“Çerkezköy BBP’nin yüz akı”

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 6. Olağan Kongresi önceki gün saat 10.00’da yapıldı.

Çerkezköy 11.06.2013 00:35:00 0
“Çerkezköy BBP’nin yüz akı”

 SAĞDUYU SAYESİNDE BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI

Beyzade Çay Bahçesi’nde yapılan kongre saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan kongrede yaptığı konuşmada, kongrenin Çerkezköy’e ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Ülkenin son 10 gündür adeta birileri tarafından düğmeye basılmışçasına ‘Gezi Parkı’ adı altında iç savaşa sürüklendiğini belirten Demircan “3 ağaç bahane edilerek işyerleri ve bankalar adeta talan edildi. Polis araçları yakıldı” dedi. Demircan, planlı bir eylem yapılmak istendiğini fakat halkın sağduyusu sayesinde eylemin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.   
 

ALPERENLERİN EYLEMLERİN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Demircan, Gezi Parkı eylemlerinin amacından saptığını ifade ederek “Eylemlerde Apo posterleri açan sol örgütler adeta gövde gösterisi yaptılar. Birileri de Alperenleri bu gösterilere alet etmeye çalıştı. Alperenler hiçbir zaman devletin, bayrağın, milletin karşısında olmadı olmayacak. Art niyetli kişiler ‘Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı şöyle yapardı, böyle yapardı’ şeklinde ifadelerle Alperenleri eylemlerin içine çekmeye çalıştı. Eğer Şehit liderimiz yaşasaydı, o Taksim Meydanı’nı polis araçlarını yakıp yıkan, Apo posterleri açan kişilerin başına yıkardı. Eğer liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı Başbakan ‘Yüzde 50’yi zor zapt ediyoruz’, ‘1 milyon kişiyi meydanlara yığarız’ gibi cümleleri televizyonlarda değil, Bülent Arınç’ın kulağına bile zor fısıldardı” dedi.
 

HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ

Turan Demircan, BBP’nin hiçbir partinin arka bahçesi olmadığını vurgulayarak “20 yılını doldurmuş, hiçbir şaibeye bulaşmamış, ülkeyi yönetecek program ve projelere sahip iktidar adayı bir partiyiz. Bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
 

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Kongrede Divan Başkanlığı’na BBP Tekirdağ İl Başkanı Cem Hakan Şalcı, Katip Üyeliğe BBP Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Onur Meriç ve Divan Üyeliklerine de BBP İl Sekreteri Gamze Saygan, BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, BBP Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Sait Sakin ve BBP Çorlu Belediye Başkan Adayı Mehmet Tanrıverdi oybirliği ile seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından toplantıda ilk olarak yönetimin faaliyet raporu ve gelir gider hesapları görüşüldü. Gelir ve Gider hesaplarında 17 bin TL ile denklik sağlandığı belirtildi. Faaliyet raporu ve Gelir-Gider hesapları üyeler tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 

ÇERKEZKÖY BBP’NİN YÜZ AKI

Raporların görüşülmesinin ardından konuşan BBP Tekirdağ İl Başkanı Cem Hakan Şalcı, Çerkezköy’ün, BBP’nin yüz akı olduğunu ifade etti. Kimsenin yanında, önünde ya da arkasında olmadıklarını söyleyen Şalcı, “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ayak izlerine basarak onun yolunda ilerliyoruz. Biz doğrunun yanındayız. Milletin menfaatine olmayan hiçbir düşüncenin yanında olmayız” dedi.
 

MEYDANA İNMEYİ DOĞRU BULMADIK

Şalcı, BBP olarak Taksim Gezi Parkı eylemleri kapsamında meydanlara inmeyi doğru bulmadıklarını belirterek “Eylem yapmak insanların en temel hakkıdır. Fakat bu yıkarak yakarak olmamalıdır. Biz hukuk çerçevesinde Türk Milleti’nin hakkını savunuyoruz. Çerkezköy’den beklentimiz yüksek. Bir önceki seçimlere oranla daha başarılı bir sonuç elde edeceğinize inanıyorum” dedi.     
 

GEREKLİ CEVABI VERDİ

BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan da BBP’nin kapanacağı yönündeki şaibeli dedikodulara partililerin tek yumruk olarak gereken cevabı verdiğini belirterek “İnsanlar partimizi seviyor fakat oy vermiyor. İnşallah bu seçimlerde sevgilerini oy vererek partimizi meclise sokacaklardır” dedi.
 

SOKAĞA İNMİYORSAK VERDİĞİMİZ SÖZDENDİR

Ceylan, Alperenlerin Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılmadığını belirterek “Alperenler sokağa inmiyorsa bu rahmetli liderimize verdiğimiz sözden dolayıdır. Yoksa kimse Atatürk’ün posterinin yanında Apo itinin posterini açarak eylem yapamaz” diye konuştu.
 

GEZİ PARKIYLA ALAKASI YOK

BBP Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Onur Meriç de kongrede yaptığı konuşmada Taksim Gezi Parkı olaylarına değindi. Bu eylemleri konuşmaya dahi gerek olmadığını belirten Meriç, “İlk iki günkü eylemlerin ardından yapılan protestolar marjinal gruplar tarafından Taksim Gezi Parkı ile alakası olmayan eylemlerdir. Biz önümüzdeki seçimler için değil, 20 sene sonrası için vatan adamları yetiştirme gayesindeyiz” dedi.
 

47 DEGEDEN 34’Ü OY KULLANDI

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 47 delegeden 34 delege oy kullandı. Kullanılan bütün oyların geçerli sayıldığı seçimler sonucu BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan güven tazeledi. İşte BBP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetiminde Demircan’ın yanı sıra “Salih Küpelioğlu, Cengiz Demir, Gökhan Yılmaz, Serkan Tuncaer, Hasan Aydın, Ramazan Kabarık, Mehmet Bulut, Dahir Kuzik, Selim Arıkök, Nazmi Altun, Fuat Tokgöz, Ahmet Macit, Abdurrahman Nair, Turgay Şeker ve Hikmet Güler” yer aldı.    
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10