Cami dernekleri birbiriyle yarışıyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün kendisini ziyarete gelen ve Mescid yapımı için belediyeden yer talebinde bulunan Feyzullah Toprak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği heyetine, yolun diğer tarafında Feyzullah

Çerkezköy 13.06.2013 21:14:00 0
Cami dernekleri birbiriyle yarışıyor

 Çerkezköy Haber - Feyzullah Toprak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetimi dün saat 12.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti.

 

5 BİN 400 METREKARELİK ALAN GÖSTERDİ

Feyzullah Toprak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Haşmet Can, Feyzullah Toprak Mescidi İmamı İbrahim Ünsal ve dernek yönetiminden oluşan heyet, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’den bölgede yapmak istedikleri yeni bir Mescid için yer istedi. Cemaatin yoğun olarak yaşadığı kısımda belediyeye ait bir parselin bulunmadığını belirten Ali Ertem, “Yolun diğer tarafında Feyzullah Toprak mevkiinde şu an kullanılan mescide yaklaşık 130 metre uzaklıkta olan ve imar planlarında cami alanı olarak ayrılan 5 bin 400 metrekarelik bir alan var. Burayı kullanabilirsiniz” dedi. Ertem cami alanı ile ilgili detaylı bilgiyi heyete harita üzerinden göstererek verdi. 
 

TEK BİR KİŞİ DAHİ İTİRAZ ETMEMELİ

Feyzullah Toprak mevkiinde yaşlı nüfusun yoğunlukta olduğunu belirten Feyzullah Toprak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Haşmet Can, “Yaşlılarımız yolun karşısına geçmekte zorluk yaşayacak. Bizim amacımız bir camii yaptırmak değil. Biz cemaatimize yeten bir mescit istiyoruz. Yolun bizden yana olan kısmında bir alan gösterirseniz bizim için daha uygun olur” diye konuştu. Başkan Ertem ise bunun üzerine bölgede yaşayan vatandaşlardan tek bir kişinin dahi itiraz etmemesi halinde Feyzullah Toprak Parkı’nın bir kısmına mescit yapılabileceğini ancak bu konunun İmar İşleri Müdürlüğü’nde görüşülmesi gerektiğini belirtti.
 

YALNIZ BUGÜNÜ DEĞİL, GELECEĞİ DE DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

Tepe mevkiinin yakın zamanda imara açılacağını ve önümüzdeki 10 yıl içinde bahse konu bölgedeki nüfus yoğunluğunun artacağını söyleyen Başkan Ali Ertem, “Biz yalnızca bugünü değil, geleceği de düşünerek ona göre planlama yapmalıyız. İmar planlarında cami alanı olarak belirlenen yere cami yapılması daha akıllıca olur. Eğer siz caminizi buraya yaparsanız, yaşlıların camiye daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları için gerekli olan altgeçit ya da üst geçidi biz yaparız. Siz kendi yapmanız gerekenleri düşünün, biz kendi yapmamız gerekenleri düşünürüz” dedi.
 

MİNARELER ÇOK YÜKSEK OLMAMALI

Çerkezköy’de yapılan camilerin mimarisini de eleştiren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Çerkezköy’de camii dernekleri birbiri ile yarış içinde. Biri minaresini 50 metre yapıyorsa diğeri 55 metre yapıyor. Halbuki minareler bu kadar yüksek olmamalı ve camilerde tek minare olmalıdır” dedi. Cami yapımında vakit namazlarına olan ilginin kıstas alınmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Ertem, “Cuma namazlarında cemaatin dışarıda kalmadan namaz kılabilmesi gerekir. İnsanlar Cuma Namazı’na giderken acaba yer bulabilecek miyim endişesi taşımaması gerekir” ifadelerini kullandı.
 

PARK ALANI HİZMETE AÇILACAK

Cemaatten gelen katlı mescid yapımı önerisine de karşı çıkan Ertem, “Katlı Mescid yapabilmek için engellilerin, yaşlıların ve kadınların üst katlara ulaşımının düşünülmesi gerekir. Ayrıca çok katlı Mescid yapılarının estetik olarak da hoş olmayacağına inanıyorum. Eğer katlı Mescid yapacaksanız asansörü ve engelli rampası gibi unsurlar göz ardı edilmemeli” dedi. Ertem, ziyarete gelen Feyzullah Toprak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği heyetinin bölgedeki parkın kullanıma açılmasını yönündeki talebinin gerçekleşmesi için gerekli çalışmaların en kısa sürede yapılacağını sözlerine ekledi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10