Katlı otopark çalışmaları devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan otopark çalışmaları devam ediyor. Otoparkın yapılacağı alan üzerinde bulunan ağaçlar, iş makineleri vasıtasıyla sökülüp, yeni halk pazarı civa

Çerkezköy 11.06.2013 22:59:00 0
Katlı otopark çalışmaları devam ediyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan katlı otopark çalışmaları aralıksız devam ediyor. Dün yapılan çalışmalarla otopark yerinde bulunan ağaçların bir kısmı yerinden sökülerek Yeni Halk pazarı civarına dikildi.

 

YEŞİL ALAN KALACAK

Otopark çalışmalarını yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, otoparkın 2300 metre kare alana sahip olduğunu ve 100 araç kapasiteli olduğunu ifade etti. Ertem, “Parkın üzeri 3600 metre kare alana sahip. Tamamen Çerkezköy halkının oturup dinlenebileceği, modern bir görünümle hizmete açacağız. Otopark üzerindeki bahçenin bir bölümünü çocuk oyun grubuna ayırdık. Tam teşekküllü mini bir çocuk parkı şeklinde planladığımız yeşil alanın ana cadde tarafında boydan boya 5 metre eninde bir yol bulunuyor. Bu yol trafik amaçlı olmayıp sadece acil durumlarda araçların girişine imkân tanıyacak şekilde kullanılacak” diye konuştu.
 

İNSANIMIZ DİNLENEBİLECEK

Parkın yürüyüş alanlarının andezitle kaplanacağını ve belirli aralıklarla ahşap pergolelerin yerleştirileceğini ifade eden Ertem, “Pergoleler insanımızın oturup dinlenmesi amacına yönelik olacak. Aynı zamanda parkta çiçek havuzları oluşturacağız. Çok güzel bir görünüme kavuşturmayı planladığımız parkın talep olması halinde işletmesini özele devredebiliriz. Bu bitirildikten sonra düşünülecek bir mesele. Şimdilik önce otopark daha sonrada yeşil alanın bitirilerek ekim ayında hizmete açılmasını planlıyoruz” dedi.
 

HALKIMIZIN MENFAATİ ÖN PLANDA

Otopark işletmesinin Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılacağını sözlerine ekleyen Ertem, “Şimdilik otopark işletmesinin belediyemiz tarafından yapılmasını düşünüyoruz. Otoparkın iki katlı olması hem park sorununu bir nebze olsun rahatlatacaktı hem de belediyemize maddi kaynak oluşturacaktı. Bu, maliyet olarak bizi zorlayacaktı lakin yeşil alanın daha farklı bir projeyle inşa edilmesi konusu ise engellendi.  Yeşil alan içerisinde uygun bir mimari ile birkaç dükkan oluşturmayı düşünmüştük. Bütün esnaf bunu kabul etmişken eski belediye başkanının birkaç esnaf üzerinde etkili olması bu projemizin gerçekleşmemesine neden oldu. Biz, yaptığımız her hizmeti halkımızın menfaatlerini ön planda tutarak icra etmeye çalışıyoruz. Bizim gösterdiğimiz hassasiyet maalesef ki birileri tarafından sabote edilmektedir.” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10