Akülü araç kullanımı anlatıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanlığı tarafından, dernek üyelerine akülü araçlarının korunması, bakımı ve kullanımı hakkında bilgilendirme semineri verildi.

Çerkezköy 1.07.2013 21:52:00 0
Akülü araç kullanımı anlatıldı
 DAHA UZUN VE VERİMLİ KULLANABİLİRİZ
Dün saat 13.00’da başlayan ve 2 saat süren seminer, Ergün Kantarcı tarafından verildi. Eğitim çalışmasına, akülü araç kullanan engelliler katıldı. Başkan Hayrettin Çetinkaya’nın da katıldığı eğitim seminerinde, araçların alınmadan önce hangi özellikleri ihtiva etmesi gerektiği konusunda bilgiler veren Ergün Kantarcı, “Araç alınırken kullanıcı, kilosunu da göz önünde tutarak, araç seçimi yapmalıdır. Aracın, sudan etkilenen bazı bölümleri vardır. Bu bölümlerin nerede olduğu, nasıl korunması gerektiği aracın uzun yıllar boyunca hizmet vermesi açısından önemlidir. Şehir içinde kullanılan araçlar her zaman daha uzun ömürlü olmaktadırlar. Oysa ki stabilize ve rampa yollarda kullanılan araçlar daha erken dökülüyor.  Bu ve bunun gibi nedenlere dikkat edildiği takdirde araçlarımızı çok daha verimli ve uzun zaman kullanma imkânına sahip oluruz.” dedi.
 
BOZUK PARÇA SAĞLAM PARÇALARI BOZAR
Araçların verimsiz olmasına neden olan iki ana faktör bulunduğunu ifade eden Kantarcı, “Araçlarınızı en fazla verimsiz kılan faktörlerin başında toz geliyor. Bir kısım aksamı toza karşı duyarlı olan araçlarınız böyle bir durumda çekişten düşüyor. İkinci faktör ise akünün aşırı zorlanması yâda bozulmaya yüz tutmasıdır. Seri olmaktan her geçen gün uzaklaşan araç, daha sonra sağlam olan parçaların bozulmasına neden oluyor. Bu gibi durumlarda bozulan parça kendinden daha evvel sağlam parçaları kullanılmaz hale getiriyor” diye konuştu.
 
GÖRSELLİKTEN ÖNCE KULLANILIŞLI OLMASI ÖNEMLİ
Aracın görselliğinin kullanıcı açısından önemli olduğunu ifade eden Kantarcı, “Görsellikten ziyade aracın kullanılışlı olup olmadığı, ilk tercih nedeniniz olmalıdır. Görselliği sağlamak adına alt kısımlara monte edilen en hassas parçalar, su ve tozun alt kısma daha yoğun temas etmesi nedeni ile aracın normalden daha erken bozulmasına neden olmaktadır. Araç alırken çok da görselliğine önem vermememiz gerekir. Önemli olan aracımızın bizi istediğimiz yere taşımasıdır” İfadelerine yer verdi. 
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10