Elektrik dramı meclis gündeminde

Çerkezköy Haber Gazetesi’nin Gazi Mustafa Kemal Mahallesi Kosovalı Sokak No: 43’teki binada 7 yıldır elektriksiz yaşayan vatandaşların sıkıntılarını gündeme getirmesinin ardından geçtiğimiz hafta

Çerkezköy 19.06.2013 20:39:00 0
Elektrik dramı meclis gündeminde

 KARANLIKTA YAŞIYORLAR

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerközköy’de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Kosovalı Sokak’ta yaşanan dramı Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, 20 daireli, 16’sı öğrenci, 5’i engelli 60 kişinin yaşadığı binanın, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle elektrik aboneliğinin yapılmadığını bildirdi. 7 yıldır elektriksiz yaşayan bina sakinlerinin, elektrik ihtiyaçlarını her akşam yan binalardaki komşularından sağladığını kaydeden Yüceer, bina sakinlerinin elektriği kesmesinler diye her ay komşularının elektrik faturasını ortak ödediğini söyledi. Yüceer, akşam aldıkları 1–2 saat elektrikle bina sakinlerinin temel ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını, çocukların da derslerine çalışabildiğini ifade etti.
 

YAKIŞMIYOR

Yüceer, 21. yüzyıl Türkiyesi’nde yaşanan bu görüntülerin Çerkezköy’e yakışmadığını ifade ederek, kaçak olduğu gerekçesiyle binaya ruhsat verilmemesinin mağduriyet yarattığını kaydetti. Mahalleyi ziyaret ederek bina sakinleri ile de görüştüğünü söyleyen Yüceer, ‘Çoluk-çocuk bütün aileler perişan. Bir kişinin suçunu 60 kişi çekiyor. Müteahhit kaçak bina yapıyor, yurttaşlar karanlıkta yaşamaya mahkum ediliyor. Binanın yapım aşamasında belediye yetkilileri neden müdahale etmedi?’ dedi.
 

İNSANİ BİR ZORUNLULUK

Yurttaşların defalarca dile getirmesine rağmen sorunlarını yetkililere duyuramadığını kaydeden Yüceer, sorunun yasal çerçevede bir an önce çözülmesi gerektiğini, bunun insani bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
 

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A SORDU

CHP’li Yüceer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Binaya kaçak olduğu için ruhsat verilmediği belirtilmektedir. Binanın yapım aşamasında belediye yetkilileri neden müdahale etmemiştir? Bina sakinleri, Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kaymakamlığı yetkilileri ile defalarca görüşmelerine rağmen bir çözüm yolu bulamamıştır. Söz konusu durumun çözülmesi noktasında vatandaşların mağduriyetini gidermek için herhangi bir çalışma gerçekleştirilecek midir? Müteahhidin almadığı ruhsatın bedelini binada yaşayan insanlar ödemek zorunda mıdır? Müteahhit hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Çerkezköy’de ruhsat verilmeyen kaç tane bina bulunmaktadır? Bu binalarda elektrik bulunmakta mıdır? 21. yüzyıl Türkiyesi’nde Tekirdağ’da yaşanan bu insanlık dramı hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorularını yöneltti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10