Cumhuriyet Meydanı’nın çehresi değişiyor

Cumhuriyet Meydanı çevre düzenleme projesi kapsamında bölgede Trimer Makinesi ile asfalt kazıma çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 450 metreküp asfaltın kazındığı 3 bin metrekarelik alana, küp taÅ?

Çerkezköy 24.06.2013 00:58:00 0
Cumhuriyet Meydanı’nın çehresi değişiyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü hummalı bir şekilde yürüttüğü Cumhuriyet Meydanı çevre düzenleme işi kapsamında asfalt kazıma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 

 

450 METREKÜP ASFALT KAZINDI

Cumhuriyet Meydanı çevresinde 15 santimetre derinliğe kadar asfaltın kazındığını ifade eden Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Asfalt kazıma çalışmaları tamamlandı. Bu çerçevede Trimer Makinesi ile yapılan çalışmalarla yaklaşık 450 metreküp asfalt kazındı. Buradan kazınan asfalt çeşitli noktalarda dolgu malzemesi olarak kullanılacak” açıklamalarında bulundu.
 

KÜP TAŞI DÖŞENECEK

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfalt kazıma çalışmasının ardından bahse konu bölgede kaldırım düzenleme çalışmaları gerçekleştirecek. Kaldırımların onarımı ve kaplanması çalışmalarının ardından ise asfaltın kazındığı bölgeye küp taşı döşenecek. Bu çerçevede yaklaşık 3 bin metrekare küp taşının kullanılacağı tahmin ediliyor.   
 

TAKSİ DURAĞI KARŞI TARAFA TAŞINACAK

Cumhuriyet Meydanı çevre düzenleme çalışmaları sonucu Atatürk Caddesi ile Barbaros Caddesi üzerindeki Arçelik Mağazası, Güveniş Caddesi Yılmaz Eczanesi önü ve Uğur Mumcu Caddesi Şok Market önü arasında kalan alan küp taşı ile döşenmiş olacak. Polis noktası yanında bulunan taksi durağı da Uğur Mumcu Caddesi girişine Merkez Osmanlı Camii köşesine taşınacak.
 

ATATÜRK ANITI’NA ENGELLİ RAPMASI

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Atatürk Anıtı’na çıkan merdivenlere de engelli rampası yapılıyor. Yetkililer Cumhuriyet Meydanı çevre düzenleme çalışmalarının Eylül ayı ortalarına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10