Zaman yönetimi anlatıldı

Trakya Kalite Gönüllüleri Grubu tarafından “Zaman Yönetimi” konulu eğitim etkinliği düzenledi. Eğitim etkinliğine konuşmacı olarak Engin Özören katıldı. Zamanın değerlendirilmesi, iyi kulla

Çerkezköy 6.06.2013 21:50:00 0
Zaman yönetimi anlatıldı

 Çerkezköy Haber -  “Zaman Yönetimi” konulu eğitim çalışması, Çerkezköy Organize Bölge Sanayi Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

VAKİT NAKİTTİR

Çerkezköy’de faaliyet gösteren sanayi kuruluşları temsilcilerinin katıldığı eğitim çalışması,  Trakya Kalite Gönüllüleri Grubu tarafından organize edildi. Çarşamba günü saat 14.30’da başlayan eğitim çalışması, Engin Özören ve Sema Kırkoyun tarafından sunum eşliğinde verildi. Birçok sanayi kuruluşunun katıldığı eğitim çalışmasında “Zaman Yönetimi” konusunda detaylı bilgiler verildi. Engin Özören, zamanın kullanımı konusunda insanın yapabileceği bazı şeyler olduğuna dikkat çekti. Özören, “Benjamin Franklin, vakit nakittir, sözü ile zamanın değerini izaha çalışmıştır. Bizler suyun ters yöne akmasını sağlayamadığımız gibi zamana da hükmetme imkânımız yoktur. Sadece, zamanı iyi kullanabilme şansına sahibiz. Bu da planlı çalışmalar sonucunda elde edilebilir” diye konuştu.
 

VİZYON BELİRLENMELİ

İnsanın yaratılışı gereği, bazı değerlere sahip olduğuna işaret eden Özören, “Bizler bu değerleri akıl, zekâ, mantık ve hafız şeklinde sıralayabiliriz. Bu değerlere sahip olan insanın vizyonu zaten bellidir.  Bu vizyon ise hiçbir zaman bozulmayan, yıpranmayan, bitmeyen sonsuz ve sınırsız hayatı keşfetmektir. Dört unsurun yerli yerinde kullanılması halinde yukarıda belirlediğimiz sonuca ulaşabileceğimizi söylemek istiyorum.  Bu özellikler sadece insana verilmiştir. O halde insan bu melekelerini kullanarak sonsuz hayata nail olabilmelidir.” şeklinde konuştu.
 

PLAN BAŞARI DEMEKTİR

“Zaman Yönetimi” konusunda planın önemli olduğuna dikkat çeken Özören, “Kişi kendisine verilen zamanı iyi derlendirip kullanabilmesi bakımından plan yapmak zorundadır. Planlar, değiştirilmek için planlanır. Kişi her gün, her hafta ve her yıl için planlar yapmalıdır. İşlerin kolay bir şekilde görülmesi bakımından plan insan hayatında önemli bir faktördür. Hangi iş olursa olsun işler ufak parçalara bölünmeli, en sıkıcı iş en önce yapılmalıdır” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10