Bilgiler SMS ile gönderilecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) cep telefonu hatlarının başkasının üzerine kayıtlı çıkması sorununu ortadan kaldıracak. 30 Eylül tarihinde başlatılacak uygulamayla yeni alınan hattın ki

30.06.2013 16:34:00 0
Bilgiler SMS ile gönderilecek

 SÖZLEŞMELERE İNTERNETTEN ULAŞILABİLECEK

BTK’nın aldığı diğer kararla tüketicilerin imzaladıkları abonelik sözleşmelerine internet üzerinde ulaşmasına imkan sağlanacak. Abonelik sözleşmelerine internet üzerinden ulaşılmasına imkân verilen kurul kararıyla tüketici mağduriyetinin önlenmesi de hedefleniyor. Konuyla ilgili BTK Kurul kararında “İşletmecilerle tüketiciler arasında imzalanan sözleşmelere ilişkin hükümlerin neler olduğu, hangi tarife paketinin seçildiği, imzalanan taahhütnamede yer alan konuların neler olduğunun bilinmesi önem arz ediyor. Her ne kadar imzalanan sözleşmenin, taahhütnamenin bir nüshası abonede olsa da sözkonusu nüshanın kaybedilmesi durumunda tüketici mağduriyetleri oluşabileceği düşünülüyor. Tüketiciler tarafından sözleşmelere ve taahhütnamelere kolayca erişilebilir olması, tüketici farkındalığının artırılması ve menfaatlerinin sağlanması yönünde önemli bir adım olacağı düşünülmektedir” ifadelerine yer verildi.
 

1 EYLÜL’E KADAR SÜRE TANINDI

Yeni kararla, tüketicilerin imzaladıkları abonelik sözleşmeleri ile bu sözleşmelere bağlı taahhütnamelerin bir suretinin işletmecilerin internet sayfasında abonelerin erişimine açılması imkanı sağlanıyor. Abonelik sözleşmesinin imzalandığı tarihten sonra en geç üç ay içerisinde internet üzerinden abonelerin erişimine açılmasına yönelik yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için işletmecilere 1 Eylül 2013 tarihine kadar süre tanındı.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10