CHP’den ağaç tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı önceki akşam saat 19.00’da düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirdi.

Çerkezköy 20.06.2013 17:38:00 0
CHP’den ağaç tepkisi

 AĞAÇ DUYARLILIĞI

Günlerdir süren Gezi Parkı eylemleri nedeniyle toplumun ağaçlara karşı son derece duyarlı olduğu bu günlerde; Çerkezköy Belediyesi’nin kaldırım çalışmaları nedeniyle ağaçları çevre düzenlemesine kurban etmesinin vatandaşların tepkisini çektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Duran “Bugün basın mensupları ile bir vatandaşımızın ağaçların nasıl katledildiği fotoğrafı paylaşmak istiyorum. Her geçen gün toplumda doğa ve yeşile olan duyarlılık artmaktadır. Yetkililerin toplumun bu taleplerine yanıt vermeleri gerekirken konuyu görmezden gelmeleri anlaşılır bir durum değildir. Ağaçlar dikildikleri andan itibaren artık şahıs değil kamu malı olarak kabul edilirler” dedi.
 

“CANLI OLARAK GÖRÜLMELİDİR”

“Ağaçları sevenler her şeyine katlanırlar, yetiştirmek için verilen emeklerin bu denli boş ve gereksiz bir belediyecilik zihniyeti ile yitip gitmesine gönlümüz razı olmuyor” diyen Duran “Niyet ağaç kesmek olduktan sonra bahane bulmak kolaydır. Bir şehrin tarihî dokusunu oluşturan ağaçları kestikten sonra yeni ağaçlar dikmekle doku korunmuş olmaz. Kentler için anlamı olan ortak alanlara dönük projelerde kılı kırk yarmak gerekir. Hele bu alanda bir ağaç bulunuyorsa ilk korunması gereken bir canlı olarak görülmelidir. Toplum olarak yitirmememiz gereken güzel hasletlerimizden biri “Ağaç merkezli bir bakış” duyarlılığına sahip olmaktır. Her yerin beton olmasını değil,  bir kuşun yaşayacağı, yeşillikler görebileceğimiz alanlar yaratmaktır. Bizim çağrımız yapılacak her türlü betonlaşmada ağaçlara dikkat edilmesi ve yeşilin korunması yönünde olacaktır” ifadelerini kullandı. Duran,  Çerkezköy Belediyesini daha duyarlı olmaya çağırdı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10