Meydan projesi için ilk kepçe vuruldu

Veliköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 4.06.2013 20:50:00 0
Meydan projesi için ilk kepçe vuruldu

 PROTOKOLÜN İMZALANMASI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yapılan Veliköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na bütün meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve bir önceki meclis karar özetinin okunması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili protokolün imzalanması konusu görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi’nin önceki gün yapılan meclis toplantısında aynı protokolün olduğu gibi imzalanması yönünde karar aldığını belirten Belindir, “Bütün belediyelerin bu protokolü imzalaması gerekiyor” dedi. Bahse konu protokolün imzalanması meclis tarafında oybirliği ile kabul edildi.
 

KEŞKEK FESTİVALİ 6 TEMMUZ’DA YAPILACAK

Toplantın bir sonraki gündem maddesinde ise Keşkek Festivali ve Halk Konseri düzenlemesi konusu görüşüldü. Önceki meclis toplantılarında Veliköy Belediyesi olarak Keşkek Festivali düzenlemesi yönünde karar aldıklarını anımsatan başkan Hanifi Belindir, “Şimdi alınan kararı uygulamak için meclisimizden yetki almamız gerekiyor” dedi. Belindir, Keşkek Festivali’nin 6 Temmuz Cumartesi günü yapılacağını ifade ederek, “Keşkek Festivali ile birlikte çok sayıda açılış ve temel atma törenini de aynı güne denk getirmeyi ve bu önemli günümüze bir bakanımızı davet etmeyi planlıyoruz” dedi.     
 

TRAFO ALANINI KOMİSYON BELİRLEYECEK

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından ‘Yeni Trafo Alanlarının İhdası’ konusu görüşüldü. Park alanı içinde buluna trafonun görüntü kirliliğine neden olduğunu söyleyen Hanifi Belindir, en azından trafo binasında tadilat yapılarak görüntü kirliliği giderilebilir” dedi. Yeni Trafo Alanı İhdası konusu görüşülmek üzere oybirliği ile imar komisyonu’na havale edildi.
 

BELEDİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI OLACAK

Toplantını bir sonraki gündem maddesinde ise belde sınırları içerisinde hafriyat alanlarının belirlenmesi konusu görüşüldü. Konunun geçtiğimiz yıllarda da çok kez meclis gündemine alındığını fakat hafriyat alanı olarak belirlenen yerlerin DSİ ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından uygun görülmediğini ifade eden Hanifi Belindir, “Firmalar özel mülkiyetlerle anlaşarak hafriyatlarını istedikleri yere boşaltabiliyor. Hafriyat alanımız olmadığı için bu firmalara müdahale edemiyoruz. Eğer belediyemiz tarafından bir hafriyat alanı belirlenir, DSİ ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından uygun görülürse, bu firmalara müdahale etme imkânımız olacak. Bu şekilde belediyemiz önemli bir gelir kaynağına kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı. Veliköy’de 3327 parseldeki belediye hizmet alanı ve 474 adadaki belediye hizmet alanı ve yeşil alanının “Hafriyat Alanı” olarak belirlenmesi konusu oybirliği ile kabul edildi.  
 

İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI’NA 45 BİN TL’LİK ARAÇ

Toplantının son gündem maddesinde ise Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı’nın araç talebi görüşüldü. Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 45 bin TL maliyetli 1 adet Ford Connect marka araç talep edildiğini söyleyen Belindir, “Ben komutanımıza taleplerini meclise sunacağımı, mecliste uygun görülmesi ve belediyenin bütçesinin yeterli olması halinde taleplerini karşılayabileceğimizi söyledim” dedi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi. 
 

110 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Toplantı sonrası meclis üyeleri ile birlikte Meydan Projesi’nin gerçekleştirileceği alana giden Başkan Hanifi Belindir, “Meydan projemiz oldukça gecikti. Fakat bugün meclis üyelerimiz ile birlikte ilk kepçeyi vurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemizin 110 gün içinde tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi. Başkan Belindir Veliköy IOSB’de devam eden yol yapım çalışmalarının da 1.5 ay içinde tamamlanacağını dile getirdi. 
 

KENDİ YÖNETİMLERİNİ OLUŞTURACAKLAR

IOSB kararı alınalı yaklaşık 1 yıl olduğunu söyleyen Hanifi Belindir, “7 Islah OSB içinde hiçbir sıkıntısı olmayan tek belediye Veliköy Belediyesi’dir. Biz Islah ibaresinde kurtulmak için, diğer IOSB’lerin gerekli prosedürleri yerine getirmesini, toparlanmalarını bekliyoruz. İnşallah Temmuz Ayı’da 7 IOSB de OSB olacak ve kendi yönetimlerini oluşturacaklar” diye konuştu. 
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10