Köyler için büyük avantaj

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yeni yönetimini ziyaret etmek üzere önceki gün Çerkezköy’e gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, ÇTSO ziyaretinin ardından partililerle birlikte Kapaklı?

Çerkezköy 24.06.2013 00:44:00 0
Köyler için büyük avantaj

 ZİYARET YANIKAĞIL İLE BAŞLADI

Çerkezköy AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Seçkin, Süleyman Bahçekapılı, Vahdet Akın ve Hamit Oral ile birlikte ilk olarak Yanıkağıl Köyü’nü ziyaret eden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, köy muhtarı Yücel Başaran tarafından karşılandı.

ÖNCELİKLİ SORUN İÇME SUYU
Köyün sorunları ile ilgili bilgi veren Başaran, köyün öncelikli meselesinin içme suyu olduğunu ifade ederek “Köyümüzde 24 saat zarfında sadece 2 saat suyumuz akıyor. Bu su da, Çerkezköy ve Kapaklı Belediyelerinin tankerleriyle taşınarak halkımızın tüketimine sunuluyor. Öncelikli isteğimiz köyümüzün suya kavuşması” dedi. 

İMARDA DA SIKINTI YAŞIYORUZ
İmarla ilgili de sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Başaran, “Köyümüz göç alan bir yerleşim birimi. İmar verilmediği için hiç kimse kendi arsası üzerinde bina inşa edemiyor. Bu sorun sadece birkaç kişi ile alakalı değil. Bütün köyü ilgilendiriyor. İmar konusundaki çalışmaların 2012 yılında bitirilmesine yönelik meclis kararı alınmasına rağmen sonuç öyle olmadı.” diye konuştu. 

3 AY İÇİNDE BİTİRİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR
İmar mevzuatına uygun olması halinde arsaların büyük şehir yasası kapsamında herhangi bir işlem yapılmaksızın ruhsatlandırılmış olacağını, dolayısıyla bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade eden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Velimeşe- Yanıkağıl yolunun da, sıcak asfalt çalışmasının üç ay içerisinde bitirilmiş olacağını belirtti. İçme suyu konusunda da konuşan Kambur, “İçme suyunuzun ihalesi bu gün yapılmasına rağmen, ihale sonuçlandırılamadı. Önümüzdeki haftalarda bu iş ihale edilerek, içme suyu konusunda yaşamış olduğunuz sıkıntılar son bulacak” dedi. 

HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPILMIYOR
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve beraberindeki partililer, ziyaretlerini Bahçeağıl Köyü ile sürdürdü. Ziyarette konuşan Köy Muhtarı Halim Çelebi, elektrik kesintileri esnasında sabit telefonların çalışmadığını ve köylerin Çerkezköy’e bağlayan yolun bozuk olması nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını belirterek “Yollar konusunda yaşadığımız sıkıntının bir benzerini de Büyükyoncalı Suyu Köprüsünde yaşıyoruz. Yağış olması durumunda taşan su, yolun geçilmez olmasına neden oluyor. Oysa ki köprünün yapımı için 50 bin TL ödenek ayrıldığını biliyoruz. Buna rağmen herhangi bir çalışma yapılmıyor” diye konuştu.

2015’TE TAMAMLANACAK
Köylülerin elektrik kesintisi ile ilgili sıkıntılarını da dinleyen Kambur, elektrik kesintileri konusunda TEİAŞ’la görüşmeler yaptığını, Grup Müdürlüğü’nün Edirne’de bulunduğunu, Tekirdağ’a İşletme Müdürlüğü kurulması konusunda çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Hizmetin Edirne’den alınıyor olmasının, zaman bakımından çok da uygun olmadığını söyleyen Kambur “Bölgemizde elektrik güç yetmezliği sıkıntısı bulunuyor. Bu, hızlı nüfus artışına paralel artıyor. Arızalara anında müdahale edilebilmesi için Tekirdağ’a kurulacak olan İşletme Müdürlüğü sayesinde, elektrik konusunda yaşanmakta olan sıkıntıların son bulacağına inanıyorum. Tekirdağ’daki elektrik çalışmalarının 2015 tamamlanacağı ve halkımızın o tarihten sonra sıkıntı yaşamayacağı tarafımıza bildirildi” dedi.

YOLLARIN BAKIM VE ONARIMI İÇİN KULLANILACAK                     
AK Partili heyet daha sonra Karlıköy’ü ziyaret etti. Köy Muhtarı Sadi Er tarafından karşılanan AK Parti Heyeti çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu. Muhtar Er, köyde düğün salonu olmadığını bu nedenle sosyal konularda birliktelik sağlanamadığını belirtti. Er, “Düğün salonu ihtiyacımız sadece düğün konusu şeklinde algılanmamalı. Köyümüzde kına, nişan, düğün, cenaze ve mevlit gibi herkesi ilgilendiren konularda sıkıntılar yaşıyoruz. Ayrıca Karlıköy- Çayla- Saray Yolu kullanışlı değil. Bozuk bir asfalt ve yağmur sonrasında biriken sular, insanımızın sıkıntılar yaşamasına neden oluyor” dedi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, köy yollarının bakım ve onarımının yapılması amacıyla Özel İdare’ye 5 milyon TL para geldiğini ve bu paranın yolların bakım ve onarımında kullanılacağını belirtti.

KÖYÜN SORUNLARINI DİNLEDİLER
Karlıköy’den ayrılan AK Parti heyeti, ziyaretlerini Uzunhacı Köyü ile sürdürdü. Köy muhtarı Kemallettin Gürel tarafından karşılanan AK Parti heyeti, köye dair sorunları Muhtar Gürel’den dinledi. Muhtar Gürel, köyde öncelikli meselenin; Karlıköy-Çayla- Saray Yolunun bozuk olması olduğunu belirterek “Yolların bozuk olmasından sonra özellikle sıkıntılar yaşadığımız bir başka konu da Ergene Deresi’nin aşırı derecede kirletilmiş olmasıdır. Saray ve Büyükyoncalı’dan gelerek köyün içinde birleşen iki dereye baktığımızda, Saray’dan gelen derenin gayet temiz, Büyük Yoncalıdan gelen derenin ise sulamada dahi kullanılmayacak derecede kirli aktığı görülüyor. Köyün burada kurulmasının nedeni, Ergene Nehri’nin buradan geçmiş olmasıdır. Maalesef ki artık, Ergene nehir olmaktan çıkarıldı” dedi.

HER NOKTAYA EŞİT HİZMET
Köy sakinleri arazi yollarının bakım ve onarımı; büyük şehir oluştuktan sonra hayvancılıkta kısıtlamalar olup olmayacağı konularında endişelerini dile getirirken, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur da, Ergene için kapsamlı çalışmaların devam ettiğini ifade ederek “Büyükşehir olmanın birçok avantajı bulunuyor. Bu avantajlardan biri de belediye sınırları içerisinde kalan her yere, belediye tarafından hizmet götürülmesidir. Köylerimiz artık mahalle konumuna taşınmış olacaklar. Kapaklı Belediyesi, Atatürk Mahallesi’ne hangi hizmetleri götürüyorsa, aynı hizmetleri Uzunhacı köyünede götürmek zorundadır” dedi.

HAYVANCILIK DEVAM EDECEK Mİ?
Ahmet Kambur, hayvancılığın köylerde devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de “Bu günden farklı bir uygulama olmayacak. Tekirdağ İlinde dahi hayvancılık yapılıyor. Şehrin merkezinde yapılmakta olan hayvancılık neden köylerimizde yasaklansın ki? Böyle bir şey yok. Hatta ben şunu da ifade etmeliyim ki, ülkemizde süt ve süt ürünleri ihracatı konusunda 7 firmaya yetki verildi. Bu firmalar Avrupa ülkelerine süt ve süt ürünleri ihraç etmek için çalışmalarını başlattılar” şeklinde konuştu. 

ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL OLACAK
Ahmet Kambur ve beraberindekiler son olarak Pınarça Köyü’nü ziyaret etti.  Köy Muhtarı tarafından teşkilat üyelerine ikramlarda bulunuldu. Pınarça Köyü Muhtarı İlhami Özkan, İl Başkanı Kambur’a köyün sorunlarını aktardı. Aşağı Mahalle diye adlandırılan yerleşim alanında, 12 hane bulunmasına rağmen söz konusu yere elektrik verilmediğini, yazışmalardan bir sonuç çıkmadığını, veteriner hizmetlerinden yaralanmak konusunda sıkıntılar yaşadıklarını, Pınarça’nın Kapaklı’ya bağlanmasının hizmet bakımından olumlu sonuçlar içermeyeceğini ifade etti. İl Başkanı Kambur; Pınarça’ya dair sorunları not etti. Problemlerin çözümü konusunda yapılması gereken ne varsa yapılacağını belirten Kambur, “Pınarça’nın mevcut sorunlarını çözmek için ne gerekiyorsa o yapılacak. Her şeyin eskisinden daha güzel olacağına inanmamız gerekir” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10