Adımız farklı, soyadımız Türkiye’dir

Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği üyeleri ilk birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldi. Geniş bir katılımın olduğu etkinlikte tiyatro oyuncusu ve halk müziği ustası Sadık Gürbüz birbirinden güzel

Çerkezköy 27.06.2013 21:30:00 0
Adımız farklı, soyadımız Türkiye’dir

 Çerkezköy Haber - Ulusal Gençlik Derneği üyeleri birlik beraberlik yemeğinde buluştu.

 

AMACIMIZ HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK

Ulusal Gençlik Derneği tarafından üyelere yönelik,  birlik beraberlik yemeği tertip edildi. Güneşler Otel’de önceki akşam saat 20.00’da başlayan program, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Dernek Başkanı Erdal Darçın, yemek sonrasında bir konuşma yaptı. Derneğin 15 Ekim 2012 tarihinde kurulduğunu ve ilk birlik beraberlik yemeğinde buluşmanın hazzını yaşadıklarını ifade eden Darçın “Derneğimizin amblemi gök mavisi üzerinde ak güvercindir. Amacımız ülkemiz toprakları üzerinde yaşamakta olan insanlar arasında renk, dil, din ve etnik köken ayrımı yapmaksızın huzur içerisinde yaşamaktır.” diye konuştu.
 

ATATÜRK’TEN İCAZET ALDIK

Özgür toplumdan yana olduklarını belirten Darçın, “Derneğimiz kurulma aşamasında dahi hiç kimseden icazet almamıştır. Hiç kimsenin kapı kulluğunu yapmamıştır. Biz icazetimizi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldık. ABD’nin baskı ve sindirmelerine rağmen Türk Halkının menfaatlerini ön planda tutan Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit’ten aldık. Kimse bizi birilerine yem olarak kullanmaya kalkışmasın.” şeklinde konuştu.
 

EMPERYALİST GÜÇLERİN OYUNUNA GELMEMELİYİZ

Türkiye üzerinde oynanan oyunlar olduğunu, bu oyunlara gelmemek için herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Darçın, “Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları hepiniz biliyorsunuz. Bizler ulusal birliğimizi, beraberliğimizi koruyamazsak kıtalar ötesinden ülkemizi yönetmeye kalkarlar. Emperyalist güçlerin oyununa gelirsek parçalanır, yok oluruz. Bu nedenle ulusal birliğimiz o derece önemlidir. Alevi, Sünni, Kürt, Türk ve Laz, Çerkez demeden herkesi aynı değerde tutarak kucaklıyoruz. Derneğimizde Ege’den, Karadeniz’den, Güneydoğu’dan kısacası her bölgeden insan var” dedi.
 

BAŞBAKAN TOPLUMU AYRIŞTIRIYOR

Başbakan’ın toplumu ayrıştırmayı amaç edindiğini ileri süren Darçın, “Takip ettikleri politikalara baktığımızda Başbakan Tayyip Erdoğan’ının, toplumumuzu ayrıştıran, birbirinden soyutlayan politikalar güttüğünü görüyoruz. Bundan ülkemiz son derece zarar görmektedir. Bir kez daha şunu söylemek gereği hissediyorum. Bizim adımız farklıdır ama soyadımız Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.
 

GEÇ SAATLERE KADAR SÜRDÜ

Dernek Başkan yardımcısı Ayfer Dönmez’in Nazım Hikmet’in Kerem Gibi isimli şiirini okumasından sonra, Beste Özdil de Bülent Ecevit’in ‘Özgürlüğün Ardından Bir Ağıt Söylev’ isimli şiirini okudu. Programın son bölümünde ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Sadık Gürbüz kendine özgü yorumlarıyla parçalar seslendirdi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10