ye düştüğünü söyleyen Karaahmetoğlu, “Bana bundan dert yanan Giresunlu hemşerilerime kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz diyorum. Bunu AK Parti’yi başınıza getirmeden önce düşünecektiniz diyorum. Tepkinizi sandıkta vermeniz gerekiyor diyorum. Çünkü ağlamayan çocuğa meme vermezler. Siz sorunlarınızın ortadan kalkması için sesinizi çıkarmazsanız, kimse size ‘alın bu haklar sizin, tepe tepe kullanın’ demez” dedi.
 

YAŞAM ALANLARINI DARATMAYA ÇALIŞIYOR

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya da iktidarın, beceriksizliklerini başkalarının üzerine yıkmaya bayıldığını ifade ederek “Taksim’deki insanlar yaşam alanlarına müdahale edilmemesini istediler. Hükümet astığım astık kestiğim kestik anlayışı ile ülkeyi yönetmeye çalıştığı için bu insanların amacını anlayamıyor. Oradaki insanlar demokratik haklarını kullanmak için haykırıyor. Başbakan ise bu haykırışları duymazdan geliyor. İnsanlar onurlu bir yaşam sürmek istiyorlar, iktidar ise yaşam alanlarını daraltmaya çalışıyor” dedi. 
 

KAPAKLI’DA DA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER

CHP heyetinin Samsunlular Derneği’ndeki ziyareti soru cevaplar ile son buldu. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yörük ve Erol Özkan ile CHP Çerkezköy ve Kapaklı Yönetim Kurulu üyeleri de CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya’ya ziyaretlerde eşlik etti. CHP heyeti daha sonra sırasıyla Kapaklı Giresunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kapaklı Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10