Gazdaş'tan sertifikalı firma uyarısı

GAZDAŞ, yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan doğal gaz dönüşüm işlemlerinin güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılması konusunda aboneleri bilgilendirdi. GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Aka

Çerkezköy 24.06.2013 00:40:00 0
Gazdaş

 GÜVENLİ ŞEKİLDE KURULMALI

Belirli bir süreci gerektiren iç tesisat dönüşüm işlemlerinde vatandaşların dikkat etmeleri gereken konular olduğunu söyleyen GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan,"Doğal gaz iç tesisatının en az altyapı şebekeleri kadar güvenli şekilde kurulması büyük önem taşıyor. Bunun için abonelerimiz, düşük maliyetli ve güvenliklerini hiçe sayan uygulamalardan kaçınmalı ve bu işlemi sertifikalı firmalara yaptırmalılar. Aboneler, iç tesisat firmalarını seçmeden önce, GAZDAŞ'tan bilgi alabilirler veya şirketin daha önce yaptığı işleri araştırabilirler" dedi. Tamer Akaslan açıklamasını "Abonelerimizin, tesisatın yapımı sırasında bir sorun yaşamamaları ve tesisatın kalite standardına uygun şekilde kurulması için çalıştıkları firma ile sözleşme imzalamaları gerekiyor. Sözleşmede firmanın sahip olduğu sorumluluklar, işin tamamlanma süresi, kullanılacak malzemenin nitelikleri ve ödeme şekli mutlaka yer almalı. Mevzuat gereği zorunlu olan iç tesisat sigortasının iç tesisat firmasından talep edilmesi de unutulmamalı” ifadelerini kullandı.
 

GÜVENLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ

İç tesisatın kurulumu sonrasında GAZDAŞ yetkililerinin tesisatı incelediklerini ve güvenli olmayan tesisatlara onay vermediklerini belirten Akaslan "Bu süreçte önce keşif ve teknik etüt yapılıyor. İnceleme sırasında kalorifer kazanı, baca, kazan dairesinin havalandırması, elektrik ve topraklama tesisatları ile aydınlatma sisteminin uygunluğu kontrol ediliyor. Bütün bu işlemlerin standartlara uygun yapılması abonelerimizin güvenliği açısından büyük önem taşıyor" dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10