Kırım Kongo’ya dikkat

Yaz mevsiminin gelmesi nedeniyle muhtemel hastalıklara karşı önlemler alınıyor. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi bunlardan biri.

Çerkezköy 12.06.2013 20:07:00 0
Kırım Kongo’ya dikkat

 Köylerde görev yapan Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli, zaman zaman toplantılar düzenleyerek, yaz aylarında dikkat edilmesi gereken konularda halkı bilinçlendiriyor. Sağlık yetkilileri kahvehane, camii ve okul gibi yerlerde yapmakta oldukları eğitim çalışmalarında; arazide çalışan ya da, piknik amacıyla kıra çıkmış olanların evlerine döndüklerinde vakalara neden olan, kene kontrolü yapmaları gerektiğine dikkat çekti.  

 

SAĞLIK MERKEZİNE GİDİLMELİ

Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu güne kadar Tekirdağ’da Kırım Kongo vakasına rastlanmadığını belirterek, ancak vatandaşların bu gibi bir olayla karşılaşmaları halinde en kısa zamanda, en yakın sağlık merkezine gitmeleri uyarısında bulundu. Yetkililer, ölümle sonuçlanan ve Kırım Kongo adı verilen kenenin, insan vücudunda görülmesi halinde, kişinin kendi çabalarıyla keneden kurtulmaya çalışmaması gerektiğini, bunun ölümlere neden olacağı uyarısını yaptı. 
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10