Büyük İşçi Direnişinin 43.yılında Çerkezköy’de buluşacaklar

Disk Tekstil İşçileri Sendikası hafta sonunda Çerkezköy’de Yeniden Sendikal hak ve özgürlükler paneli düzenleyecek.

Çerkezköy 11.06.2013 22:36:00 0
Büyük İşçi Direnişinin 43.yılında Çerkezköy’de buluşacaklar

 BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dün saat 12.00’da Sendika binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Tekstil İşverenleri Sendikası Çerkezköy Bölge Temsilcisi Celal Aslan “15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 43.yılında Çerkezköy’de buluşuyoruz. Yeni yasa ile başlayan dönem işçiler için neler getirecek konusu anlatılacak” dedi. Cumartesi günü saat 17.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde yapılacak panelde CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer ve Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak’ın 15-16 Haziran deneyimleri ışığında yeni süreci değerlendireceğini belirten Aslan “ Saat 17.00’de başlayacak panelde, işçilerin sendikal hak ve özgürlükleri, yeni yasa düzenlemeleri ve bunların işçiler üzerindeki etkiler ele alınacak” dedi.
 

“ANAYASAL HAKLARI ÇİĞNENİYOR”

Ülkede son günlerde “Diktatörlük mü demokrasi mi” tartışmasının yaşandığını belirten Tekstil İşçiler Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı “Bu ülkenin bu dönemlerde solcularına büyük işler düşüyor. Bu arada sendikal açıdan baktığımız zaman Çorlu Çerkezköy bölgesi sendikalaşmanın az olduğu bölgedir. İşverenler sendikayı düşmanca tavırla görüyorlar. İşçilerin anayasal hakları çiğneniyor. Bunlar için mücadele ediyor. Bu bölgede büyük bir örgütlülüğe sahip olmak istiyoruz. DİSK ve DİSK’e bağlı sendikalar ile panel bunun başlangıcı olacaktır. Cumartesi günü gerçekleştirilecek panelde Genel Başkanımız geniş açıklamalarda işçilerimize bilgilendirmede bulunacak” dedi.
 

“EN BÜYÜK SENDİKA OLMAK İSTİYORUZ”

Subaşı “Sendikaların küçük olduğu, örgütlerin az olduğu yerlerde maalesef partiler büyüyor. Partililer ile birlikte çalışmanın daha zevkli olacağını düşünüyoruz. O nedenle biz Cumartesi günü gerçekleşecek programda tüm Çerkezköy’de çalışan işçilerimizi ve sol kesimi davet ediyoruz. Yani başkaldırıcı olmalıyız. Her şartta örgütlenmenin zorluklarına rağmen örgütleneceğiz. Sahip çıktıkları takdirde Türkiye’de ki düzenin biraz daha değişeceğini düşünüyoruz. Sendikal demokrasi ülkemizde yoktur. Biz sendikanın demokrasisini oturtmaya çalışıyoruz. Çerkezköy’de iki işletmede yetki uyuşmazlığımız devam ediyor. Sendikalı oldu diye üç kişi işten atıyorlar. İnsanoğlu ile bağdaşmayan hareket ediyorlar. Çerkezköy ve Çorlu’da panelden sonra geniş örgütlenme çalışmaları yapacağız. Kapısından girmediğimiz işçimiz kalmayacaktır. Burada başta disk olmak üzere en büyük sendika olmak için çalışmalarımızı yerelde sürdüreceğiz. Omuz omuza olmamız gerekiyor” diye konuştu.
 

“ONUR DUYACAĞIZ”

Çerkezköy’ün emekçilerin alın teri ile ailesini geçimini sağlayan kesimin bir bölge olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez “Burası yaşayan nüfusun çoğunluğunun asgari ücretle çalışan ve açlık sınırının altında bulunduğu bölgedir. İşçi kardeşlerimizin haklarını korumak, emeklerinin karşılığını almada yardımcı olmak herkesin görevidir. Maalesef hükümet sanayileşme yönündedir ve işçilerimizin yanında olmamaktadır. Sendikal örgütlenmelere devamlı köstek olmaktadırlar. Diske bağlı sendikalar savaş vermektedir. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetimi olarak kendilerine bu desteği veriyoruz. Alın teri ile emeğini sağlayan insanların yanında olmaya çalışacağız. Bizim için en kutsal görev emektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumartesi günü gerçekleştirilecek panelde Çerkezköy’de ne kadar işçi kardeşimiz varsa ve işçi kardeşlerimizin emeğine saygı duyan arkadaşlarımızın hepsini bu panelde görmek istiyoruz” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10