Büyüklerinizi hizaya sokun

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi tarafından Çerkezköy’ün de aralarında bulunduğu 8 belediyede atık pil toplama yarışması düzenlendi. Yarışm

Çerkezköy 11.06.2013 00:33:00 0
Büyüklerinizi hizaya sokun

 BİRİNCİ GÜLERÇİN KOLEJİ OLDU

Kampanyada dereceye giren okullar topladıkları atık pil ağırlığının öğrenci sayısına oranı ile belirlendi. Bu çerçevede 153 öğrencisi bulunan Özel Gülerçin Koleji topladığı 57 kilogram atık pille il 4’üncüsü ve Çerkezköy 1’incisi oldu. Okul Müdürü Süleyman Sezgin, Kulüp öğretmeni Ali Alan ve öğrenciler ödülleri Belediye Başkanı Ertem’in elinden aldı. Yarışmada 667 öğrencisi bulunan ve 45 kilogram atık pil toplayan Veliköy Çok Programlı Lisesi Çerkezköy 2’ncisi olurken, okul müdürü Muzaffer Arslan, kulüp öğretmeni Osman Çelik ve öğrencilere hediyelerini yine Başkan Ali Ertem verdi. Yarışmada 931 öğrencisi bulunan ve 62,5 kilogram atık pil toplayan Raif Dinçkök Ortaokulu ise 3’üncü oldu. 
 

ÇEVREYİ KİRLETENLERİ UYARIN

Atık Pil Toplama yarışmasında başta Tekirdağ 4’üncüsü olan Özel Gülerçin Koleji olmak üzere dereceye giren tüm okulları tebrik eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Özellikle Çerkezköy gibi sanayi şehirleri için başta çocuklar olmak üzere insanların çevre konusunda duyarlı olması çok önemlidir. Bu konuda küçüklerin büyüklere öğreteceklerinin daha önemli olduğuna inanıyorum” dedi. Minik öğrencilerden sokakta çevreyi kirletenleri uyarmalarını isteyen Ali Ertem, “Biz belediye olarak polisimizle, zabıtamızla bunu yapamıyoruz. Siz büyüklerinizi hizaya sokun” dedi.
 

MADDİYATLA İLGİLİ ENDİŞENİZ OLMASIN

Çevre ile ilgili bütün projelere Çerkezköy Belediyesi olarak destek vereceklerinin sözünü veren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Gerek sosyal, gerek kültürel, gerekse sportif konularda hazırladığınız her türlü projeyi belediyemize getirebilirsiniz. İşin maddi boyutuyla ilgili herhangi bir endişeniz olmasın” ifadelerini kullandı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10