Korkmaz Korkmadı

Sanayisi ile dünyaya hükmeden Çerkezköy’de Çerkezköyspor’a, gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul’da yine esnaf sahip çıktı. Geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluğun sağlanamaması ile bi

6.06.2013 21:27:00 0
Korkmaz Korkmadı

 Çerkezköy Haber - Geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine düne ertelenen Çerkezköyspor Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi.

 

ÇOĞUNLUK ARANMAKSIZIN TOPLANDILAR

Dün saat 14.00’de Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya 127 üyeden sadece 20’si katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan Başkanlığına Şaban Kardeş, divan üyeliklerine ise Salih Yılmaz ve Kenan Topçu oy birliği ile seçildiler. Gündemin ikinci maddesini teşkil eden faaliyet raporunun okunmasına geçildi. Faaliyet raporunu okuyan Başkan Ahmet Korkmaz, “sezona takımımızı gençleştirme yönünde adımlar atarak başladık. Birçok genç futbolcuyu takıma kazandırdık. Benim cezaevine girmemle birlikte takıma sahip çıkan olmadı. Sonuç olarak Çerkezköyspor tarihinde ilk kez Türkiye kupasında oynadı. Ligde Tekirdağspor’un altında kaldığımız için Playaut maçı oynayıp bütün olumsuzluklara rağmen karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldık. Alt yapıda ise özelikle Vedat Çolak ile anlaşarak hedeflere koştuk. Onlara idman, beslenme, yol, malzeme konularında A Takım olanakları sunmaya çalıştık” dedi.
 

“BAŞARI BEKLEMEK HAYALCİLİK OLUR”

Çerkezöyspor’un Belediyespor’dan ayrıldıktan sonra tamamen yalnız kaldığını ifade eden Korkmaz “ Her şey kulüp başkanı olarak bana bırakıldı. Sanayici, esnaf, belediye, kaymakamlık hiçbir şekilde yardımda bulunmadı. Çerkezköyspor’un şuan bir idman sahası bile yok. Sabit bir geliri bile yoktur. 150 bin nüfuslu bir ilçenin, sanayi şehrinin takımı maddi imkansızlıklardan dolayı şuanda Bölgesel Amatör Ligde düşmemeye oynamaktadır. Bunun için herkes kendisini sorgulamalıdır. Stadımız çok eski ve şehre uzak olması seyirciyi etkiliyor. İçeride oynadığımız Sultangazispor karşılaşmasında rakip takımın yöneticileri bile bizim seyircimizden daha fazla idi. Aslında bu bile bize her şeyi anlatıyor. Takımımız idmanlarını Kızılpınar’da, Çorlu’da, Binkılıç’ta yapıyor. Kışın sahamız balçık içinde oluyor. Altyapı takımımız maçlarını Çorlu ve Veliköy’de yapıyor. Yetkililer hiçbir şey yapmıyor. Bu durumda bu takımdan başarı beklemek biraz hayalcilik olur diye düşünüyoruz” dedi.
 

“KULUBÜN 200 BİN TL BORCU VAR”

Faaliyet raporunun okunup oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin bir diğer maddesi olan denetim kurulunun gelir ve gider raporu görüşüldü.  Çerkezköyspor’un gelir ve giderlerini okuyan Çerkezköyspor Genel Menejeri Ergun Uncuoğulları “ Kulübümüzün 134 bin 300 TL geliri olmakla birlikte 346 bin 351 TL ise gideri vardır. Ayrıca 2012-2013 sezonunda futbolcularımızın gördüğü sarı ve kırmızı kartlardan, saha ve seyirci olaylarından dolayı 7 bin 225 TL federasyon tarafından cezalandırıldık. Kulübümüze ayrıca 30 bin Türkiye Kupasına katılım, 4 bin 800 TL antrenör yardımı, bin TL U-15 grup maçları yardımı, 10 bin TL yol ve konaklama yardımı gibi toplam 55 bin 800 TL alacağımız eski borçlara kesilmiştir. Kulübün bin 25 TL amatör futbol disiplin kuruluna, 28 bin 612,99 TL Türkiye Futbol Federasyonuna, 22 bin 284 TL futbolculara, 99 bin 19 TL icraya, 45 bin TL Sosyal Güvenlik Kuruluna, olmak üzere toplam 200 bin 940 TL eski borcu bulunmaktadır” dedi.
 

“DESTEK OLAN ÇIKMADI”

Gelir ve giderlerin görüşülmesinin ardından yönetim ve denetim kurulu seçimi aday çıkmaması üzerine yapılmadı. Gündemin son maddesinde ise dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve Temenniler bölümünde konuşma gerçekleştiren Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz “ İki sezondur Çerkezöyspor’un başkanlığı yapmaktayım. Tabi bu görevi alırken ateşten bir gömlek giydiğimizi açık olarak biliyorduk. Çerkezköyspor’u bu süre zarfında ayakta tutmak adına çok zorluklarla karşılaştık. Gecemizi gündüzümüze katıp bu takım için çalıştık. Çerkezköyspor’un başarısı için hesaplar yaptık. Ancak her şey istediğimiz gibi olmadı. Takım olarak gerekli desteği yanımızda bulamadı” diye konuştu.
 

“BAŞKANIN KIRGINLIĞI VARDIR”

Bölgesel Amatör Lig’de aldığı kulübü tekrar BAL liginde bıraktığını ifade eden Korkmaz “ Sezonun ardından olağanüstü kongre kararı aldık. Yeni bir kan değişimi ve yeni bir yönetim ile Çerkezköyspor’un hak ettiği yere geleceğini düşündük. Sezon biter bitmez bunun çalışmalarına başlamıştık. Gerçekten dışarıdan destekleyen arkadaşlar kenetlenmiştik. Bu sene Çerkezköyspor için güzel ve güçlü bir yönetim olacağını düşünmüştük. Fakat yapmış olduğumuz istişarelerde herkesin ortak noktası bu kulübe yönetici adayı olursak öncelikle Çerkezköy Belediyesinin yanımızda olması gerekiyordu. Buna da öncülük yapması gerekiyordu. Yapmış olduğumuz toplantılarda bu fikir birliğini kavuşturduk. Ancak bazı büyüklerimizin Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile yaptığı toplantıda maalesef beklediğimiz ve istediğimiz desteğin sözünü alamadık. Belediye Başkanımızın da haklı yönleri vardır. Bazı kişiler gerçekten sporu siyasete alet ettiler. Burada zarar görende Çerkezköyspor ve Çerkezköy halkı oldu. Belediye Başkanımız takım için yaptığı hizmetler için sekiz dokuz dosyadan yargılanıyor. Onun için böyle yargılanmak üzüntü ve kırgınlık verici idi. Bu nedenlerden dolayı da Başkanımızın kırgınlığı devam etmektedir” dedi.
 

“BU SAATTEN SONRA GÖNLÜM ELVERMEDİ”

Çerkezköyspor Başkanlığına aday çıkmamasına üzüldüğünü belirten Korkmaz “  Sonuç itibariyle bu sezon aday olmayacaktım. Hiçbir yönetimin çıkmaması ve benim aday olmamam  istifa etmem anlamına geliyordu. Şu dakikadan sonra şu durumda yönetim kurulu olarak istifa edersek Çerkezköyspor fesh olup kayyuma gidiyordu. Dolayısıyla 1956 yılında kurulmuş bir kulüp artık yok olacaktı. Çerkezköy’de sporda ve sosyal faaliyetlerde böyle bir etkinlik olmayacaktı. Bu gerçekten sanayisi, bürokratı, esnafı, taraftarı, halkı ile hepimizin ayıbı durumuna gelecekti. Bu saatten sonra buna gönlüm elvermedi. Ben bunun vebali altına giremem. İstifa edersem kulüp kapanacak. Biz yönetim olarak görevimize devam edeceğiz. Belediye, sanayici, esnaf gerekli desteği vermez ise bu sene lige katılmayacağız. Benim devam etmem, Çerkezköyspor’un faal olarak devam edeceği anlamına gelmiyor. İstifa etmemenin tek nedeni Çerkezköyspor’un fesh olmamasıdır. İleride çok farklı gelişmeler olabilir. Yönetime gelecek yada belediye başkanının düşünceleri değişir ise çok güzel şeyler olabilir. Şayet yönetime talip olmak isteyen olursa, aynı gün istifamı verip kongreye gidebiliriz. Başkanlık döneminde beni yalnız bırakmayan yöneticilere, küçümsenmeyecek destekleri veren Belediye Başkanımız Ali Ertem’e, daha adını sayamadığımız bir çok ağabeylerimize, Çerkezköyspor’un başarısı için desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen herkese ve Caddeliler taraftar grubuna sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

“İNŞALLAH BAŞKANIN FİKRİ DEĞİŞİR”

Çerkezköyspor’un kongresinin her şeyi anlattığını ifade eden Korkmaz “ 127 üyeden sadece 20 kişi kongreye geldi. Çerkezköyspor’a ne kadar sahip çıkıldığını bugün ki ortam gösteriyor. Bu zamana kadar spora siyaseti karıştırmadık. Maalesef görüntü ortadadır. Bir suç varsa hepimizin suçudur. Herkes hakkını helal etsin. İnşallah ilerleyen günlerde çok farklı şeyler olur. Kim çıkarsa çıksın, maddi ve manevi olarak yanındayım. Yalnızca kulüp başkanı olarak devam etmek istemiyorum. Ne olursa olsun Çerkezköy Belediyesi öncülük yapmadan takım başarı gösteremez. İnşallah Belediye Başkanımızın fikri değişir” dedi.
 

“FEDAKARCA HAMLE YAPTI”

Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz’ın almış olduğu karardan dolayı teşekkür eden Divan Başkanı ve Çerkezköyspor Voleybol Şube Eski Başkanı Gazeteci Şaban Kardeş “ Başkan Ahmet Korkmaz sitemlerinde haklıdır. Bir derneğin pikniği olsa siyasilerin hepsi teker teker boy gösterirdi. Çerkezköyspor sadece Erzurumluların, Orduluların, Karslıların ve Tekirdağlıların yer aldığı bir yer değildir. Genel olarak herkesi içine alan kulüptür. Bütün zorluklara rağmen görevini layıkı ile yerine getirip kulübün kapanmaması için bir kez daha  fedakarca hamle yaptı. İnanıyorum ki Çerkezköy’de yaşayan herkes gibi Çerkezköy halkı ve esnafı da gelinen noktada duyarlılık göstererek, bundan sonraki süreçte yönetime maddi ve manevi her türlü destek sağlanacaktır. Çerkezköy gibi bir şehrin spor camiasında da var olması ve hak ettiği yerde olması hepimiz için gurur kaynağı olacaktır. Divan Başkanı olarak kendisine teşekkür etmek istiyorum” dedi.
 

“KORKMAZ’I EN İYİ ANLAYAN BENİM”

Toplantıda yaşanan fotoğrafın her şeyi gösterdiğini ifade eden Çerkezköyspor Eski Başkanı Salih Yılmaz “ Kulüp olarak her şeyi Belediye Başkanı Ali Ertem’den beklemek gerekmiyor. Çerkezköyspor’un içine karanlık çökmüştür. Ben 9 yıl boyunca bu kulüp için uğraştım. Malzeme taşıdım, yağmurlu havalarda tavanları da sildim. Ama herkes bir yerde topu Belediyeye atıyor. Benim dönemimde de Çerkezköy Belediyespor’a kimse sahip çıkmadı. Çıkmadı diye yapılan kongrede adını değiştirip Çerkezköyspor yaptık. Çerkezköyspor’a yine sahip çıkan olmuyor. Bir tarafa yüklenmek çok doğru değildir. Bu takım Çerkezköy’e her zaman lazımdır. Ahmet Korkmaz’ı en iyi anlayan da benimdir. Kulübe yarar sağlamak için Çerkezköy Belediyesi’nin 12 parkının ihalesine girip teminat sorunları yüzünden yargılanıyorum. Görev yaptığımız süre zarfında kimse bize Allah razı olsun dememiştir. Ben bundan dolayı kırgınım. Çerkezköy esnafımız öne çıksa belediyeye ihtiyacımız bile kalmaz” diye konuştu.
 

“DOĞRU DÜŞÜNMEK LAZIM”

Bu işlerin tek kişi ile olmayacağını ifade eden Yılmaz “ Hepimizin topyekün olması gerekiyor. Bu kulübü destekleyen herkes 20 TL verse kimseye ihtiyaç kalmaz. Kulübe para vermeyen adam kesinlikle benim kulübüm diyemez. Bizler iki ihaleye girip 12 dosyadan yargılanıyoruz. Bugün burada piknik yapsak 40 ilçe başkanı burada olurdu. Çerkezköyspor’un alt yapısından yetişen gençlerimizin hiçbirini bugün burada göremiyorum. Onun için lütfen herkes otursun düzgün düşündün. Doğruyu düşünürsek doğru işler yaparız. Yaptığı görevden dolayı Ahmet Korkmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.
 

“ÇERKEZKÖYSPOR OLMASINI SİZLER ONAYLADINIZ”

Toplantıda söz alan Başkan Yardımcısı Sabri Asbaş “ Belediye olmadan bu işler yürümez. Şuan en basit beldeler bile Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteriyor. Biz neden olmuyoruz. Bunu gerçekten yapmak zorundayız” dedi. Asbaş’ın önergesine cevap veren Salih Yılmaz “ Çerkezköy’de bulunan esnaflar ile bir araya gelirsek zaten bu sorun ortadan kalkar. Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra Belediye spor kulüplerine destek verecektir. Çerkezköy Belediyespor’un Çerkezköyspor olmasını sizler onayladınız” diye konuştu. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10