Çerkezköy’de ilk aday adayı CHP’den

2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çerkezköy Belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim olan Ensar Sivri, önceki akşam saat 19.30’da basına tanıtıldı.

Çerkezköy 27.06.2013 21:44:00 0
Çerkezköy’de ilk aday adayı CHP’den

 ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez Sivrioğlu Petrolleri sahibi Ensar Sivri’nin 2014 Yerel seçimlerinde Aday Adaylığı için başvuruda bulunacağını ifade ederek “Biz de bir büyüğü olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çerkezköy artık AK Parti’den zül etti. İnsanlar artık yeter diyor. Çare, bu ülkede belediyeciliği en iyi yapan CHP kadrosunu göreve getirmektir. Bu bağlamda 2014 seçimlerinde vatandaşlarımızın çoğunluğunun teveccühünü alacağımıza eminiz” diye konuştu. 
 

YASAL SÜREÇ 31 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

Dönmez, seçimlerde yarışacak olan AK Parti adayına şimdiden acımaya başladığını ifade ederek “Partimiz aday adayını açıklayan ilk parti oldu. Önümüzdeki günlerde iki aday adayımızın daha ismini açıklayacağız” dedi. Aday adaylığı ile ilgili yasal sürecin 15 Temmuz itibariyle başlayacağını ve 31 Temmuz’da sona ereceğini söyleyen Dönmez, CHP’de görev almak isteyen onurlu ve ahlaklı insanlara kapılarının açık olduğunu ifade etti. 
 

ADAYIN ETRAFINDA BİRLEŞECEKLERDİR

Kaç aday adayı çıkarsa çıksın seçimlere sonuçta bir adayla girileceğini ifade eden İlçe Başkanı Metin Dönmez “Diğer aday adaylarımız belirlenecek olan adayın etrafında birleşecektir. Geçtiğimiz dönem bazı CHP’liler, birileri tarafından oynanan Ali Cengiz oyunlarına alet oldu. Bu dönem böyle bir durumun yaşanmayacağını görüyorum. Yapanların da pişman olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
 

DÖNMEZ DE ADAY ADAYI OLACAK

Dönmez, bir önceki seçimleri CHP’nin kendi içindeki isimlerin birtakım oyunlara alet olması nedeni ile kaybettiklerini belirterek “Seçimlerin kaybedilmesinde benim gençliğimin ve tecrübesizliğimin de etkisi oldu. 2014 seçimleri için ben de aday adayı olacağım. 10 Temmuz’da istifa edeceğim. Bu zamana kadar partimizden çıkacak aday adaylarını kendim tanıtmak istiyorum” dedi. Dönmez, aday adaylığı için istifa etmesinin ardından ilçe başkanlığına, yönetimin kendi içinden belirleyeceği bir ismin getirileceğini belirtti.    
 

YAŞAMI KOLAYLAŞTIRACAK VE GÜZELLEŞTİRECEK VİZYONA SAHİBİZ

Ensar Sivri ise 2014 seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olacağını ifade ederek “Kendimi ifade edebileceğim tek partinin CHP olması nedeni ile CHP’den aday adayı oldum” dedi. Partililere kendisini tanıtan Ensar Sivri, Çerkezköy’de yaşamı kolaylaştıracak ve güzelleştirecek vizyona sahip olduğunu belirtti. Sivri, gelecek nesillerin Çerkezköy’de mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi adına yola çıktığını belirtti. 
 

DAHA GÜZEL OLACAK

Çerkezköy’e her iki saatte bir yeni insanların göç ettiğine dikkat çeken Ensar Sivri, “Her yeni göç yeni sorunlar ve bu sorunlara çözüm üretme ihtiyacını da beraberinde getiriyor” dedi. İlçedeki sorunların tespiti amacıyla bağımsız bir araştırma şirketi aracılığıyla Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’de toplam 2 bin kişiye ulaşıldığını söyleyen Sivri, “Anket verileri ışığında konusunda uzman kişilerle projeler üretmeye başladık. Bu projeleri gelecek on yılları hesap ederek gerçekleştireceğiz” dedi. Büyükşehir kanunu ile Kızılpınar ve Veliköy’ün Çerkezköy’e bağlandığını anımsatan Ensar Sivri, “Kızılpınar ve Veliköylüler artık kendilerini yalnız hissetmesinler. Oralara hizmet götürmede aksaklık yaşatacağımızı düşünmesinler. Çerkezköy’de hangi olanaklar varsa, Kızılpınar ve Veliköy’de de aynı imkanları sağlayacağıma söz veriyorum. Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy ile çok daha güzel olacak” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10