MÜSİAD üyeleri Çerkezköy’de toplandı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu, bu ayki yönetim kurulu toplantısını Çerkezköy’de düzenledi.

Çerkezköy 14.06.2013 23:58:00 0
MÜSİAD üyeleri Çerkezköy’de toplandı

 KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Dün saat 09.00’da Çerkezköy Şanlıurfa Lokantası’nda MÜSİAD Tekirdağ üyeleri, Çorlu ve Çerkezköy’deki üyelerle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede, Başkan Yardımcıları Necmettin Gül, Ömer El, Erdoğan Orhan, Kubilay Utkaner, Ahmet Candan, Gençlik Kurulu Başkanı Burhan Ateş ile üyeler katıldı.
 

“SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR”

Kahvaltının ardından açıklama yapan Basından Sorumlu Başkan Murat Şap “Misyonumuz, üyelerin iş hacmini artırmalarına yardımcı olmak, bu doğrultuda ulusal ve uluslararası pazarda rekabet güçlerini yükseltici, sürekli gelişmelerini sağlayıcı bilgi akışını sağlamak ve bunun için gerekli olan desteği veren MÜSİAD bu amaç doğrultusunda yıllar boyu edindiği deneyimleri üyelerine aktarmaktadır. Kişilerin ve kuruluşların ülkemizin ve toplumumuzun, bölgemizin ve dünyanın sosyal ve kültürel, siyasal ve ekonomik, bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan bir “Gelişim, Diyalog, İşbirliği ve Güç birliği platformu” olan MÜSİAD, toplumumuzun geçmişten bugüne getirdiği kültürel ve manevi değerlerle beslenmiş, ortak bir iş ahlakının ve örnek bir işadamı yahut işletme modelinin oluşmasına, gelişmesine katkıda bulunma amacı ile hareket eden sivil toplum kuruluşudur” dedi.
 

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Şap “Kişilerin ve kurumların kazanması ve kalkınması ile birlikte; ülkemizin ve toplumumuzun da sosyal ve kültürel, siyasal ve ekonomik, bilimsel ve teknolojik yönlerden kazanması ve kalkınmasına; daha mutlu ve müreffeh, daha güçlü ve muteber bir ülke toplum düzeyine çıkmasına katkıda bulunan ve bu amaç doğrultusundan sarsılmaz bir inançla çalışan derneğimiz; iç derinliği olan kişisel ve mesleki açıdan yetişmiş, sosyal, kültürel, ticari ahlakı ve aile yapısı ile öne çıkmış dayanışma nosyonuna sahip nitelikli bir insan topluluğunun ortaya çıkması amacı ile gece gündüz çalışmaktadır” diye konuştu. Şap, MÜSİAD ailesine katılımın en önemli kriterlerinin yüksek ahlak, dürüstlük ve güvenirlik, sosyal, kültürel ve fiziki çevre duyarlılığı, ülkenin ve toplumun değerlerine, kültürüne ve kimliğine saygı olduğunu ifade etti. 
 

“24 HAZİRAN’DA AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr.Oktay Dede de “Bugün buraya gelişimizin ana nedeni yönetim kurulu toplantımızı Çerkezköy’de gerçekleştirmekti. 24 Haziran’da gerçekleştireceğimiz açılışın ardından yönetim kurulu toplantılarımızı ilçelerde yapmayı düşünüyoruz. MÜSİAD Tekirdağ’ın bütün ilçelerini kapsadığı gibi aynı zamanda Edirne, Kırklareli ve Silivri de teşkilatlanma çalışmaları yapacaktır. Oluşumu ve kurulması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Hızlı bir şekilde o bölgelerde gerekli çalışmaları yürüteceğiz” dedi.
 

“17 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPAN YAPIYIZ”

MÜSİAD’ın 5 Mayıs 1990 tarihinde kurulduğunu belirten Dede “MÜSİAD genç, dinamik ve tecrübelidir. Profesyonel bir yapıdır. Müstakil Sanayiciler olarak 2013’ü övünerek söylerim ki gayri safi milli hasılatımızın yüzde 15’ini karşılayan, bünyesinde 15 bin işletme bulunduran, her yıl 5 milyar dolar yatırım yapan, 1 milyon 200 bin kişiyi istihdam eden, yıllık 17 milyar dolar ihracat yapan bir yapıdır. Bu yapı gün geçtikçe büyüyor. Tekirdağ ve Trakya’da MÜSİAD’ın kurulmasında ki ana amaç tüm Trakya’nın bu güçten, bu aktif yapıdan güçlü ekonomiden istifa etmesi amaçlanıyor. Dolayısıyla alt yapıyı kurduktan sonra hızlı bir şekilde meyvelerini almaya başladık. Arkadaşlarımız gerçek manada profesyonel iş dünyasını yakından tanıma imkanı buldular. MÜSİAD çok yoğun proje üreten bir kuruluştur” dedi.
 

“YENİ BİR IŞIK OLACAKTIR”

MÜSİAD’ın sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan aktif bir yapı olduğundan bahseden Dede “Arkadaşlar bu katılımlarda çok şey öğrendiler. MÜSİAD Türkiye genelinde 64 noktada dünya genelinde 200’e yakın irtibat noktasında hizmet veriyor. Tekirdağ üyesi olmak demek tüm Türkiye’ye ve dünyaya açılmaktır. Bununda mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgede yapacağımız ekonomik manada çok iş vardır. Bölgede yoğun ve etkin potansiyele sahibiz. Çerkezköy bölgenin ekonomik anlamda, sanayinin ön plana çıktığı çok güçlü bir yapıya sahiptir. O yüzden Çerkezköy’ü çok önemsiyoruz. İnşallah MÜSİAD Tekirdağ’da bölgeye ekonomik ve ticari anlamda yeni bir ışık olacaktır. Bölge imkanlarını hep birlikte değerlendireceğiz” dedi.
 

“18-30 YAŞ ARASI ÜYELERDEN OLUŞUYOR”

Genç MÜSİAD’tan bahseden Gençlik Kurulu Başkanı Burhan Ateş ise “Genç MÜSİAD genç girişimcilerden ve öğrencilerden oluşmaktadır. Kısaca ülkenin ve MÜSİAD’ın geleceğini teminat altına alan gençlerden oluşan topluluktur. Ağabeylerin sayesinde tecrübelerinden, deneyim bilgilerinden, büyüklerimizin yaşadığı sorunları bir daha yaşamaması için biz bize toplantılar yapıyoruz. Genç MÜSİAD 18-30 yaş üyelerden oluşuyor. İsmi genç olsa da yaptığı iş deneyimlerle büyük bir olgunlukla ülkemize ve insanımıza değer katmak için çalışmalar yapıp projeler üretiyoruz” dedi.
 

BAYHAN’I ZİYARET ETTİLER

Basın açıklamasının ardından Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantının ardından ziyaretlere başlayan MÜSİAD Tekirdağ üyeleri ilk olarak saat 10.30’da Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette MÜSİAD üyeleri Kaymakam Bayhan’a MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 

AÇILIŞA DAVET ETTİ

Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ı ziyaret ettikten sonra Hükümet Konağı’ndan ayrılan üyeler saat 11.30’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i ziyaret etti. Çerkezköy’ün Trakya’da önemli bir yere sahip olduğunu belirten MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede “Çerkezköy sanayi tesisi açısından Kırklareli ve Edirne’den çok daha fazla yapıya sahip. Çerkezköy’deki çalışmalarınızı takip ediyoruz. Sizlerle ortak projelerimiz olacak. 24 Haziran’da gerçekleştireceğimiz ve Egemen Bağış’ın da katılacağı açılışımıza sizleri de bekliyoruz” diye konuştu.
 

“TEKİRDAĞ’DA BİR EKSİKLİKTİ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “MÜSİAD gibi bir kurumun Tekirdağ’da olmaması eksiklikti. MÜSİAD yerleşik düzende Anadolu insanlarının bir araya geldiği sivil toplum kuruluşudur. Oluşturduğu projelerle bizlere önemli sinyaller veriyor. Tekirdağ şubesinin oluşturulması bizleri mutlu etti. MÜSİAD hak ettiği başarıya ulaşacaktır. İnşallah başarılı hizmetleri bölgemiz için verirsiniz. Birlikte nice projelere imza atarak bu işin içinde oluruz” dedi.
 

AK PARTİ’Yİ DE ZİYARET ETTİLER

Çerkezköy Belediyesi’nden ayrılan MÜSİAD üyeleri saat 12.00’da ise AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve üyeler tarafından karşılanan MÜSİAD üyeleri, çalışmalar hakkında partililere bilgilendirmede bulundular.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10