“Atatürk Viyadüğü tez konusudur”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel dün saat 16.30’da ilçe teşkilat binasında basın toplantısı düzenledi.

Çerkezköy 28.06.2013 19:05:00 0
“Atatürk Viyadüğü tez konusudur”

 SON DERECE YAKIŞIKSIZ AÇIKLAMALAR

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in idari amirlerinin sözlerine inanarak kendileri için iftiracı ifadesini kullandığını belirten Koray Önsel, “MHP hiçbir zaman iftiralara dayalı siyaset üslubu gütmemiştir. Şahsımı genç ve tecrübesiz diye nitelendiren başkan gündemde kalmak için böyle açıklamalar yaptığımızı iddia ediyor. Yaratmış oldukları korku imparatorluğundan dolayı karşılarında konuşan kimseyi göremeyince her şeyin güllük gülistanlık olduğunu zannediyor” dedi. Belediye Başkanı Ali Ertem’in belediyede olup bitenlerden haberi olmadığını savunan Önsel, “Her şeyden haberi olmadığı halde insanları benim memurum, benim elemanım, benim müdürüm diye sahiplenmesi de anlamsızdır. Olması gereken, bahsettiğimiz konularla ilgili birim amirlerini uyarması ve de bu konularla ilgili gerekenleri yapmasıdır. Yapmış olduğu açıklama son derece yakışıksız olmuştur” ifadelerini kullandı.
 

BU KANUNİ MİDİR?

Belediyenin doğrudan temin ile ilgili ihale yapmak zorunda olmadığının bilincinde olduklarını söyleyen Önsel, “Ancak ihale yapsa da yapmasa da Belediye Başkanı’nın ve personelinin asli görevi devletin ve milletin menfaatlerini korumaktır. Yaptıkları piyasa araştırmalarında fiyat analizini iyi yapmak zorundadırlar. Bunun için devletten maaş alıyorlar” dedi. Çerkezköy Belediyesi’ne iş yapan firmalar arasında şu anda görev yapan Belediye Meclis üyelerinin ve birinci derece yakınlarının firmalarının bulunduğunu söyleyen Önsel, “Bu kanuni midir?” diye sordu.  Mahallelere fırın yapılması için piyasa araştırması yapan belediye personellerinin aynı metrajlarda aynı mevkide yapılacak fırınlar için 2 gün arayla teklif aldığını ve işi başkanın eski meclis üyesinin firmasına verdiğini iddia eden Önsel, teklifler arasında yüzde 10 fiyat farkı bulunduğunu söyledi.
 

DENETİM, ÜRETİM SIRASINDA YAPILMALIDIR

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamına öğlen saatlerinde gelmesi nedeniyle de eleştiren Koray Önsel, “Görev yaptığı 4,5 yıl boyunca mesleğinden uzak kaldığı için bazı hususları unutmuş olabilir. Bir işin denetimi, imalatın üretimi sırasında yapılmak zorundadır. Kabul sırasında eğer noksanlar varsa bunlar giderilmelidir. İmalat sırasında kontrol yapmadığınız sürece o imalatın hangi malzemeler kullanılarak ya da ihale teknik şartnamesinde yer alan hususlar dikkate alınarak yapılıp yapılmadığı kontrol edemezsiniz. Zaten bunları unuttuğu için daha bir sene önce yaptığı asfaltlama çalışmalarının neticesini bugün yağmur yağdığında görebiliyoruz. Daha yeni yapmış oldukları asfalt yolların kazınıp bugün farklı bir düzenleme çabasına girilmesi de ayrı bir muammadır” dedi.
 

SİYASETTE YENİ OLMADIĞIMIZI YAKINDAN BİLMESİ GEREKİR

Ali Ertem’in kendisini ‘genç’ olarak nitelendirdiğini ve belediye personelinden ders alabileceğini söylediğini anımsatan Önsel, “Türkiye’de eşi benzeri olmayan, mühendislik harikası ve projesini kendisinin yaptığını iddia ettiği Atatürk Viyadüğü gerçekten de ders alabileceğim bir yapıttır. Hatta üniversitelerde de tez konusu yapılabilir. Ya da zaten 100 araç kapasitesi olan bir alanı sırf iş yaratmak için yine aynı kapasitede yer altı otopark şekline taşıyıp sözde yeşil alan yaratmak da ayrı bir tez konusu olabilir” diye konuştu. Ertem’in, kendisiyle arasındaki farkı iyi idrak etmesi gerektiğini kaydeden Önsel, “MHP mensupları önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben şeklinde düşünür. Yaş itibariyle genç olduğumuz doğrudur. Ancak gerek ailemin gerekse çevremin çoğunlukla siyasi çevrelerden oluşması ve şahsımın da bu yaşa kadar sürekli bu çalışmaların içerisinde bizzat bulunmasından dolayı siyasette yeni olmadığımızı kendilerinin daha yakından bilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.
 

ÜÇ HİLALİN GÜCÜNE SIĞINANLARA GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ

Şu anda Çerkezköy Belediyesi’nde bulunan iktidar ve muhalefet partisi meclis üyelerinin düzene ayak uydurduğunu ifade eden Koray Önsel, “Muhalefet partisinin meclis üyeleri ne iş yapmaktadır? Neden suskun kalmaktadır? Muhalefet partisinin İlçe Başkanı meclis üyelerine neden müdahale etmemektedir? Yarın seçimlerde adayım diye çıktığı zaman vatandaşa bunları nasıl izah edecekler?” diye sordu. Göreve gelmeleri halinde bu düzene son vereceklerini ifade eden Önsel, “Belediyenin bütün kapılarını vatandaşlarımıza açacağız. Hiçbir vatandaşımızın ulaşamayacağı bir yetkili olmayacak. Kapalı kapılara artık son vereceğiz” diye konuştu. Önsel “Bilgimizden, tecrübemizden kimsenin şüphesi olmasın. Üç hilalin gücüne sığınanlara gereken dersi hep birlikte sandıkta vereceğiz” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10