Makine Nakışı Sergisine renkli açılış

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ve Kızılpınar Belediyesi işbirliği ile geçtiğimiz yıl Ekim ayında açılan Makine Nakışı kursuna katılan kursiyerler, kurs boyunca hazırladıkları ürünleri s

Çerkezköy 12.06.2013 20:15:00 0
Makine Nakışı Sergisine renkli açılış

 AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİ

Dün saat 13.00’da gerçekleştirilen açılış öncesi bir konuşma yapan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, Kızılpınar Belediyesi ile çok yönlü işbirliği yaptıklarını belirterek, kendilerine her zaman yardımcı olan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ile okul müdürlerine teşekkür etti. El emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergide emeği geçenlere teşekkür eden Memiş “Ekim ayında başlayan kursumuz Haziran ayında sona erecek. Bu kursun amacı gelen kursiyerlere meslek öğretmek, ileride bu işi yaparak gelir kapısı elde etmek için yapılıyor. Bütün kursiyerlerimiz gerekli dersleri aldılar. Kursu başarı ile tamamlayan öğrencilerimizin hepsini kutluyorum” dedi.
 

“SANATA ÖNEM VERİYORUZ”

Sanatın çok önemli olduğunu belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da “Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri ortaya koyması gerçekten çok önemlidir. Göreve geldiğimizden itibaren beldemizde Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte önemli işlere imza attık. Bu konuyla ilgili önemli yol kat ettik. Sanata önem verenin her zaman arkasındayız. Buradaki kardeşlerimizin buna verdiği önemden ve yaptıklarından dolayı da tebrik ediyorum” dedi.
 

TRAKYA’DA BÖYLESİ YOK

Kızılpınar Belediyesi olarak Kültür Merkezi’ni halkın emrine verdiklerini ifade eden Korkmaz “Kızılpınar Beldesinde yapmış olduğumuz Kültür merkezinde bu tür etkinlikler devam edecek. Bu merkezde dışarıda kahvehane ve internet köşelerinde gezen çocuklarımızı üniversiteye hazırlanması için etüt merkezi açtık. Trakya bölgesinde böyle bir kültür merkezi yoktur. Açılışımızın hayırlı olmasını diliyorum. Başta hocamıza ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

“ÇERKEZKÖY’DE EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ”

Programda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ise “Küçük bir beldede Kızılpınar Belediyesi’nin güzide bir tesisi yapması büyük başarıdır. Çerkezköy gibi büyük bir ilçede böyle bir yer yok. Çerkezköy’de yaşayanlar olarak her zaman kültür ve gençlik merkezinin özlemini çekiyoruz. Kültür ve gençlik merkezleri o bölgede yaşayan insanları bir araya getiren, kaynaştıran, ayrışmayı engelleyen, güzellikleri ortaya koyan, insanlarımızı topluma kazandıran yerlerdir. İnşallah Çerkezköy’de bundan sonra olur. Kursiyerlerimize bu serginin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 

15 KURSİYER YER ALDI

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirilirken, açılış kurdelesini Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal kesti. Açılışın ardından davetliler sergiyi gezerek, kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru eseleri inceledi. Sergi ile ilgili davetlilere bilgi veren kurs öğreticisi Atiye Tunçbilek geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan Makine Nakışı Kursu’nun 15 kursiyer ile haftanın 5 günü devam ettiğini belirterek “Beldemizde uzun yıllardır bu kurslar düzenleniyor. Bu yılki kursumuz da Haziran ayının sonunda sona erecek. Bugün bu serginin açılmasında büyük emekleri olan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Havludan yatak örtüsüne, masa örtüsünden fiskosa, pikeden nevresim takımına kadar pek çok ürünün bulunduğu yılsonu sergisi büyük ilgi gördü. Serginin gezilmesinin ardından davetlilere çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Kızılpınar Kültür Merkezi’nde dün saat 13.00’de düzenlenen sergi açılışına Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, kurs öğreticisi Atiye Tunçbilek, kursiyerler öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10