Meclis olağanüstü toplandı

Temmuz ayında tatil yapan Kızılpınar Belediye Meclisi, 2 gündem maddesini görüşmek üzere dün olağanüstü toplandı.

Çerkezköy 6.07.2013 08:35:00 0
Meclis olağanüstü toplandı
 ANLAYIŞ BEKLİYORUM
Dün saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya belediye meclis üyeleri Celal Yeşilyurt, Hüseyin Şenses, Ramazan Çokbilir, Ahmet Günay, İbrahim Eren, Pir Murat Gök ve Nevzat Teker katıldı. Toplantı öncesi konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Her nimetin bir külfeti olduğunu ifade eden Korkmaz, vatandaşlardan anlayış beklediğini söyledi.

ERZAK YARDIMI BU YIL DA YAPILACAK
Su hattı çalışmalarının yüzde 60 oranında tamamlandığını söyleyen Korkmaz, çalışmalar tamamlanınca yollarla ilgili çalışmalara start vereceklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 53 bin TL’lik erzak yardımı yaptıklarını anımsatan Korkmaz,  “Meclis üyelerimizden aileleri ile birlikte Ramazan’da ihtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret ederek onlarla birlikte oruçlarını açmalarını istiyorum. Ben de eşimle birlikte her akşam bir ailemize konuk olacağım. Elimizden geldiği kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olacağız” dedi.

İTİRAZLARI KOMİSYON DEĞERLENDİRECEK
Faruk Korkmaz’ın konuşmasının ardından meclis toplantısına geçildi. Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında ilk olarak askı süresi dolan revizyon imar planı görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Başkan Faruk Korkmaz, Revizyon İmar Planının askı süresinin 22 Haziran’da dolduğunu ifade etti. Yapılan bilgilendirmede, imar planına yaklaşık 50 itirazın olduğu ifade edilerek “İtirazın olmadığı yerler kanunlaştı. İtirazın olduğu yerler de yeniden görüşülecek” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından itirazlar değerlendirilmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Kızılpınar Demirhandere ve Domuzdere Alanı görüşüldü. Bu alanlarda taşkın önleme çalışamalarının Devlet Su İşleri tarafından yapılacağı belirtilirken, protokol imzalanması için meclis kararı alınması gerektiği ifade edildi. Protokolün tahsisi ve protokol imzalaması için Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a yetki verilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Olağanüstü meclis toplantısının ikinci oturumu 10 Temmuz saat 17.00’da yapılacak.

Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10