Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

Kapaklı Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

Kapaklı 2.07.2013 21:35:00 0
Kapaklı Belediye Meclisi toplandı
 GÜNDEME EKLENDİ
Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Hüseyin Koyuncu’nun imar plan tadilatı talebi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün plan tadilatı talebi oy birliği ile gündeme eklendi. 
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Toplantının ilk gündem maddesinde dilekçeler görüşülerek karara bağlandı. Halit Gündüz tarafından sunulan dilekçede 1110 ada 20 parselde bulunan 523 metrekarelik belediye hissesinin ilgili malikine satılması oybirliği ile kabul edildi. Toplantı Kapaklı Belediyesi personeli Eğitmen Veli Çeken’in dilekçesinin görüşülmesi ile devam etti. 4–7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Karate Şampiyonası’nda dereceye giren Kapaklı'lı sporcular için ödül töreni düzenlendiğini belirten Çeken, ödüle layık görülen iki sporcunun isimlerinin yanlış yazılması nedeni ile ödüllerinin verilemediğini, bu nedenle bahse konu sporcuların ödüllerinin verilebilmesi amacıyla isimlerin düzeltilmesini talep etti. İlgili dilekçe de meclis üyeleri tarafından oybirliği ile karara bağlandı.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün isimsiz sokak ve caddelere isim verilmesi talebinin oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Hüseyin Koyuncu’nun imar plan tadilatı talebi görüşüldü. İlgili dilekçe görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.
 
DİLEKÇE KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Toplantıda daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün, “Belediyelerin yürürlükteki imar yönetmelikleri 31 Mayıs 2013 itibari ile iptal olacak. İşlemler 1 Haziran 2013 itibari ile değişen Planlı Alanlar Tip İmar yönetmeliğine göre sonuçlandırılacak. Bu nedenle değişen yönetmelikle çelişen plan notlarına tadilat yapılması gerekmektedir” şeklindeki dilekçesi görüşüldü. İlgili dilekçe de görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.   Kapaklı Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi. Kapaklı Belediye Meclisi Ağustos ayında tatil yapacak.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10