Kaldırımların erişilebilirliği denetlendi

Öztrak Caddesi’nde gerçekleştirilen kaldırım yapım çalışmalarını teslim almadan önce Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri ile birlikte kaldırımların erişilebilirliğini

Çerkezköy 30.06.2013 16:45:00 0
Kaldırımların erişilebilirliği denetlendi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri ile birlikte yapımı tamamlanan kaldırımların engelli bireylere uygunluğunu denetledi.

 

UFAK TEFEK SIKINTILAR VAR

6 Eylül 2012’de 895 bin sözleşme bedeli ile Özbey İnşaat firmasına ihale edilen Öztrak Caddesi Kaldırımları Dekoratif Özel Yer Karosu Döşenmesi Yapım İşinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri ile birlikte Öztrak Caddesi’ne giderek, kaldırımların engelli bireylere uygun olup olmadığını denetledi. Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya, engelli bireylere uygun olmayan rampa ve yolların belediye tarafından değil müteahhit firma tarafından yapılması gerektiğini ifade ederek “Bazı noktalarda ufak tefek sıkıntılar var. Bu sıkıntıların da halledilmesi herkesi rahatlatacak” dedi. 
 

KOMİSYON KURULACAK

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de amaçlarının Öztrak Caddesi üzerinde erişilebilirliği sağlamak olduğunu ifade ederek “Yaptığımız incelemelerde kaldırım ortasına dikilen aydınlatma direklerinin ve kaldırımı işgal eden esnaf malzemelerinin engelli bireylerimizi ulaşımı açısından sıkıntı oluşturduğunu gördük. Bu nedenle bir komisyon kurmaya karar verdik” dedi. Gümüş, kuracakları komisyonda alınacak kararlar doğrultusunda bahse konu aydınlatma direkleri ve esnaf malzemeleri hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayacaklarını belirtti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10