Arpa hasadı başlıyor

2012-2013 sezonunun ilk mahsulü arpanın hasadına Çerkezköy, belde ve köylerde bugün başlanacak. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak arpa hasadının yağan yağmurlar ile birlikte geciktiğini bel

Çerkezköy 16.06.2013 20:09:00 0
Arpa hasadı başlıyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy, belde ve köylerinde 2012-2013 sezonunun ilk mahsulü arpa hasadına başlanacak.

 

 ‘’AY SONUNA KADAR DEVAM EDECEK’’

Çerkezköy merkez, belde ve köylerinde, yağışlar nedeniyle ara verilen arpa hasadına başlanıyor. Çiftçinin heyecanla ve büyük bir umutla beklediği hasat sezonunun başlayacağını belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, bu hafta itibariyle arpa hasadının gerçekleşeceğini ifade etti. Trakya bölgesindeki yağışların hasat çalışmalarını etkilediğini belirten Toprak “Bölgede arpa hasadı ay sonuna kadar devam edecek. Buğday hasadı için henüz erken. Pazartesi gününden itibaren arpa hasadı çalışmaları başlayacak” dedi.
 

“YAĞMURLAR AYÇİÇEĞİNİ KURTARDI’’

Geçtiğimiz hafta içerisinde Çerkezköy’e düşen şiddetli yağışlara da değinen Hasan Toprak, yağışların ayçiçeği üreticisinin yüzünü güldürdüğünü kaydetti. ‘Bu yağmurlar ayçiçeğini kurtardı’ diyen Hasan Toprak ‘’Eğer bu yağmurlar düşmemiş olsaydı, ayçiçeği üreticisi perişan olacaktı. Allah çiftçinin duasını kabul etti. Yağmurlar ayçiçeği için çok iyi oldu. Bu sene yüzümüz inşallah ayçiçeğinde de gülecek. Temmuz ayında yağış alabilirsek, ayçiçeği rekoltemiz de iyi olacak’’ ifadelerini kullandı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10