Belediye 4 milyon TL borçlanacak

Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 7.06.2013 23:02:00 0
Belediye 4 milyon TL borçlanacak

 KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleşen toplantıya meclis üyelerinden Halil Demirkıran, Ziya Pekdoğan, Zafer Erdağ, Vehbi Demirtaş ve Aktaş Güler katılmadı. Bir önceki meclis toplantısında komisyonlara havale edilen 6 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının ilk gündem maddesinde İmar Komisyonu’nda oy birliği ile kabul edilen Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ambardere Mevkii 1296 adanın kuzeyinde yer alan parselin ‘Spor Alanı’ fonksiyonundan ‘Özel Tesis Alanı’ dönüştürülmesi konusu görüşüldü. Bahse konu gündem maddesi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 

ORDU’NUN İTİRAZI HAKSIZ GÖRÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu’nun Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 410 ada 1, 2 ve 3 numaralı parsellere ait imar değişikliğine yaptığı itiraz görüşüldü. İmar Komisyonu’nun yapılan imar değişikliğinde herhangi bir sakınca görmediğini belirten Ali Ertem komisyonda oy birliğiyle reddedilen itirazı meclis üyelerinin onayına sundu. Mustafa Ordu’nun itirazı meclis üyelerince de oybirliğiyle reddedildi.
 

KAMU BİNALARINA ÇEKME MESAFELERİNDE ESNEKLİK TANINACAK

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Revizyon ve İmar planları notlarına ekleme yapılması konusu görüşüldü. İki ayrı teklifle İmar Komisyonu’nda görüşülen ve komisyon tarafından oybirliği ile kabul edilen ekleme hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu, “Okul, camii, hastane gibi kamu binalarının projeleri çoğu zaman inşa edilmesi planlanan parsellere uymuyor. Bu nedenle çekme mesafelerinde ihlaller meydana geliyor. Plan notlarına yapılacak bu ekleme ile yalnızca kamu binaları için geçerli olacak bir esneklik payı sağlanacak” dedi. İkinci plan notu eki ise bina cephelerinde özellikle balkonlarda görülen çıkıntıların mimari yapıya çirkin bir görüntü vermesi nedeniyle 1/3 olan bina balkon oranlarının 1/2 ye çekilmesi oldu. İlgili komisyon kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 

BORÇLANMA YETKİSİ VERİLDİ

Taksi durakları T plakalı Ticari Taksi İşletme esaslarına dair yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına yönelik Bütçe Komisyonu kararı da oybirliği ile karara bağlandı. Buna göre, ihaleye ilk defa girme şartı olan 6 ay ikamet sınırı ortadan kaldırılıyor ve araçlardaki beş yaş sınırı da 12’ye çekiliyor. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu’na havale edilen Fen İşleri Müdürlüğü’nün borçlanma talebi görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi’nin ilçenin birçok yerinde devam eden kaldırım, yol ve düzenleme çalışmalarının en kısa zamanda bitirilmesi için müteahhitlere gerekli ödemeleri yapmak gerektiğini belirten Başkan Ali Ertem, “4 milyon TL borçlanma için sizden yetki istiyorum” dedi. Bütçe Komisyonu’nun oy çokluğu ile kabul ettiği gündem maddesi mecliste de 14’e 6 oy çokluğuyla karara bağlandı.
 

VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ

Toplantının son gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda yine İmar Komisyonu’na havale edilen 773 ada üzerinde kendi parselinden yola hak veren Çağlar Mimarlığa kamu parselinden bu hakkın verilmesi konusu görüşüldü. Komisyonun oy birliğiyle meclise sunduğu tavsiye niteliğindeki karar meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Çerkezköy Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu ise 1 Ağustos Perşembe günü saat 15.00’da yapılacağı belirtildi.
 

TOPLAM MALİYET 10 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE

Toplantının dilek ve temenni bölümünde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Atatürk Caddesi’nde yürütülen kaldırım çalışmalarının Ramazan Ayı’na kadar, Yer altı otopark yapım çalışmalarının ise Kurban Ayı’na kadar tamamlanmasını planlıyoruz. Çerkezköy Yeni Otogar Binası’nın ise Eylül Ayı’nda hizmete girmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Hikmet Uğraş Caddesi İstanbul bağlantı yolunu da 20 gün içinde trafiğe açacağız. Bunların yanında Barbaros Caddesi ve Güveniş Caddesi’nde de kaldırım yapım çalışmalarını Kurban Bayramı’na kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bütün bu projelerin toplam maliyeti 10 milyon TL’nin üzerindedir. İnşallah tüm bu çalışmaları Ekim ayına kalmadan tamamlayacağız” dedi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10